Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Leda D'Rasi: Lady Revans

2023. október 14. - Szavak erdeje

c202c7a0-f6f5-4915-a9ed-35ea4e7b4bb9.jpg

Szerző: Leda D'Rasi
Cím: Lady Revans
Kiadó: Mogul Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 480

Fülszöveg:

Evolet ​roppant veszélyes játékot űz. Nappal szürke kisegér, a báli estéken viszont rettenthetetlen bosszúálló, aki mindent megtesz, hogy megleckéztesse a nemesek között megbúvó gazembereket… De honnan veszi Lady Revans a bátorságot, hogy szembemenjen az elittel? És mi történik, ha feltűnik egy szemtelen fickó, aki minden követ megmozgat, hogy rátaláljon?

Lord Sebastian Montgomery hosszú távollét után tér vissza Londonba. Unalmas bálra készül, az este azonban izgalmas újdonságot tartogat számára: feltűnik egy titokzatos hölgy, akit az előkelő társaság legrettegettebb nőjeként emlegetnek. Senki, még csak nem is sejti, ki lapul a maszk mögött… A férfi számára ez a titok felér egy kihívással.

Ennyi lenne a történet csupán?

Dehogy! A múlt sötétjéből előlép a kegyetlen triumvirátus, majd feltűnik egy olyan gonosz is, aki nem szarvakat visel. Hanem szoknyát…
*
A Boszorkánydinasztia sorozat, a Rítus, A Dög és a Végzet írónője ezúttal a történelmi romantika világába kalandozik, és bemutatja az olvasóközönségnek a rebellis hölgyeket, akik felforgatták az úri társaságot.

 

"A nevetés az öröm hangja. A boldogság hírmondója." 

Nagyon vártam már ennek a könyvnek a megjelenését, hogy végre "élőben" is lássam. Az a megtiszteltetés ért, hogy megjelenés előtt olvashattam a történetet. A Lady Revans az idei Könyvfesztiválra jelent meg a Mogul Kiadó gondozásában. Nem kellett két nap, és a végére is értem, nem tudtam letenni. Az pedig elmondhatatlan öröm, hogy a szerzővel személyesen is találkozhattam, és egy dedikált könyvvel lettem gazdagabb. Nagyon köszönöm a shop.könvymogulnak, hogy elolvashattam.

Gondolataim a történetről:

Nem vagyok az a könyvet újraolvasós típus, úgy meg különösen nem, hogy néhány héten belül olvassam újra ugyan azt a kötetet. Leda D'Rasi neve viszont egyet jelent az 5 csillagos olvasmányélménnyel. Másodszor olvastam el Lady Revans történetét, és ugyan úgy szerettem, mint amikor először találkoztam vele. Ha nem jobban.

Hiába a fényűzés, és a csillogás, a nemesek sem ártatlan bárányok, ellenben szeretnék a titkaikat a négy fal között tudni. Ezzel az állásponttal Lady Revans a legkevésbé sem ért egyet, és sokszor a testi épségét kockáztatva igyekszik felfedni az arisztokrácia legsötétebb titkait. Hajtóvadászat indul ellene, azonban Lord Montgomerynek más tervei vannak a lánnyal. Minden követ megmozgat, hogy rátaláljon. 

Lady Revans igyekszik a lehető legtöbb bálon tiszteletét tenni, azonban arra nem készült fel, hogy az egyik ilyen eseményen utoléri a múltja, amiért ismét súlyos árat kell fizetnie.

Egy izgalmakkal, és fordulatokkal teli, mégis léleksimogatóan romantikus történetet kaptam. Nagyon szerettem olvasni. Lendületes volt az írásmódja, mindig tartogatott meglepetések, és folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Mindezek mellett humoros is volt. Minden megvolt benne, ami ahhoz kell, hogy egy könyv a kedvenceim közé kerüljön.

Sebastian és Daniel párbeszédein nagyon jól szórakoztam. Kellően szarkasztikusak, mégis fél szavakból megértik egymást. Általuk tökéletesen kirajzolódik egy olyan barátság, amilyenre szerintem mindenkinek szüksége lenne. Bármi történjen is, ott vannak, és kérdés nélkül segítenek a másiknak. Csipkelődések, és pikírt beszólások jellemzik az ő kapcsolatukat.

Lady Revans kiléte nagyon gyorsan kiderül, azonban Emma és Evolet körül sokáig hagy minket a szerző a sötétben tapogatózni. Az események előre haladtával azonban választ kap az olvasó arra, hogy hogyan lett Evolet Perkinsből, Emma Barton.

Sebastian és Evolet tökéletes párost alkotnak, az pedig különösen tetszett, hogy Sebastian szembe ment a tőle elvárt normáknak, Evolet pedig nem fél szembeszállni a márkival.

A történelmi fikció kedvelőinek szívből ajánlom ezt a történetet. Izgalmas, feszültséggel teli, mégis romantikus. Tökéletes kikapcsolódást nyújt.

A Mogul Kiadó webáruházából ti is beszerezhetitek a könyvet 10% kedvezménnyel, ha használjátok a szavakerdeje kódot.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Leda D'Rasi: Lady Revans (konyvmogul.hu)


Értékelésem: 5/5
Nagyon nagy kedvenc lett!

Idézetek a könyvből:

"(...) az őszinteség az egyik legértékesebb erény, amelyet egy ember a magáénak mondhat."

"Viszont az álmok és a valóság között van egy nagy hasonlóság: mindkettő él és önálló akarata van. Adott álmokat át lehet hozni a való életbe, viszont a valóság úgy ad nekik teret, ahogy neki tetszik, és borsos árat szab az engedélyért."

"A "jókor jó helyen" az ostobák reménye. Teremts magadnak lehetőséget a győzelemre."

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4118231843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása