Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Kathryn Taylor - Karácsonyi küldetés

2020. december 09. - Szavak erdeje

covers_454011.jpgSzerző: Kathryn Taylor
Cím: Karácsonyi küldetés
Kiadó: Kossuth kiadó
Kiadás éve: 2017
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 206.

 

A ​történet főszereplője a rendezvényszervező Lilian Holmes (Lilly), aki karácsony előtt néhány héttel nagynénjéhez, Caroline-hoz utazik az angol Tóvidékre. Caroline ott egy takaros panziót vezet, amelyben azonban semmi sem érezhető a karácsonyi várakozás bizsergető hangulatából, ugyanis a tulajdonosnő eltörte a lábát, gipszben fekszik, így nem kezdhet hozzá az ünnepi előkészületekhez. Lilly elvállalja, hogy a festői üdülőhelyen nagynénje helyett megszervez egy német hangulatú karácsonyi vásárt, és lelkesen beleveti magát a munkába. Egyszeriben annyi teendője lesz, hogy azt sem tudja, hol áll a feje. Valójában azonban hálás az elfoglaltságért, amely eltereli a figyelmét arról, hogy nemrégiben szakított a barátjával, aki megcsalta. Ezért aztán – újabb csalódástól tartva – igencsak ellenségesen viselkedik a panzió jóképű vendégével, a zenész Tom Lewisszal. Az elutasítás helyét azonban lassan kíváncsiság foglalja el, miután megsejti, hogy Tom valamilyen titkot rejteget. Ki lehet valójában a férfi, és miért éppen Caroline panziójába költözött be? A karácsonyi készülődés közben Lilly és Tom sok időt tölt együtt, közel kerülnek egymáshoz, és Lilly egyre kevésbé tudja kivonni magát a férfi vonzerejének hatása alól. De vajon benne is csalódnia kell majd?

 

Egy újabb karácsonyi történet, amihez nagy reményeket fűztem, de most sajnos csalódnom kellett. Számomra ez most nagyon gyengére sikeredett. Ezt a könyvet részben az ünnepek miatt olvastam el. Ami igazán megfogott, az a borítója. Emiatt meg is nyerte a kihívásom 10. pontját, mely szerint olvassunk el egy olyan könyvet, aminek megfogott a borítója.

A történet röviden:

A történet főszereplője Lilian, akinek miután tönkrement a kapcsolata, a nagynénje, Caroline panziójában keres vigasztalást. Nem sokkal Karácsony előtt vagyunk, de a panzióban ennek semmi nyoma, ugyanis a tulajdonosnak a lábtörése miatt nem volt lehetősége készülni az ünnepekre. De Lilian a kezébe veszi az irányítást, amivel eltereli a gondolatait a fájdalmas szakításról. 

Miközben egy német hangulatú karácsonyi vásárt szervez, mindig belebotlik a panzió titokzatos vendégébe, a zenész Tom Lewisba, akivel a korábbi csalódása miatt igencsak ellenségesen viselkedik. Tom titokzatossága sem segít a jó kapcsolat kialakításában. Lilian kíváncsisága azonban nem csökken, mindent meg szeretne tudni a rejtélyes vendégükről. De ami kiderül, arra egyáltalán nincs felkészülve.

Gondolataim:

Egy rövidke kis könyvről van szó, ami való igaz, hogy olvastatja magát, de nálam az egyszer olvasós kategóriát erősíti. Semmi pluszt nem adott, egy tipikus romantikus limonádé, a végén megmosolyogtató csattanóval. Liliant néha nagyon erőszakosnak találtam, Tom pedig a szokásos titokzatos dögös pasi, aki nagy titkokat őríz. Amit mindenképp pozitívumként szeretnék kiemelni, az a karácsonyi hangulat. Ennek minden percét imádtam. :)

Borító:

Mint ahogy már említettem, imádtam. Egyszerű, semmi csicsa, semmi giccs, de mégis annyira vonzza a tekintetet. Nagyon tetszik a színvilága, és igazi karácsonyi hangulatot áraszt.

A karácsonyi hangulata miatt nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem ez lett a kedvenc történetem ebben a témában. Aki szereti a romantikus történeteket, néhány titokkal fűszerezve, annak ajánlom elolvasásra.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8716317108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása