Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

L. J. Wesley: O.N.S. - Egyéjszakás kaland

2022. március 18. - Szavak erdeje

 

covers_708203.jpgSzerző: L. J. Wesley
Cím: O.N.S. - Egyéjszakás kaland
Kiadó: Mogul
Kiadás éve: 2021
Műfaj: szórakoztató irodalom
Oldalak száma: 150

Élvezni az életet, kötöttségek nélkül. Emma mindössze ennyire vágyik. Egyetlen éjszaka, és semmi több. De mi van akkor, ha a partnere másképp gondolja?
Conor szinte első látásra belehabarodik a lányba és esze ágában sincs beérni az egyéjszakás kalanddal.

 

"De vannak azok az apró pillanatok, amikor történik valami, vagy csak eszedbe jut a másik, és érzed a késztetést, hogy azonnal ráírj, vagy küldj egy képet, mindegy, csak jelezd, hogy gondolsz rá."

 

Hivatalosan is L. J. Wesley rajongó lettem. :) Nagyon szépen köszönöm shop.könyvmogul, hogy elolvashattam ezt a könyvet is.

A történet röviden:

Emma 10 éves volt, amikor egy betegség miatt elveszítette az édesanyját. Folyamatos rettegésben él, a feje felett lebeg az az 50% esély, hogy ő is örökölheti. 7 évvel később újabb tragédia éri, amikor a nagyszüleit és az édesapját élettelenül találja az otthonukban. 

Eldönti, hogy ő senkit nem szeretne kitenni annak, amin neki kellett keresztülmennie ezért nem bonyolódik kapcsolatba, minden érzelmet eltaszít magától, csak élvezni szeretné az életet. A nagynénjével él kettesben, sales-es munkát végez, és habzsolja az élvezeteket, az egyéjszakás kalandok mellett teszi le a voksát. Amikor kitalálja, hogy Franciaországba menne kikapcsolódni, a barátnője is vele tart, azonban ezzel olyan kalandokba keveredik, ami gyökeresen megváltoztatja az életét.

Gondolataim:

Nagyon jól szórakoztam ezen a történeten is. De amellett, hogy humoros volt, nem maradt ki belőle a komoly téma sem. Betegség, trauma, gyász. 

L. J. Wesley nagyon jól ír, folyamatosan fenn tudja tartani az olvasó figyelmét. Emma és Michelle szarkasztikus megjegyzésein jót mosolyogtam, de mellette csodáltam Michelle türelmét Emma iránt. Sok mindent eltűrt neki, és nem lepődtem meg, amikor tele lett az a bizonyos pohár.

Emma nagyon szerencsés, hogy nemcsak a barátnőjére, hanem a nagynénjére is számíthat. Ők ketten jelentik neki a családot, mégis úgy éreztem, hogy nem engedi közel magához őket sem 100%-ban.

Conort imádtam, nagyon jól lett megformálva a karaktere. Szívesen olvastam volna róla többet. :)

Mindezek mellett valóban úgy gondolom, hogy aki egy könnyed, rövidke és szórakoztató olvasmányra vágyik egy nehéz nap végén, az bátran vegye a kezébe ezt a kötetet, mert a teljes kikapcsolódás, a hangos nevetések, és a pozitív olvasásélmény garantált.

Borító:

Egyszerű, mégis annyira illik a történethez. Olyan Emmás. :D

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4917779612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása