Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa

2023. augusztus 10. - Szavak erdeje

c41bfa98-d322-44b0-9c3e-411d0e6a9801.JPEG 

Szerző: Gregus Gábor
Cím: A gyilkos tündérek városa
Kiadó: Olvasni Menő
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 382


Fülszöveg:

Mit tehet az egyszeri pesti polgár, ha egy napon kiderül, a körülötte lévő világ több, mint amit eddig érzékelt belőle? Ha rájön, hogy a város lakói között különleges teremtmények rejtőznek, akik régi időkből származó hatalommal bírnak? Ha megtudja, hogy a Gellérthegy mélyén egy elfeledett birodalom központja húzódik, és épp ö kerül e titkos birodalom sötét alakjainak célkeresztjébe?
A félszeg tanársegéd egy világraszóló régészeti lelet kapcsán keveredik a misztikus események sodrásába. Hogy rettenthetetlen hőssé, Vagy lidércek és szörnyetegek által üldözött remegő ronccsá válik, az kiderül ebből a fordulatos, olykor humoros, máskor borzongató történetből.


"A gondolat nem folyó, hogy gátat vethess neki."

Gregus Gábor neve nem volt számomra ismeretlen, az egyik könyve csak az őszre vár, hogy leemeljem a polcról. :) Nem tudok szó nélkül elmenni a cím mellett. Annyira figyelemfelkeltő, hogy már csak ezért is kedvem támad a könyvet elolvasni. Na meg a tündérek miatt. :) Őket nagyon szeretem. :) Köszönöm, hogy olvashattam.

Gondolataim a történetről:

Még több ilyen történetet kérek!! :) Nemcsak izgalmas volt, és fordulatokkal teli, de egyedi is. Na meg helyenként beteg. Nagyon beteg... A szerző a történelmi eseményeket, legendákat szőtte bele egy letehetetlen fantasy történetbe. Bár néha akadtak benne olyan részek, amikor örültem, hogy nem ebéd után olvastam. A történetet megkoronázza a humor, ami elkíséri az olvasót az első oldaltól az utolsóig.

Az események Budapesten játszódnak, és a főszereplőnk Hunor. Egy nap, amikor minden bátorságát összeszedve randira hívná a kiszemelt lányt, betörnek a könyvtárba, és ellopnak egy felbecsülhetetlen értékű könyvet, ráadásul Hunor is a betörők kezére kerül. Amikor felébred, szembesülnie kell vele, hogy nem csak a körülötte lévő világ az ami teljesen más, mint amit eddig megismert, hanem saját maga is. Az Őrzők nem mindennapi csapata veszi a szárnyai alá. Szembesülnie kell azzal, hogy a mesékből ismert tündérek, táltosok, a varázsvilág, igenis létezik, és az a bizonyos könyv is nagy népszerűségnek örvend. A kék madárijesztő figurához, a mindig mogorva táltoshoz, a bájos, ámde ereje teljében lévő féltündér kislányhoz csatlakozik Hunor, és akaratán kívül az ő legjobb barátja, Bors, hogy megoldjanak egy olyan rejtélyt, amit hosszú évek óta homály fed.

Nagyon tetszett a történet felépítése, egy percig nem unatkoztam. A szerző mindig meg tudott lepni, mert soha nem tudtam, hogy a következő oldalon milyen lénnyel fogunk találkozni. A varázsvilágban is ugyan úgy képviseltette magát a jó és a rossz oldal, mint ahogy az emberek között szokott lenni.

Bevallom a kedvenc karakterem Folkus volt, az ő szarkasztikus, néhol nagyképű megjegyzésein jót szórakoztam. Tetszett a mágikus lények által uralt világ felépítése, különleges volt, már csak amiatt is, hogy nem az ókori görög, vagy római mitológiát vette alapul Gábor, amikor megalkotta a Fátyol mögötti világot. Mindehhez társult a szerző lehengerlő írásmódja, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy az olvasó ne akarja elengedni a karaktereket. A különleges lényekre mind emlékezhetünk gyerekkorunkból. Tündérek, manók, trollok, és még sorolhatnám. De amitől én valóban megborzongtam, az Zádor, a csótány volt. Alapból rosszul vagyok a csótányoktól, de ahogy először megjelent a történetben, nekem Kafka - Átváltozás című művében lévő jószág jelent meg a lelki szemeim előtt. Na az annak idején levitt az életről hosszú évekre... Vele azonosítottam Zádort. Nem is kerültünk közel egymáshoz. :)

Amit negatívumként szeretnék megemlíteni, azok az elgépelések. Akadt néhány a kötetben, amelyek megakasztották az olvasást.

 
Akik szereti a misztikumot, a varázslatot, az izgalommal teli történeteket, és az ellen sincs kifogásuk, hogy esetenként elég csúnya jeleneteknek lehetnek tanúi, akkor ez az ő könyvük. 

Értékelésem: 4,5/5

Idézetek a könyvből:

"Hinned kell a varázslatban. El kell képzelned, hogy a világ...formálható. Bármi átgyúrható. Nincsenek határok. Nincsenek szabályok. Nincs fizika és nincs kémia. Minden elem, minden sejt, minden atom a tiéd. És csak a parancsodra várnak."

"Ha elbúcsúzunk egymástól, az olyan, mintha előre vetítenénk a rosszat."

"Aki nem hisz a csodákban, az az életben sem hisz."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Könyv: Gregus Gábor: A gyilkos tündérek városa (olvasnimeno.hu)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2418187375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása