Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mese, gyerekeknek

2022. március 14. - Szavak erdeje

Volt szerencsém elolvasni Kozma Ani két mesekönyvét, amit a Szerző, a kisfiam részére küldött el dedikálva. Ezúton is nagyon szépen köszönöm! :) 

Kozma Ani - Marcipán kutya kalandjai

image2_8.jpeg

Fülszöveg:
A természet ősszel pihenni készül, megannyi pompás színt öltve magára. Egy ilyen gyönyörű őszi napon lelt új gazdára és új otthonra Marcipán, a kiskutyus. Az új otthon egyben új környezetet, új barátok ígéretét is magában hordozza, így történt ez Marcipán kutyus esetében is. Új barátokat talált, akikkel megannyi csodás kalandban volt része. Csatlakozz te is a kis barátokhoz, hogy együtt élhessétek át mindezt.


A kisfiam nagyon szereti a kutyákat, így amikor lehetőségem volt választani a mesekönyvek közül, ez volt az első, amit kiválasztottam. Nagyon aranyos történet, könnyen olvasható, az illusztrációk különösen tetszettek. Négy történet olvasható a könyvben Marcipán kutyáról. Arról, hogyan talál szerető gazdira, és hogyan köt barátságot Tomi báránnyal, Kitti cicával, és Róza nyuszival. Megannyi kaland, új élmények várnak Marcipánra, ami a gyerekek számára is izgalmas köntösbe van bújtatva. Kisgyermekes szülőknek szívből ajánlom.

 

Kozma Ani - Jakab, a lúd tatai kalandjai

image1_13.jpeg

Fülszöveg:
Láttad-e már Tatát, a vizek városát madártávlatból? Hogy nem? És egy lúd szemszögéből? Ha nem, most bepótolhatod.
Jakab, a lúd – a családjával együtt – minden évben Skandináviából, az erdők, tavak és vulkánok hazájából érkezik Tatára, a vizek városába, hogy októbertől márciusig itt töltse a vakációját.
És ha már vakáció, unalomról szó sem lehet!
Jakab végigjárja a környék nevezetességeit – veled együtt. Bemutatja neked Tata csodálatos természeti adottságait és épített környezetét.
Gondolom, te is szívesen kirándulnál vele az Öreg-tóhoz, az ország legjelentősebb vízi várához vagy a misztikum ígéretével kecsegtető kívánságszigetre! De megcsodálhatjátok együtt a mesebeli Esterházy-kastélyt is, és még annyi mindent.
Igazán remek szórakozásnak ígérkezik ez a gyermekeknek szánt útikönyv!
Tarts velünk te is!


Ez a mesekönyv merőben más, mint az előző. Tata alíg 46 km-re van tőlünk, de még személyesen nem jártam arra. A könyvnek, és Jakabnak köszönhetően viszont megismertem a várost, a nevezetességeit, és a történelmét. Szórakoztató módon tanít, a gyerekek nem a tömény földrajzot kapják, hanem mese formájában Jakabbal együtt bejárhatják a várost. Iskolákban, földrajz órákra szívből ajánlom ezt a történetet.

 

Mind a két mesekönyv nagyon olvasmányos, és nagyon szórakoztató volt, biztos, hogy többször le fogjuk emelni a polcról a kisfiammal. :)

 

(képek: saját, fülszöveg: www.moly.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2117770380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása