Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Harlan Coben: Úgyis megtalállak

2023. október 27. - Szavak erdeje

0e6c186b-e847-458c-8059-bd52a0ba2be6.jpg 

Szerző: Harlan Coben
Cím: Úgyis megtalállak
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 400


Fülszöveg:

A ​Maradj mellettem és Az idegen című Netflix-krimisorozatok bestseller-szerzőjének új könyve!

David és Cheryl Burroughs igazi áloméletet éltek hároméves fiukkal, Matthew-val, amikor a tragédia lesújtott a családjukra. Most, öt évvel a szörnyű éjszaka után Cheryl újraházasodott, David pedig életfogytiglani börtönbüntetését tölti fiuk brutális meggyilkolása miatt.
David maga is hiszi, hogy bűnös. Összetörten, sorsába beletörődve tengeti napjait a fegyházban, ám egy nap meglátogatja volt sógornője, Rachel, és hoz magával egy fényképet, amely felrázza a férfit a fásultságból. A kép egy vidámparkban készült, a háttérben pedig egy fiú látható, arcán ismerős, jellegzetes anyajeggyel… és bár David és Rachel tisztában vannak vele, hogy lehetetlen, mégis mindketten tudják. Tudják, hogy a fiú a képen Matthew, és még mindig él.
David kockázatos és gyötrelmes szökési tervet eszel ki, és elhatározza, hogy megteszi a lehetetlent – kijut a börtönből, megmenti a fiát, tisztázza a nevét, és kideríti, mi is történt valójában. De vajon sikerül-e elegendő ideig elkerülnie az FBI kopóit, hogy felfedhesse a megdöbbentő igazságot?

"Az emlékek mindig fájnak, nem igaz? A szép emlékek fájnak igazán."

Ha valaki egy igazán fordulatos, és izgalmas krimire vágyik, akkor biztos, hogy Cobennel nem fog mellé nyúlni. Én még soha nem csalódtam az eddig olvasott könyveiben. Nagyon köszönöm a Jaffa Kiadónak a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Hú már megint mit rakott össze Coben. Egy újabb izgalmakkal, feszültséggel és titkokkal teli történetet tárt az olvasók elé.

A főszereplőnk David Burroughs, akit öt évvel ezelőtt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek a három éves kisfia meggyilkolásáért. Elfogadja a sorsát, vezekelnie kell amiatt, amit tett. De vajon biztos, hogy ő a tettes? Erre a kérdésre ő sem tud választ adni, ugyanis semmire nem emlékszik a történtekből. A börtönben töltött évei során minden látogatót elutasít, de a sógornőjének mégis sikerül bejutnia hozzá. A megjelenése azonban feltépi a régi sebeket, és mindent más színben tüntet fel, mint ahogy eddig látszott. David közel sem veszélytelen vállalkozásba kezd, de bármi legyen is a vége, ki akarja deríteni, mi történt azon a bizonyos éjszakán.

Egy újabb Coben könyv, amit nem tudtam letenni. Ha jól emlékszem nem kellett két nap ahhoz, hogy a végére érjek. A szerző stílusa változatlan, a hosszabb monológokat váltják a gyors párbeszédek. Ezzel megadja a lendületét a történetnek, amit rég eltemetett titkokkal fűszerez. De egyszer minden titok kiderül. Az pedig, ahogy Coben lépésről lépésre felgöngyölíti a múlt eseményeit, zseniális. Nem hagyja ellaposodni a történetet, nem hagyja unatkozni az olvasót. 

A két ügynök, Max és Sarah párbeszéde bevallom, kikezdte az idegeimet, a leereszkedő stílusukat kicsit nehezen viseltem.

Egyedül Rachel karakterét nem tudtam hova tenni. Nem vagyok meggyőzve még most sem, hogy ő pusztán csak amiatt volt mindenben David segítségére, mert családtag. Korábban oknyomozó újságíró volt, de a karrierje zátonyra futott. Végig olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy egy kis önös érdek is vezérli. Hogy azáltal, amiket tesz, tisztára moshatja a nevét.

Azzal, hogy megjelent a börtönben, elindította a lavinát. A nyomozás során újabb nevek, és újabb titkok bukkannak felszínre, amivel a szereplőknek meg kell küzdeniük.

Egyszerűen letehetetlen volt. A nyomozós krimi rajongóinak szívből ajánlom Harlan Coben - Úgyis megtalállak című könyvét.


Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"Egy apának az a feladata, hogy megvédje a fiát. Ez a legfontosabb felelőssége."

"Mi, emberek soha nem értékeljük azt, amink van. Ezt szokták mondani. De itt tényleg nem erről van szó. Ez csak megszokás kérdése. Amihez hozzászoktunk, azt természetesnek vesszük. Ilyen az emberi természet."

"Az élet még a legjobb pillanatokban is törékeny dolog. Mindig kicsúszhat a talaj a lábunk alól."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Úgyis megtalállak - Krimi (jaffa.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4618241735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása