Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Nicholas Sparks - Mindig van holnap

2020. június 12. - Szavak erdeje

covers_400816.jpg

Szerző: Nicholas Sparks
Cím: Mindig van holnap
Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2016
Műfaj: Romantikus
Oldalak száma: 344

A szerető férj és odaadó apa, Miles Ryan harmonikus élete semmivé foszlott azon a napon, amikor felesége meghalt egy cserbenhagyásos balesetben. Noha továbbra is minden reggel felkel, hogy gondoskodjék a kisfiáról és elvégezze seriffhelyettesi feladatait, mégis fásult, reménytelen sötétségben él. Amikor találkozik Sarah Andrewszal, fia tanítónőjével, aki egy kiábrándító házasság után próbálja újraépíteni az életét, a két fiatal egymásba szeret.
A szerelem, amiről már azt hitték, örökre száműzve lett az életükből, lassan enyhíteni kezdi a múlt fájdalmait. Ám hamarosan rádöbbennek, hogy szerelmükön kívül valami más is összefűzi őket – egy félelmetes titok, amely kemény próbatétel elé állítja mindkettejüket.
Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Szerencsecsillag stb) lebilincselően izgalmas, megindító története egy pár újra meglelt boldogságáról, és egy kegyetlen titokról, amely örökre e boldogság útjába állhat.

 

Rá kellett jönnöm, hogy imádom a General Press Kiadó könyveit, nem is értem miért nincs több könyvem tőlük. De igyekszem minél hamarabb pótolni ezt a hiányosságomat, mert minél több könyvet szeretnék a polcomon tudni a kiadótól. :)

Elsők között fogok még több Sparks könyvet beszerezni (a Paige Toon és Debbie Macomber könyvek mellett :D ), mert az első Nicholas Sparks könyvélményem határozottan pozitív. :) Nem vált kedvenccé, ennek az okát később kifejtem, de nem is csalódtam benne.

Borító:
Mindent elmond. Nem olyan feltűnő, hogy a könyvesboltba belépve egyből megakad rajta az ember szeme, és nem ereszti, de ahogy elkezdjük olvasni a könyvet, gyorsan értelmet nyer ez a kép, és összeszorul a könyvmoly szíve tőle.

A történet röviden:
A főszereplőnk Miles Ryan, aki seriffhelyettesként dolgozik egy kisvárosban. Fiatalon ismerkedik meg Missyvel, hamar egymásba szeretnek, és össze is házasodnak. Missy egy fiúval ajándékozza meg Milest, azonban egy nap minden összeomlik. Cserbenhagyásos gázolás történik, az áldozat egy fiatal nő, Missy. Mikor Miles megtudja, hogy imádott felesége nincs többé, teljesen összeomlik. A fia miatt végzi a napi teendőket, de igazából robotként működik. Emiatt nem veszi észre, amikor a fiának problémái adódnak az iskolában.

Amikor behívatja Sarah, az új tanárnő, akkor szembesül vele, hogy Jonasnak komoly gondjai vannak a tanulással. Sarah felajánlja, hogy segít a kisfiúnak, és ezzel felzavarja az állóvizet. Milesban olyan érzések ébrednek fel, ami miatt lelkiismeret furdalás gyötri. Nemcsak Sarah iránt érzett vonzalma miatt, hanem mert képtelen megoldani a felesége ügyét. Két éve nem találja a gyilkosát, aki elütötte, majd otthagyta az út szélén. Megszállottan nyomoz, néha még a fiát is háttérbe szorítva.

Ezt a könyvet inkább drámainak mondanám, mint romantikusnak, mert bár van benne romantikus szál, mégis körüllengi a belső vívódás, két megtört szív harca a múltjával. De mindezek mellett fontos szerep jut a krimi szálnak, Miles megszállott nyomozásának, amikor seriff létére a törvénnyel is szembe megy. 

A történetben nemcsak Miles és Sarah gondolatait halljuk, és az ő szemükön keresztül látjuk az eseményeket, hanem az a sofőr is megszólal, aki elütötte Missyt. Részletesen megtudjuk mi is történt azon az estén. Ha visszagondolok, akkor rajtam még mindig futkos a hideg. 

Szereplők:
A szereplőkkel nem voltam maradéktalanul kibékülve, különösen Sarah-val. Ő az oka, hogy ez a könyv nem kapott helyet a kedvenceim között. Nekem a stílusa nem jött be, nem tudtam azonosulni vele. És ha már itt tartunk, Miles-sal sem voltak közös nézőpontjaink, különösen amikor annyira elöntötte a depresszió, és a megszállottság a gyilkos megtalálása miatt, hogy a fiáról meg is feledkezett. Szegény kisfiúnak szüksége lett volna az apjára, aki néha tudomást sem vett róla. Sajnáltam szegényt.

Engem a végkifejlet nagyon meglepett, és abszolút nem értek egyet Miles döntésével. 

Nem bántam meg, hogy elolvastam ezt a történetet, és határozottan kíváncsi vagyok a szerző többi könyvére is. :)

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr7415702828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása