Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Bakos Péter: Elégtétel

2023. november 28. - Szavak erdeje

 b1b307e4-4aef-41b7-9bc2-e9bec4f1e88b.jpg

Szerző: Bakos Péter
Cím: Elégtétel
Kiadó: Book Dreams Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 218
 

Fülszöveg:

Az élet vajon ott és akkor ér véget, mikor elveszítjük azt, aki az egyik legfontosabb, és akit a legjobban szerettünk?

A bosszú hajszája kegyetlenül pörgeti az embereket, és olykor önmagukat is elveszítik azok, akik utána szomjaznak.

Jack határozott célkitűzéssel élt, kész volt mindent megtenni, hogy bosszút álljon az őt ért tragédia miatt, amíg nem találkozott Jess-szel. A lány megváltoztatott mindent, és Jack élete bonyolultabbá vált, mint valaha.

Felül lehet kerekedni a bosszún? Jacknek lehetősége van arra, hogy megmentse önmagát a pusztító szenvedélytől? És vajon az érzelem és a bosszú között létezik összefonódás, ahol az áldozat elkövetővé válik, az elkövető pedig áldozattá?

Ebben a lebilincselő és titokzatos történetben a bosszú és a múlt rejtélyei olyan szálakká fonódnak, amelyeket nehéz szétválasztani. Jack és Jess a titkok hálójában rekednek, és egyetlen kérdés marad: képesek túlélni a felbukkanó igazság terhét?

 

"Most család nélkül, vesztenivaló nélkül azért küzd, hogy bosszút álljon. Elégtételt vehessen. Ez élteti, ez motiválja, ez maradt számára...ám utána nem marad majd semmi. Csak az üresség..." 


Péter már a Tudattestekkel megnyert magának, így nem is gondolkodtam azon, hogy elolvassam-e a legújabb könyvét. Nagyon köszönöm a recenziós példányt.

Gondolataim:

Hogy ez mekkora történet volt, te jó ég! Lendületes, izgalmas, olvasmányos, rejtélyes, és még folytathatnám a sort. Senki nem az akinek hisszük, mindenkinek vannak csontvázai a szekrényben, és mindenki féltve őrzi a titkait. Meglepetésként ért a történet, de ez kellemes meglepetés volt. (Miután feldolgoztam, hogy ez nem a Tudattestek folytatása. :) )

A kötet főszereplője Jack, akit mindenki halottnak hisz. Ő azonban él és virul, és bosszút forral. A nevét szeretné tisztára mosni, és bebizonyítani, hogy a gyilkosságot, amivel vádolják, nem ő követte el. Jess-t testőr őrzi, az esküvőjére készül, de amikor találkozik Jack-kel, elbizonytalanodik. A szívére, vagy az eszére hallgasson? Neki is vannak titkai, hosszú ideje a bosszú hajtja. Az események előrehaladta során azonban kettejük kapcsolata egyre bonyolultabbá válik.

A szerző egy pillanatig sem hagyott unatkozni, minden oldalon történt valami, ami izgalmasabb volt, mint a korábbi események. Egymás után értek az ingerek, szökőárként sodort magával a történet. A szereplőink Oscart érdemelnek az alakításukért, bevallom engem is megvezettek. Néhányukkal kapcsolatban volt egy-két olyan érzésem, hogy valami nem tiszta, voltak gyanús jelek, látszólag oda nem illő cselekedetek, amiket hirtelen nem tudtam hova tenni, de a történet végére minden értelmet nyer, a titkokról lehull a lepel, és megismerhetjük a szereplőink igazi arcát. A vége pedig. Na az instant agyvérzés. Nem hiszem el, hogy vége lett.

Izgalmas krimi, könnyed romantika, lendületes cselekményleírás. Ezek jellemzik leginkább az Elégtételt. Én már nagyon várom a folytatást, mert így egyszerűen nem érhet véget a történet. :)

A szereplőkkel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Nem mondom, hogy lett kedvencem, azt sem, hogy egyet értettem a döntésükkel. A múlt kísérti őket, a bosszú hajtja, és forr bennük az indulat. A gyászuk uralja a mindennapjaikat, és válaszokat akarnak. Viszont Jessnél éreztem azt, hogy rajta nagyon elhatalmasodott a bosszúvágy. A könyv elején nem gondoltam volna, hogy a végkifejlet ennyire nagyot fog ütni.

Nagyon örülök, hogy elolvastam, és bízom benne, hogy nem sokat kell várni a folytatásra. Aki egy lendületes, és akciódús krimire vágyik, annak ajánlom Bakos Péter - Elégtétel című könyvét.

Értékelésem: 5/5

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Bakos Péter - Elégtétel ( ebook ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop

 

"Az egyik pillanatban még gyászolt, míg a másikban már egy új szerelem, új kapcsolat talált rá. Ám ezt egy kívülállónak nehéz felfognia. Az emberek azt várják el másoktól, hogy hosszú évekig gyászoljanak. Talán ez is
lenne a normális, és legbelül még mindig gyászol, de közben tovább is lépett. Új városba költözött, idegen emberek közé, hogy távol legyen innen. Ettől a várostól, az itteni emberektől, emlékektől."

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr618267243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása