Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Sáfrán Judit: Az írisz áldozata

2023. november 10. - Szavak erdeje

d813881e-c405-4c62-b1b1-2f70e5ab46be.jpg 

Szerző: Sáfrán Judit
Cím: Az írisz áldozata (Örökölt királyság 2.)
Kiadó: NewLine Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 586
 

Fülszöveg:

Egy lány, aki a múltat keresi.
Egy férfi, aki bűnt követett el.
S egy testvér, aki rossz útra tért.

Cylia és Kein fogságba esett a Hitetlenek Birodalmában. Míg Cyliát fivére mérgező akarata tartja kordában, addig a társát börtönbe zárják. Mindketten a szabadságra vágynak, azonban egymás nélkül nem menekülhetnek.
Egy veszedelmes társadalomban kell megtalálniuk az igazság darabkáit, ahol a manipulatív Solo irányítja a szálakat. A háttérben gonosz erők munkálkodnak, ők ketten pedig még csak nem is sejtik, hogy egy őrült gépezet fő mozgatórugójává váltak.
Sötét titkok, természetfölötti erők és elfelejtett emlékek szövik össze a leendő uralkodók sorsát.
Vajon a két fiatal egymásra találhat a buktatókkal teli úton?
Meg tudják akadályozni a lassan háborúvá fajuló eseményeket?

Az Örökölt királyság letehetetlen második kötete egy veszedelmes utazásra hív, melynek minden pillanatát áthatja a remény.

 

"Nem mindenkinek adatik meg, hogy együtt legyen azokkal, akik fontosan számára." 

Megvan az az érzés, amikor nagyon vársz valamit, és amikor nem számítasz rá, akkor megkapod? Ilyenkor jön a sikítás, vigyorgás, ugrálás. Igen, így 36 évesen is. :) Na pontosan így éreztem magam, amikor megkeresett az írónő, hogy elolvasnám-e az Örökölt királyság második részét. :) Egy pillanatig nem gondolkodtam, hogy igent mondjak-e. Nagyon szépen köszönöm még egyszer a recenziós példányt.

Gondolataim:

Az első részt is ebook-on olvastam, de amikor véget ért, nem akartam elhinni. Biztos voltam benne, hogy amikor a könyvet átraktam az olvasóra, lemaradt néhány oldal. Mikor kiderült, hogy sajnos nem, valóban vége van, már akkor azt vártam, hogy mikor érkezik a folytatás, mert nem akartam elhagyni azt a világot, amit Sáfrán Judit felépített. 

Cyliát és Keint a Hitetlenek Birodalmában tartja fogva a lány bátyja, Solo. Mindketten rabok, Kein szó szerint, Cylia elméjét pedig a testvére irányítja. A lánynak minden akaraterejére szüksége van ahhoz, hogy kiszakadjon Solo bűvköréből, és kiderítse, hogy mit titkol előle a bátyja. Amikor egy gyermekotthonra talál, és megismeri az egyik ott élő kislányt, olyan információkhoz jut, amivel emberéleteket menthet meg. Ehhez nemcsak meg kell bocsájtania Keinnak, hanem valahogy meg is kell szökniük a Hitetlenek Birodalmából.

Solo elméje teljesen elborul, hatalomra vágyik, ezért bármilyen eszközt felhasznál. Nem érdeklik az emberek, a gyerekek, még a saját húgát is képes feláldozni, hogy leigázza a Kegyelem Földjét, a szülőhazáját.

Annyi mindent szeretnék még mesélni erről a történetről, de attól félek, hogy spoileres lenne, és nem szeretném senkinek elrontani az olvasásélményét. Mert valóban élmény ezt a történetet olvasni.

Egy nagyon jól kidolgozott, és összetett világot alkotott meg a szerző. A történet izgalmas, lendületes, nincsenek felesleges kitérők, és a végére minden szálat elvarrunk. A lezárás pedig... Ott azért kicsordult néhány könnycsepp a szememből. Az utolsó 250 oldalt egy nap alatt olvastam el, egyszerűen letehetetlen volt. Nagyon szerettem a végkifejletet, tökéletes lezárása volt a történetnek. És ami a legjobban tetszett, egyáltalán nem éreztem klisésnek.

Ebben a részben jobban megismerjük a szereplőket, nemcsak a jelenüket, hanem a múltjukat is. Ha felmerült bármilyen kérdés is az olvasóban az első részt követően, akkor ennél a kötetnél válaszokat fog kapni rá. Minden mozaikdarab a helyére kerül, és kerek egész lesz a történet. 

Nagyon szerettem, és nagyon sajnálom, hogy véget ért. De bízom benne, hogy a szerző nem hagy minket sokáig újabb történet nélkül.

A fantasy rajongóinak szívből ajánlom a duológiát. Izgalmas, fordulatos, letehetetlen. A szereplők kidolgozottak, a világ ahol élnek varázslattal teli, a történet lendületes. Imádom! De lehet ezt már mondtam! :)

Olvassátok, szeressétek!

Az első rész ajánlóját itt tudjátok elolvasni:

Sáfrán Judit: Az írisz emlékei - Szavak erdeje (blog.hu)


Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"A barátaid és a szeretteid nélkül mit ér az életed?"

"A jövőt mi magunk írjuk. Te is írd a saját sorsodat!"

"Néha a legnehezebb válaszokat a legkézenfekvőbb helyen kell keresni." 

 

A könyvet itt tudjátok megrendelni:

Sáfrán Judit - Az írisz áldozata - Örökölt királyság II. (ny (newlinekiado.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1318253817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása