Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mit olvas a szerző? - Hugyec Anikó

2023. január 31. - Szavak erdeje

Sziasztok!

Nagyon sok interjú készül a hazai szerzőinkről, és a már megjelent, vagy készülőben lévő könyveikről. Én azonban nemcsak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen történetekkel örvendeztet meg minket az író, hanem arra is, hogy ő milyen olvasmányokat részesít előnyben. Ezért felkértem néhányukat, hogy osszák meg velem az olvasási szokásaikat, kedvenc történetüket.

Ezennel kezdetét veszi a ’Mit olvas a szerző?’ interjúsorozat a Szavak erdeje oldalon! Tartsatok velünk! :)

Elsőként Hugyec Anikó szerzőnőt kérdeztem.

 

aniko.jpgKedves Anikó!

Nagyon szépen köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet! 

Kérlek mesélj néhány szót magadról!

Hugyec Anikó vagyok, 37 éves, feleség, kétgyermekes anya, tacskó-gazdi, és a NewLine Kiadó egyik szerzője. Az életem legnagyobb részéta családom és a könyvek világa tölti ki az.Regényeimben az emberi lélek legmélyére ások, hogy aztán az érzelmek lehető legszélesebb skáláját tárjam az olvasók elé.A romantika mellett nagyon szeretek lélektani dolgokról írni és olyan témákat boncolgatni, amiket fontosnak érzeka mai világban. Két dolog motivál: az olvasóim támogatása, és hogy mindig jobb legyek saját magamnál. Határozott célokat tűztem ki magam elé, amelyek közül az egyik, hogy a saját stílusomnál maradva újra és újra megújuljak és fejlődjek. 

  • Könyvmolynak vallod magad?

Maximálisan! Már hosszú évek óta. És azt hiszem, furán is venné ki magát az, ha egy író nem lenne szenvedélyes olvasó. 

  • Számodra mit jelent az olvasás?

Szórakozás, pihenés, feltöltődés, kikapcsolódás, gondolkodás, relaxáció, énidő, utazás, önismeret, inspiráció. Az olvasás növeli az empátiát, segít jobban megérteni az emberek olykor kuszának tűnő érzelmi és lelki világát. Egy jó könyv csodálatos helyekre repíthet, és talán észre sem vesszük, hogy ezen utazások alkalmával sokszor a legkülönlegesebb helyen kötünk ki: a benső világunkban. A könyv egy picinyke ablak az író lelkére, az olvasás pedig a lámpás, amely bevilágítja e „szoba” egy apró zugát. Olvasni számomra annyit jelent, mint megélni egy újabb életet, amely egyszerre az enyém és az adott szereplőé is. E kettő találkozásából születik meg a varázslat. 

  • Melyik volt életed első, meghatározó olvasmánya?

Kertész Erzsébettől a Vilma doktorasszony. Az a könyv megpecsételte a sorsomat; egy pillanat alatt fellobbantotta bennem a könyvek iránti szeretetet, és ez a tűz már sosem huny ki.Megmutatta, hogy egy jó könyv mennyi mindent adhat az embernek – és az emberhez. 

  • Egy hosszú nap után, amikor egy kis kikapcsolódásra vágysz, melyik zsánert részesíted előnyben?

A romantikát, azon belül is a lélektani regényeket. Leginkább azokat szeretem olvasni, amelyeknek nők a főszereplői. Azok a hétköznapi nők, akik a szerelemért, a gyermekükért, egy ügyért, amiben rendületlenül hisznek, bármit megtennének – és meg is tesznek. Akiknek az egyszerűségükben rejlik az erejük, és ez a legnagyobb kilátástalanságban mutatkozik meg. Szerintem az ilyen nők az igazi példaképek. 

  • Mi alapján választasz olvasnivalót? Az aktuális hangulatod vezérel, vagy a közösségi médiában futó kihívások segítenek kiválasztani a következő könyvet?

Talán egy kicsit mindkettő. Bár csakis olyan kihívásokon veszek részt, amik passzolnak a hangulatomhoz és az ízlésemhez, illetve az elolvasandó könyveim műfajához, témáihoz. A könyvmoly barátnőimmel pedig rendszeresen megbeszéljük az olvasási élményeinket, és gyakran továbbadjuk egymásnak a könyveket. 

  • Van 2023-as olvasási terved?

Van ám! Az elolvasandó könyvek listája végtelen, és egyre csak bővül, ráadásul rengeteg kedvenc-gyanús szerepel rajta.Olykor szoktam kapni felkéréseket más íróktól, hogy véleményezzem, bétázzam a munkájukat. Ezeket mindig örömmel fogadom, mert jólesik, hogy bizalmat szavaznak nekem. Most is van nálam néhány ilyen kötet, illetve kézirat. Ezenkívül vannak könyvek, amiket „muszájból” olvasok, mert amellett, hogy érdekel a téma, a fejlődésemet és a tanulásomat szolgálják. Ezeket én nagyon fontosnak tartom. 

  • Ajánlj nekem egy könyvet a kedvenceid közül!

Az olyan könyveket tartom kedvenceknek, amik még hosszú hónapok vagy évek után is velem vannak, és ha eszembe jutnak, ugyanaz az érzés és hangulat kerít a hatalmába, mint akkor, amikor olvastam őket. Nehéz kiemelni egyet az a sok szebbnél szebb regény közül, amik nagy hatással voltak rám, de ha már rákérdeztél, akkor Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok című regényét ajánlom. Biztos lehetsz benne, hogy csodálatos utazásban lesz részed! Tervezem az újraolvasását, mivel karácsony óta a polcomon sorakozik a folytatása is. 

  • Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre!

Én köszönöm a felkérést! Megtisztelő, hogy a virtuális vendéged lehettem, ráadásul az első a most induló rovatodban.

Anikót az alábbi felületeken találjátok meg:

Hugyec Anikó írói oldala | Facebook

Anikó Hugyec (@aniko.hugyec.iro) • Instagram-fényképek és -videók

A könyvei beszerezhetőek:

hugyec anikó - Részletes keresés - NewLine Kiadó (newlinekiado.hu)

hugyec anikó könyvek (libri.hu)

Találatok: hugyec anikó (bookline.hu)

Hugyec Anikó könyvei (book24.hu)

Hugyec Anikó | Álomgyár (alomgyar.hu)

Hugyec Anikó könyvei - lira.hu online könyváruház

 

Anikó eddig megjelent könyveiről készült ajánlóimat megtaláljátok az oldalon:

 Hugyec Anikó: Túl kevés idő - Szavak erdeje (blog.hu)

 Hugyec Anikó - Túl hosszú út - Szavak erdeje (blog.hu)

Hugyec Anikó - Üres szívek - Szavak erdeje (blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6718037440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása