Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mit olvas a szerző? - Gáspár Virginia Olimpia

2023. február 06. - Szavak erdeje

Sziasztok!

Nagyon sok interjú készül a hazai szerzőinkről, és a már megjelent, vagy készülőben lévő könyveikről. Én azonban nemcsak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen történetekkel örvendeztet meg minket az író, hanem arra is, hogy ő milyen olvasmányokat részesít előnyben. Ezért felkértem néhányukat, hogy osszák meg velem az olvasási szokásaikat, kedvenc történetüket.

Gáspár Virginia Olimpiával beszélgettem. :)

gina.jpg

Kedves Gina!

Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet!

  • Kérlek mesélj néhány szót magadról! 

Gáspár Virginia Olimpia vagyok, ezen a néven jelennek meg írásaim is. Újpalotán élünk férjemmel, két cicánkkal. Mosolygós, vidám természet vagyok, aki kiskamaszkora óta imád írni. Versekkel kezdtem, később jöttek hosszabb történetek ötletei.
Tavaly tavasszal jelent meg a Lélekboszorka sorozat első része, A dühös tűz fellángolása címmel. Már dolgozom a folytatáson. A hétköznapokban ügyfélszolgálaton dolgozom, szeretek társasjátékozni, kirándulni, zenét hallgatni és természetesen olvasni, írni.

  •  Könyvmolynak vallod magad? 

Igen, bár voltak időszakok, amikor kevesebbet olvastam. Szüleim, nővéreim is sokat olvasnak. Már gyerekként is ők ajánlottak nekem olvasnivalót. A mai napig ajánlunk egymásnak könyvet, vagy kérünk kölcsön egymástól. 

  • Számodra mit jelent az olvasás?

Olyan helyeken járni, ahová nem biztos, hogy eljutok (legyen az valós, vagy fiktív). Olyan élményeket megélni, amikre nincs lehetőségem, vagy akár nem merem bevállalni. De legfőképpen megismerni egy másik ember (az író) gondolkodását, nézeteit, stílusát. Ha egy könyvet olvasok, az alkotó mindenképpen bepillantást enged a saját világába, ami mindig egy izgalmas utazás. 

  • Melyik volt életed első, meghatározó olvasmánya?

Az első könyv, ami maradandó volt, az Lakner Artúr Édes mostoha című könyve. Olyannyira, hogy felnőttfejjel újra be kellett szereznem. A következő, ami eszembe jut a Fekete István könyvek, illetve J.Horwitz A.N. naplója, amit nagymamámtól örökötem. Nagyon viharvert szegény, de a mai napig előveszem néha, és újra olvasom. 

  • Egy hosszú nap után, amikor egy kis kikapcsolódásra vágysz, melyik zsánert részesíted előnyben?

Nem zsánerhez, inkább a könyv mondanivalójához, annak mélységéhez/nehézségéhez kötném. Nem ilyenkor veszem elő például a Tizenhárom okom volt című regényt, vagy Esterházy Péter Harmonia cælestisét. Horrort nem olvasnék ilyenkor, az mondjuk biztos. Általában az aktuális olvasmányom kikapcsol. Ha pedig kimondottan humorra vágyom, akkor Karinthy Firgyes: Tanár úr kérem! az, amit a kezembe veszek. 

  • Mi alapján választasz olvasnivalót? Az aktuális hangulatod vezérel, vagy a közösségi médiában futó kihívások segítenek kiválasztani a következő könyvet?

Inkább a hangulatom és a kíváncsiságom vezérel a választásban. Ha előolvasásra/véleményezésre kér fel egy írótársam, akkor az mindenképp elsőbbséget élvez. 

  • Van 2023-as olvasási terved?

2022-ben sok könyvet vásároltam, vagy kaptam ajándékba, amiket szeretnék kiolvasni. Óvatosságból úgy fogalmazok, minél többet közülük.

Vannak könyvek, amik kíváncsiságom okán előrébb veszek. Papp Dóra: Bolyongó című regénye, a Vágymágusok sorozat eddig megjelent részei (ez részben újra olvasás), Ahol a folyami rákok énekelnek, vagy A szolgálólány meséje például. 

  • Ajánlj nekem egy könyvet a kedvenceid közük!

Egyet? Jaj nekem! Kicsit csalok, jó? :D
Egy magyar Ifjúsági: Darvas Petra Hópelyhek májusban sorozata.
Felnőtt: Sue Dylan könyvei.
Külföldi ifjúsági Harry Potter sorozat.
Felnőtt Ken Follett: Évszázad trilógia.

 

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre! :)

Gina megjelent könyvei az alábbi helyeken szerezhető be:

Gáspár Virginia Olimpia - Részletes keresés - NewLine Kiadó (newlinekiado.hu) 
Könyv: Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása - Lélekboszorka Krónikák I. (book24.hu) 
Könyv: Gáspár Virginia Olimpia: A DÜHÖS TŰZ FELLÁNGOLÁSA (alexandra.hu) 
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása | könyv | bookline 
Könyv: A dühös tűz fellángolása (Gáspár Virginia Olimpia) (libri.hu) 
A dühös tűz fellángolása (lira.hu)

A szerző elérhetősége:

Gáspár Virginia Olimpia szerzői oldala | Budapest | Facebook 
Gáspár Virginia (@gaspar_virginiaolimpia) • Instagram-fényképek és -videók

A Lélekboszorka krónikák 1. részének, A dühös tűz fellángolása című kötetnek az általam írt ajánlóját itt találjátok:

 Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása - Szavak erdeje (blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8418038144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása