Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Fábián Janka: Emma szerelme

2023. január 24. - Szavak erdeje

image1_28.jpeg 

Szerző: Fábián Janka
Cím: Emma szerelme
Kiadó: Ulpius-ház
Kiadás éve: 2011
Oldalak száma: 408

Fülszöveg:

A regény a múlt század fordulójának környékén játszódik három helyszínen: a békebeli, gyönyörű, de egyben dekadens Párizsban, Budapesten, és egy elképzelt, a Balaton északi partján fekvő, festői, álmos kisvárosban, Balatonkörtvélyesen. A főszereplőket, Emmát és Gábort már születésük óta egymásnak szánta a sors, mégis csak tragédiák és félreértések sorozata után lehetnek egymáséi. Viszontagságos történetük és a lassan kialakuló szenvedélyes szerelmük mögött ott húzódnak a századforduló eseményei: a magyar millennium, a huszadik század beköszönte, majd az első világháború, minden nyomorúságával, és a Tanácsköztársaság időszaka. Végül pedig Horthy híres fehér lovas bevonulásával – a „bűnös városba” – zárul a történet.


"Én nem meghódítani akarom, hanem szeretni."


Ez volt az első könyvem Fábián Jankától. Nem is tudom miért vártam eddig. Pontosabban tudom, az igazi ok, hogy eleinte féltem tőle olvasni, majd nem tudtam, hogy melyik könyvvel is kellene kezdenem. Ezt a könyvet ajándékba kaptam, ezúton is nagyon szépen köszönöm. :)

A történet röviden:

Emma fiatal kora ellenére már sok fájdalmat megélt. Amikor 13 évesen az apjával útnak indulnak Kanadából egy Balaton parti kis településre, akkor még nem sejti, hogy a megpróbáltatásoknak még koránt sincs vége. Fiatal kora ellenére meg kell élnie a kiközösítést, ismét át kell élnie a gyász fájdalmát, a lelke mélyéig hatoló gyűlöletet. Az ő történetét olvashatjuk a kötetben, ami végigkíséri Emma felnőtté válását, a szerelem megismerését, és a háború borzalmát.

Gondolataim:

Ez a kötet meggyőzött, hogy érdemes Fábián Jankától olvasni, mert nagyon jól ír, érdekes, és korhű történetekkel örvendezteti meg az olvasókat. Legalábbis ez után a könyv után ezt ki merem jelenteni.

Nagyon szerettem olvasni ezt a kötetet. Volt benne romantika, gyász, háború, öröm, és bánat, de mindezek ellenére, vagy pont ezért, egy gyönyörű romantikus történelmi regényt tartottam a kezemben. Csak azt sajnálom, hogy a többi része nincs meg, és ahogy látom, gyakorlatilag beszerezhetetlen. Pedig nagyon szívesen olvastam volna még tovább a Kóthay család történetét.

A kötet elején a jelenből átváltunk a múltba, és hosszabb ideig ott is időzünk, viszont ez nagyban segített abban, hogy megértsük a jelen eseményeit. Megtudjuk mi váltja ki Emma gyűlöletét Gábor iránt, és miért közösítik ki egy kis településen első pillanattól a diáktársai, akik még soha nem látták. Megismerjük a Vallay és a Kóthay családot, ezáltal betekintést nyerhetünk a mindennapjaikba.

A szereplőket én nagyon megkedveltem, volt rá példa, hogy könnyet is hullattam értük. János bácsi pedig különösen a szívemhez nőtt. A karakterek kidolgozása tetszett, mindenkinek volt jó és rossz tulajdonsága is. Ettől voltak valódiak. 

Fábián Janka meggyőzött, hogy érdemes időt szakítani a könyveire. Idén szeretnék még beszerezni néhány kötetet tőle.

A romantikus családregények kedvelőinek ajánlom szeretettel az Emma szerelmét.


Értékelésem: 5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2418031918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása