Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Lisa Kleypas: A Kristály-öböl bűbájosa (Friday Harbor 4.)

2021. november 01. - Szavak erdeje

 

covers_637388.jpgSzerző: Lisa Kleypas
Cím: A Kristály-öböl bűbájosa
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2020
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 424

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Friday ​Harbor szigetét áthatja a varázslat – a végzetnek pedig túl nagy a hatalma ahhoz, hogy dacoljanak vele…

Justine Hoffman egy sikeres butikhotel tulajdonosa, és az élete pontosan olyan, amilyenre mindig is vágyott. Egyetlen dolog hiányzik belőle: a szerelem. Születésekor elátkozták, s emiatt sosem találhat rá a lelki társára. Justine azonban eltökélte, hogy megtöri a bűbájt, és ennek egy idő után meg is találja a módját – csak éppen elképzelni sem tudja, hogy ez milyen veszedelmes következményekkel jár… Az anyja volt az, aki a születésekor kimondta az átkot Justine-ra, mert így akarta megkímélni attól, hogy összetörjön a szíve – ám ennek eredményeképpen a lány sosem tapasztalhatja meg a szerelmet. Justine olthatatlan kíváncsisága és a normális élet utáni vágya azonban erősebbnek bizonyul, így rájön, hogyan lehet ideiglenesen hatástalanítani a varázslatot. Amikor megismeri a rejtélyes Jason Blacket, azzal akaratlanul is vihart kavar, a vágy és veszély viharát, amely komoly fenyegetést jelent mindarra, ami fontos számára… hogy aztán Jasonnel közösen jöjjenek rá: nincs a szerelemnél hatalmasabb varázslat.

A Kristály-öböl bűbájosa Lisa Kleypas Friday Harbor-sorozatának negyedik kötete.

 

Ezennel befejeztem a Friday Harbor sorozatot. :) Annyira megszerettem Lisa Kleypas stílusát, hogy azokat a könyveit, ami magyarul elérhető, azt mindenképp el szeretném elolvasni.

Ebben a részben már nem a Nolan tesók voltak a középpontban, hanem a Festői Kilátás tulajdonosa, Justine, akit az előző részekből már ismerhetünk. Azt már tudjuk, hogy boszorkány vér csörgedezik az ereiben, és erre épített Klaypas egy romantikus fantasy történetet, ami stílusában és temperamentumában is eltér az előző részektől.

A történet röviden:

Jusitne-nek nincs szerencséje a szerelemben, az érzést sem ismeri. Az apját nem is ismerte, olyan korán meghalt, az anyjával évekkel ezelőtt megromlott a kapcsolata. Justine szeretné tudni, milyen érzés szerelmesnek lenni, de kiderül, hogy erre esélye sem lenne, ugyanis el van átkozva. Boszorkány lévén leveszi magáról ezt az átkot, azonban a következményekkel nem számol.

A szállodájába egy nap megérkezik Jason Black és csapata, hogy egy oktatóközpont létesítéséről tárgyaljon. A titokzatos, társasági életet kerülő Jason hamar felfigyel Justine-re, akivel közel sem indul felhőtlenül a kapcsolata. Azonban nagyon rövid idő alatt közel kerülnek egymáshoz, és Justine is rádöbben, hogy azzal, hogy levette magáról az átkot, milyen folyamatot indított el. 

Gondolatok:

Nem ilyen történetre számítottam. Ez már inkább a fantasy vonalat súrolta, mint egy könnyed, kis romantikus limonádéét. Az alap történetet nem tudom hova tenni. Ha a sorozat részeként tekintek rá, akkor nincs helye ebben a történetben. Ez a Nolan testvérekről szól. Ha viszont elfelejtem az első 3 részt, akkor azt mondom, hogy élvezhető volt.

Voltak benne olyan részek, amelyeknél kicsit felvontam a szemöldökömet, mert azt hittem, rosszul olvasom ami előttem van. Jason és Justine kapcsolatán én egy kicsit finomítottam volna. Jobban is el lehetett volna osztani a lepedőakrobatika, és a beszélgetés részt. Utóbbiból volt jóval kevesebb. :D Nyilván nincs bajom az erotikus részekkel (ha lenne, el sem olvastam volna a könyvet :D ), de kicsit sántít a dolog, hogy "2 mondatot beszélünk, összegyűrjük a lepedőt, és hű de szerelmes vagyok". :D Oké, de mégis kibe? Mert a másikat meg sem tudta ismerni rendesen.

De mivel ugye ez a sorozat része, azt mondom, hogy nagyon messze eltávolodott az eredeti csapásiránytól, hiányoztak részletek (legalábbis számomra) ahhoz, hogy a főszereplők személyiségéről, illetve az egész lényükről teljes körű véleményt tudjak alkotni.

Akartam szeretni ezt a részt, valamennyire sikerült is, de mindig ott lebegett felettem, hogy ez nagyon nem tartozik a sorozathoz.

Borító:

A borító gyönyörű, talán az egyik legszebb az eddigiek közül. A cím pedig különösen kedves a szívemnek. Ez a kettő nagyon el lett találva. :)

 

Aki már végigolvasta az első 3 részt, mindenképp olvassa el ezt is, hogy teljes legyen a sorozat, de számítson arra, hogy teljesen eltér az eddig megszokott történettől.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr3016734006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása