Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Beth Flynn: Az idő ajándéka

2024. január 15. - Szavak erdeje

b988511d-1208-4baf-8600-662ed7756433.JPEG 

Szerző: Beth Flynn
Cím: Az idő ajándéka
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 544


Fülszöveg:

Néhány ​titok jobb, ha rejtve marad…

Három hónap telt el Jason „Grizz” Talbot kivégzése óta. A volt felesége, Ginny, akit kamaszkorában rabolt el egy vegyesboltból, és akit megszállottan szeretett, több mint egy évtizeden át próbálta megőrizni a hétköznapi élet látszatát Fort Lauderdale nyüzsgő kertvárosában. Többek között a virágzó és boldog házasságot Tommy „Grunt” Dillonnal, Grizz egykori bandatagjával.

A titkokba és hazugságokba belefáradt Ginny és Tommy azt hitte, Grizz kivégzésével búcsút inthetnek régi életük utolsó szeletének is. Csakhogy a múlt ismét utoléri őket, amikor egy frissen felfedezett titok a házasságuk jövőjét fenyegeti.

Amikor bekövetkezik a tragédia, Ginny kénytelen szembenézni az érzéseivel, és eldönteni, mit akar igazán, méghozzá egyszer és mindenkorra.

A Kilenc perc-trilógia harmadik kötete Dél-Florida pezsgő nagyvárosától egészen a békés, észak-karolinai Blue Ridge-hegységig kíséri Ginnyt a hőn áhított válaszok nyomában.

Vajon lesz elég ereje, hogy szembeszálljon a múltja és a szíve titkaival?

Ismerd meg a történet döbbenetes végkifejletét!

 

"Talán lassacskán felfogta, mit is jelent igazán szeretni valakit." 


Az utóbbi időben ez a könyv volt az egyik, aminek a megjelenését a legjobban vártam. Imádom az egész sorozatot, ezért nem meglepő, hogy amikor elkezdtem olvasni Az idő ajándékát, akkor alíg bírtam letenni.

Gondolataim:


Mielőtt belekezdenék, szeretném jelezni, hogy az előző részekre nézve ez az ajánló spoilert tartalmazhat!!!


Mikor befejeztem a könyvet, és megkérdezték, hogy milyen volt, csak egy szót tudtam mondani mindenkinek. Imádtam! Ennyi! Szívem szerint már most kezdeném elölről mind a három részt, mert nem akarom elengedni a motoros bandát. Nagyon szerettem őket. Ginny, Grizz, Tommy, mindannyian a szívemhez nőttek.

Hónapok teltek el Grizz kivégzése után, Ginny azóta sem találja önmagát. Tommyval való házassága kezdi ennek a kárát látni. Miután a lány belátja, hogy el kell engednie az első nagy szerelmét, kezd visszatérni a mindennapi teendőkhöz, első sorban Tommyval szeretné rendezni a kapcsolatát. De a legfontosabb, hogy a gyerekei számítanak rá, ráadásul ott vannak a barátai, a munkája. Vissza kell térnie a való világba, az élet megy tovább. Egy nap azonban olyan felfedezést tesz, ami alapjaiban rengeti meg az életét. Újabb és újabb titkok látnak napvilágot, a múlt nem enged. Egy újabb tragédiát követően azonban Ginnynek döntést kell hoznia, ami nem csak az ő életére lesz hatással.

Izgalmas, sírós, letehetetlen, és még sorolhatnám. Gyönyörű befejezése egy nagyszerű sorozatnak. Ráadásul a szerző üzenete szerint várható folytatás, nem maradunk a motorosok nélkül. Már csak abban bízom, hogy a kiadó elhozza a magyar olvasóknak is az újabb történeteket. :)

A fő cselekményszál le lett zárva, azonban megnyitottunk egy újat, ami bevallom nagyon felkeltette az érdeklődésemet. 

Beth Flynn nagyon jól ír. Néha túlírtnak tűnhet a könyv, különösen akkor, ha valaki nem tud nagyon elmélyülni a történetben. De ez nem véletlen, ahogy az sem, hogy több nézőpontból, és több idősíkon ismerjük meg az eseményeket.

A történet felétől nagyon megható lett a kötet, többször megkönnyeztem, Ginnynek pedig nagyon szurkoltam, hogy megtalálja a megérdemelt boldogságot. Nagyon szerettem az ő karakterét. A három könyvön keresztül követhetjük végig, ahogy kislányból erős, felnőtt nővé, családanyává válik. A család fontossága, a barátok közelsége, az őszinteség, és a szerelem a kötet tartóoszlopai, ami köré épül a történet. 

Miközben olvastam, de még most is, motoszkál bennem egy gondolat. Vajon képes-e az ember a változásra? Elhiszi-e saját magáról, hogy meg tud változni azok után, ahogy leélt egy fél életet. Mert ha az ember nem hisz saját magában, hogy várhatja el, hogy mások higgyenek benne?

Nagyon szép történet volt, a romantikus könyvek kedvelőinek szívből ajánlom. Bár a borítón a 18-as karika szerepel, én nem éreztem ezt feltétlenül szükségesnek. Igen, valóban vannak benne erotikus jelentek, helyenként erőszakosabbnak mondható jelenetek, sőt még káromkodások is, de ezekkel találkoztam már olyan könyvekben is, amin nem volt korhatár besorolás.

Olvassátok, szeressétek!

Én meg is találtam a 2024-es év első kedvenc olvasmányát!

Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"Az idő a legigazibb ajándék, mert az az egyetlen, amit képtelenség visszakapni."

"Élet egyáltalán az, ami elől bujkálni kell?"

"(...) nem véletlen, hogy a kör mindig bezárul, visszatér oda, ahol lennie kell."

"A dolog puszta öröméért motorozott. Hogy érezze a menetszelet."


A könyvet innen tudjátok beszerezni:

Beth Flynn: Az idő ajándéka (Kilenc perc 3.) (konyvmolykepzo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr3518301527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása