Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

2021 I. féléves TBR lista

2021. január 27. - Szavak erdeje

tbr.jpg

Sziasztok!

Általában havi TBR listát szoktam készíteni, de ez most esélytelen lesz. Viszont mégsem szerettem volna olvasási tervek nélkül maradni, ezért készítettem egy rövidke, első féléves TBR listát, és majd meglátjuk, hogy ebből a picurka mellett mennyit sikerül teljesíteni :)

Összeírtam 6 szempontot, amihez a könyvespolcomról választottam könyveket, ezzel is csökkenteni szeretném az olvasatlan köteteim számát :)

De nem is húzom az időt, itt a lista :)

1, Egy magyar szerző könyve:

Anne L. Green - Eltitkolt múlt

Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró?

„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá?
Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál.

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?

2, Egy rázós (18+) könyv:

Tabitha Suzuma - Forbidden - Kimondhatatlan

A szerelem nem ismer határokat…

Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.

Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek.

Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható…

3, Egy számomra eddig ismeretlen szerző könyve:

Sharon Maas - India elveszett lánya

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megkapó ​és szívfacsaró regény árulásról, kísértésről és eltemetett titkokról az Eladósorban szerzőjétől.

Egy nő. Egy képtelen választás. A lánya vagy a boldogsága…
Amikor Caroline találkozik Kamallal, azonnal vonzalom ébred közöttük. A férfi elbűvölő és karizmatikus, és a lány alig várja, hogy új életet kezdjen vele Indiában. A családjaik ellenzik a frigyet, de Caroline szilárdan hiszi, hogy majd beletörődnek, különösen, amikor életet ad egy gyönyörű kislánynak. Az imádni való gyermek azonban nem elég Caroline boldogságához, meggyűlöli a félreeső indiai falut, ahol élnek, és küzdelmes számára az anyaság. Kamal alig van otthon, és Caroline egyre elszigeteltebbnek érzi magát. Súlyossá váló depressziójában a kicsit hátrahagyva hazamenekül Amerikába.
Tíz évvel később:
Caroline felgyógyult a betegségéből, és emészti a gondolat, hogy sorsára hagyta a lányát. Kétségbeesetten vágyik arra, hogy megtalálja őt, ezért felveszi a kapcsolatot Kamallal, azzal a szándékkal, hogy együtt kutassák fel a gyermeküket.
Vajon képesek lesznek időben megtalálni elveszett lányukat, akinek gyermekként a legborzalmasabb emberi aljassággal kell szembenéznie?

4, Egy könyv, ami régóta a polcon várakozik elolvasásra:

Colleen Hoover - Maybe Someday - Egy nap talán

„Egy ​mindent elsöprő szerelem csodás, mégis valószerű rajza. Csupa érzelem, csupa bonyodalom.” – Tracey Garvis Graves, New York Times bestsellerszerző

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.

5, Egy pszichológiai thriller:

Allen Eskens - Temetni jöttünk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy nagy tehetségű krimiíró első könyve, amivel elindult a siker útján.

Joe Talbert a Minnesota Egyetem küzdelmes sorsú diákja, autista öccse és alkoholista anyja egyetlen támasza, csak boldogulni próbál az életben. Egy angol kurzuson azt a feladatot kapja, hogy írja meg egy idegen életrajzát. Mi sem könnyebb, nem? Ám, amilyen a szerencséje, a sors egy gyilkos nemi erőszaktevőt sodor elé Carl Iverson személyében. Ahogy a rákban haldokló vietnámi veterán, Carl története kibontakozik, Joe és szerelme, Lila egyre meghökkentőbb dolgokkal szembesülnek.

6, Egy fantasy könyv

A.M.Jenkins - Night Road - Éjjeli utazás

A fiú arra kényszerül, hogy váratlanul útra keljen.
Erőt kell gyűjtenie, hogy szembeszálljon legsötétebb félelmeivel… Cole számára az élet kötéltánc. A napfény a halálos ellensége: egyetlen hiba elég hozzá, hogy csapdába essen és egy koporsó fedelét bámulja belülről az örökkévalóságig…

 

(kép: saját, fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5416379500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása