Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Penelope Ward: Gentleman Nine – Kilences Gavallér

2022. január 30. - Szavak erdeje

 

covers_703688.jpg

Szerző: Penelope Ward
Cím: Kilences Gavallér
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2021
Műfaj: romantikus-erotikus / rubin pöttyös
Oldalak száma: 296.

 

Egyikünk ​hazudott. Fiatalkorunkban hárman voltunk barátok. Egy kocka, egy szoknyavadász és egy szépség.

A szívem mélyén mindig is őt akartam. De eltitkoltam, mert Roryval alkut kötöttünk, hogy a közös barátunk, Amber tiltott gyümölcs.

Elmentem egyetemre, és az övé lett a lány. Amber sosem szerzett tudomást az érzéseimről. Évekig voltak együtt – míg Rory végül összetörte a szívét.

Mindezek során a távolság dacára felszínesen tartottuk a kapcsolatot. Mikor egy három hónapos munkaszerződés Bostonba szólított, Amber a rendelkezésemre bocsátotta a vendégszobáját.

A szakításából lábadozó lány lemondott a férfiakról. Egy este elképesztő dolog fogadott a számítógépe képernyőjén. A randizástól és a további csalódásoktól tartva kötöttség nélküli szexet keresett. Érzelmek vihara söpört át rajtam: féltés, féltékenység és kíváncsiság. Amber a Kilences Gavallért választotta, és üzenetet küldött neki. Kitárulkozott előtte, többek között azt is bevallotta neki, micsoda testi vonzalmat kelt benne a barátja: én. De engem meg ő tart tiltott gyümölcsnek – ráadásul selyemfiúnak is. (Ami a körülmények fényében vicces.)

Végül egy hotelben beszélt meg találkozót a Kilences Gavallérral, ahol egy visszautasíthatatlan ajánlat várta.

 

 

"Mindenkinek csak napjai vannak. Az élet már csak ilyen...napok sorozata. Csak a ma biztos. Ki tudja, mit hoz a holnap? Az ember ne a feltételezett jövő, hanem a pillanatnyi érzései alapján hozzon döntéseket."


Ezt a könyvet már akkor el akartam olvasni, amikor megjelent, de úgy látszik, egy kihívás kellett ahhoz, hogy ténylegesen rászánjam magam. Emlékeim szerint eddig csak 1 könyvet olvastam az Írónőtől, mégpedig a Jake megadja magát című kötetet. Azzal a könyvvel fel is került a radaromra a szerző. :)

A történet röviden:

Három gyerekkori barát történetét ismerjük meg a kötetben. Amber, Rory és Channing már ősidők óta ismerik egymást. A fiúk alkut kötnek, hogy egyikük sem környékezi meg Ambert, azonban amíg Channing egyetemen tanul, addig Rory összejön a lánnyal. ) 9 boldogan eltöltött év, majd egy keserédes szakítás az ő történetük. 

Amber teljesen összetörik, azonban Channing váratlan munkahelyi áthelyezésének köszönhetően ismét egymás felé sodorja az élet őket. Olyannyira, hogy Amber kiadó szobáját Channing veszi ki. Ahogy az lenni szokott, elkezdenek közel kerülni egymáshoz, azonban közéjük áll Amber összetört szíve, a régi barátságuk, és természetesen Rory.

De vajon kit választ a lány? Kockára tesz egy régi barátságot egy bizonytalan kapcsolatért, vagy visszafogadja Roryt annak ellenére, hogy darabokra törte a szívét?

Gondolataim:

Úgy hatott rám ez a történet, mint egy kellemes szellő egy forró nyári napon. Nagyon szeretem a kiadó rubin pöttyös könyveit. Kellően romantikus, kellően pikáns! Ami hirtelen meglepett az a sok káromkodás, de ezt csak annak tudom be, hogy egy éve nem nagyon járok emberek közé, és már elszoktam a kifejezések eme fajtájától. :D

A szereplőket sikerült megkedvelnem, mindegyikük hozzátett a történethez. Még Rory is, annak ellenére, hogy kellett egy kis idő, amíg kiderült, hogy mi is áll a szakítás mögött. Mondjuk én a helyében leültem volna Amber-rel megbeszélni a dolgokat ahelyett, hogy a semmiből bedobom a törölközőt.

Channing, te konyhatündér! :D Egy pasi aki főz, humoros, szenvedélyes, és igaz barát. Ha beengedi az érzelmeket a szívébe, akkor képes az elköteleződésre. Odaadó, heves, az Amberrel való kapcsolata is szikrázik, mint egy csillagszóró. :)

A könyv nagyon olvastatta magát, könnyen lehetett haladni a történettel. A két pasi közti "harcon" én nagyon jókat mosolyogtam, mert olyanok voltak, mint a kakasok a baromfiudvarban. :) Csak az ő esetükben nem az győz, aki két vállra fekteti a másikat, hanem akiért erősebben dobban meg Amber szíve.

Néha visszatekintünk a múltba, megismerünk fontos részleteket, amelyek kihatnak a szereplőink jelenlegi életére is.

Nagyon tetszett Amber elkötelezettsége a munkája és a gondozottjai iránt. Ritka az ilyen hozzáállás. De ő szívvel-lélekkel gondoskodott az emberekről.

A lezárás is tökéletes volt, nem maradt elvarratlan szál. Mindenre választ kaptunk, egy szívet tépő, teljes végkifejletetben.

Ami miatt nem tudok 5 csillagot adni a történetnek az maga a Kilences Gavallér. Egy selyemfiú és Amber? Abszolút ki van zárva. Ő nem az a típus. Nyilván az a szál is kellett ahhoz, hogy elinduljanak a bonyodalmak, de nekem akkor sem illik bele Amber életvitelébe.

Borító:

Ennél a borítónál szerintem nagyon jól sikerült a karakter választás. Számomra annyira Channing. :)

 

Azoknak ajánlom ezt a történetet akik nem rettennek meg az erotikus jelenetekről, és az arcpirító, helyenként vulgáris kifejezésektől, ugyanis ilyen van szép számmal a könyvben. 

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6316824368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása