Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Beth Moran: Let It Snow – Szerelem karácsonyra

2023. december 23. - Szavak erdeje

d19dd035-5a76-4280-a97d-f07567d4062c.jpg 

Szerző: Beth Moran
Cím: Let It Snow – Szerelem karácsonyra
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 416

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hull ​a pelyhes…
Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.
A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?
Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…

 

"Miért koncentrálsz arra az egy apró dologra, ami nem tökéletes, amikor a többi olyan jó?"


A Kossuth Kiadó egy újabb csodaszép, élfestett könyvvel örvendeztette meg az olvasóit. Amikor az előrendelhető újdonságok között feltűnt, nem volt kérdés, hogy ez lesz az idei karácsonyi könyvem. Nagyon köszönöm a kiadónak, hogy elolvashattam.

Gondolataim:

Ebben a történetben minden benne volt, ami az igazi karácsonyi hangulatot idézi. Családi vacsora, veszekedések, nehézségek, boldogság, dráma, szerelem, és egy megszállott anyuka, akivel még én sem állnék le vitatkozni, amikor a pontos időbeosztásokról van szó. Nem éreztem klisésnek, megkaptam tőle mindent, amire vágytam az ünnepek előtt. Nagyon szerettem olvasni. Könnyed hangvétele, egyszerű írásmódja miatt gyorsan lehet vele haladni. Az olvasó megkapja a várt romantikát, a karácsonyi hangulatot, viszont a háttérben ott áll egy kiderítésre váró családi titok, és egy élet munkájának a megmentése.

Bea, miután sokadik alkalommal szakított szerelmével, és miután hónapokig sikerült elkerülnie a családját, végül hazautazik karácsonyra. Nem elég, hogy az anyja minden percét beosztotta, de még a gyerekkori "nagy ellenségét" Henryt is el kell viselnie. Amikor egy állásinterjúra hívják, felcsillan előtte a szabadulás lehetősége, azonban a hóvihar közepén autó nélkül kicsit problémás eljutni Skóciába. Henry felajánlja neki, hogy elviszi autóval, amibe vonakodva ugyan, de Bea beleegyezik. De innentől kezdve semmi nem úgy alakul, ahogy eltervezték. A hab a tortán Bea exe, aki váratlanul betoppan a karácsonyi vacsorára. 

Minél többet gondolkodom ezen a történeten, annál inkább úgy érzem, hogy több van benne, mint egy karácsonyi romantikus limonádésztori. A hangos, nagy család, szerelmi dráma, családi szokások és hagyományok mind mind helyet kaptak benne, azonban a szerző felsorakoztatja az embereket érintő problémákat is. Gondolok itt például a munkahelyi nehézségekre, barátságosnak nem éppen mondható kollégára, a karrier építésre, családi összetartásra, vagy éppen a közösségi média hatásaira. Bár bevallom, ez utóbbit kicsit rózsaszínebben tüntették fel, mint amilyen valójában. Bea időjós, talán még celebnek, vagy kisebb hírességnek is nevezhető. Mindenesetre az utcán felismerik, a követői is szép számmal jelen vannak a közösségi médiában, akikkel ő aktívan tartja is a kapcsolatot, válaszol a kommentekre, elolvassa az üzeneteket. Ez nekem nem igazán volt életszerű. Ha a háttérben meghúzódó sima felhasználó lenne, akkor még el is hiszem, hogy kézben tudja tartani a komment áradatot, de így nem igazán. Ami viszont számomra adott egy pluszt, az az önzetlenség, az embereknek való segíteni akarás, ami Beát jellemezte. Mert arra is lehet használni a közösségi médiát, amire ő használta. Nemcsak tájékoztat, hanem érdeklődik, és törődik az emberekkel.

Henry karaktere nagyon tetszett, neki az utolsó oldalakig szurkoltam. Róla szerettem volna egy kicsivel több háttér információt megtudni.

Ennek a könyvnek valóban megvan a varázsa. Gyönyörű a borító, és a beltartalom is hozza a hamisítatlan karácsonyi hangulatot. Sőt, számomra annál egy kicsit többet is. 


Értékelésem: 5/4,5

Idézetek a könyvből:

"Mindenkinek szüksége van barátokra."

"inkább azt mondom, hogy néha érdemes hatalmas kockázatot vállalni valamiért, ami nagyon sokat jelent számodra, még akkor is, ha mások ezt ostobaságnak és felelőtlenségnek tartják."

"A múlt nem határozhatja meg, hogy együtt maradunk-e a jövőben."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Let It Snow – Szerelem karácsonyra (éldekorált kiadás) (kossuth.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1618285039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása