Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Harlan Coben: Egyezés

2023. január 06. - Szavak erdeje

 

covers_754229.jpg

Szerző: Harlan Coben
Cím: Egyezés
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 392

A ​Maradj mellettem és Az idegen szerzőjétől

Sokkoló genetikai egyezés leplezi le egy család sötét titkát Harlan Coben legújabb, borzongató thrillerében.
Több hónapnyi távollét után a Senki fiából megismert Wilde visszatér a Ramapo-hegységbe. Sikertelen beszokási kísérlete megerősíti benne, amit mindig is tudott: ő nem tartozik senkihez, nem kötik gúzsba a modern élet előnyei és hátrányai.
Ám egy online adatbázisban felbukkanó egyezés közelebb viszi a múltjához, mint azt valaha is álmodta volna, és megadja neki a lehetőséget, hogy felkutassa az apját. A találkozó azonban több kérdéssel szolgál, mint ahány válasszal. A kétségbeesett Wilde belekapaszkodik az utolsó szalmaszálba: egy másodunokatestvérbe, aki épp olyan gyorsan tűnik el, mint ahogyan újra felbukkan, miután átél egy kegyetlen bukást, rosszabbat a legszörnyűbb rémálomnál.
Vajon régóta érett már az unokatestvér bukása? Vagy csupán áldozatul esett egy bonyolult, aljas összeesküvésnek? És mi köze ennek az egésznek az egykor Az idegenként ismert emberhez, az áruló szökevényhez, akinek egyre több a követője, s akinek küldetése és módszerei egyre veszedelmesebbek?

 

"A karma olyan, mint a bumeráng: amit teszel, visszaszáll rád." 

Szeptemberben a Könyvfesztiválon, a kiadó egyik munkatársa ajánlotta ezt a könyvet. Nagyon kellemesen elbeszélgettünk, és ezúton is köszönöm szépen az ajánlást. Neki köszönhetően egy elképesztő olvasmánnyal indítottam a 2023-as évet. Köszönöm szépen a Jaffa Kiadónak a recenziós példányt.

A történet röviden:

Wilde-ra kisfiúként egy erdőben találnak rá. Nem tudja hogy honnan jött, azt sem hogy került oda. Évtizedekkel később egy online felületen a családját keresi. A dns-e alapján meg is találja az egyik rokonát, aki amilyen hirtelen felbukkan, olyan hírtelen el is tűnik. Kitartó kutatásának eredményeként kiderül, hogy az illető egy ismert személy, akinek nyoma veszett a kirobbanó botránya után. Mindenki halottnak hiszi. Wilde azonban tovább nyomoz. Minél mélyebbre ás, annál meglepőbb titkokra bukkan. Amikor sorra bukkannak fel a holttestek, akkor válik igazán komollyá és rejtélyessé az egész történet. Valaki gyilkolja az embereket. Valaki ismeri ennek az okát. Már csak meg kell találni az eseményeket összekötő láncszemeket.

Gondolataim:

Te jó ég, ez a könyv! Nem hiszem el, hogy Coben megint tévútra tudott csalni. Számomra izgalmas volt a történet, nagyon sok minden történet benne, emiatt egy pillanatig sem unatkoztam. Sokszor szerettem volna egyszerre két oldalt olvasni, hogy minél hamarabb megtudjam mi sül ki az adott szituációból. 

Coben mestere annak, hogyan is csigázza fel az olvasó érdeklődését. Ebben a kötetében is váltakoztak az 1-2 szavas párbeszédek, és a hosszabb leírások. Külön választotta a rejtélyes idegen belső monológját, gondolatait, és a fő cselekményszálat. Na engem pontosan ezzel terelt be az erdőbe. Szent meggyőződésem volt, hogy tudom ki a gyilkos. Gondoltam olvasok elég krimit ahhoz, hogy biztosra menjek. Nos, mint kiderült, a nyomozói karrierem nagyon gyorsan vakvágányra futna.

Wilde egy érdekes személyiség. Kisfiúként egy erdőben találnak rá. Zárkózott, magának való, és nagyon sok titok övezi az ő kilétét. Engem pont ez fogott meg benne. Számomra még mindig sok a sötét folt vele kapcsolatban. Mondjuk az első részt nem olvastam, lehet abban többet megtudunk róla.

Cobennek ezt a könyvét úgy kell elképzelni, mint egy kirakót, aminek a dobozán nincs kép. Kiborítod az összeset, és elkezded összerakni. Mivel nem tudod milyen minta fog életre kelni, ezért csak a végén döbbensz rá, hogy mit is látsz. Pontosan így volt ez ebben az esetben is. Kaptunk némi információt, és hosszas nyomozás, rejtélyes gyilkosságok, még rejtélyesebb személyek vezettek el a megfejtésig.

Nekem nagyon tetszett. Imádom Cobent, elképesztő miket alkot. Remélem minél több könyvet el tudok olvasni, ami az ő nevéhez köthető.

A krimi, illetve a thriller rajongóinak ajánlom ezt a kötetet. Kiszámíthatatlan, de izgalmas végjáték, amiről úgy gondolom, hogy a zsáner kedvelőinek tetszeni fog.

Borító:

Ez a kék-fekete összeállítás engem megvett kilóra. Nagyon egyedi, messziről meg lehet ismerni így a Coben könyveket.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8918017652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása