Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mason Murray: Rossz Hold

2023. február 03. - Szavak erdeje

image0_55.jpeg 

Szerző: Mason Murray
Cím: Rossz Hold
Kiadó: Mogul Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 380

Smith, ​az Egyesült Államok titkos nemzetbiztonsági ügynökségének egyik vezetője, aki sok évvel ezelőtt magánakcióba kezdett. Most elérhető közelségbe került számára az a rejtélyes eszköz, amely elképesztő hatalommal ruházná fel. A nyomok egy misztikus múltú angliai kastélyból egészen Latin-Amerikáig vezetnek.

Kloter elfogadja az ügynök sürgető megbízását az eszköz felkutatására, de rá kell jönnie, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga.

Angela élete eddigi legrosszabb reggelére ébred, amit az aznapi teendője tovább tetéz. Ingatlanosként el kell vinnie egy pénzes családot a ’90-es évek elején kihalt Rothellford-dinasztia kúriájába, akik morbid módon pont ezt a borzongató kastélyt szemelték ki új otthonuknak.

Az Ördög Szíve névre keresztelt láp közepén álló épület nem sok jót ígér. A mindent beborító, sűrű köd a bankrablás után pont oda menekülő bűnözőkkel együtt foglyul ejti a nézelődőket. Vezérük – King – nem akar több áldozatot, viszont a sötét éj lassan múló percei lesből támadó halált hoznak.

A múlt és jelen valamennyi mozzanatánál hatalmas telihold trónol az égen. Vajon van összefüggés a megmagyarázhatatlannak tűnő esetek, a történet szereplői és a Hold között? Vagy az események mögött egy ördögi terv áll, esetleg valami másról lenne szó?

Mason Murray ismét lebilincselő történetet alkotott. És az is biztos, aki elolvassa a könyvet, egészen más szemmel fog nézni a csillagos égboltra, valamint az azt uraló égi kísérőnkre.

 

"Mindez a borzalom mutatta meg nekem, hogy az élet valójában szép."

Ez volt az első könyvem a szerzőtől, és engedjétek meg, hogy most a férjemet idézzem: ez metál volt! A kötet a Mogul Kiadó gondozásában jelent meg 2022-ben. Nagyon köszönöm a shop.könvymogulnak, hogy elolvashattam.

A történet röviden:

Angela nehéz napra ébred, ugyanis a magánéleti problémája mellett egy olyan munka vár rá, amit legszívesebben visszautasított volna. Ingatlanközvetítőként dolgozik, és a legújabb megbízása, hogy el kell vinnie egy potenciális vevőt az Ördög szíve nevű lápon épült ódon épülethez, ami hosszú évszázadokon keresztül a Rothellford család tulajdonát képezte. A családot titokzatos, és misztikus legenda öleli körbe, és nincs jobb híre az épületnek sem. Az idő szorít, ugyanis alkonyat előtt, mielőtt leszáll az átláthatatlan köd, ki kell jutniuk a láról. Addig a pillanatig ez nem okozott volna gondot, amíg be nem toppant egy négy tagú bűnöző banda, akik túszul ejtették Angelát, és a leendő vásárlókat. Alkonyat után azonban a fegyveres banda a legkisebb problémájuk.

28 évvel később:
Smith hatalomra vágyik. Ehhez felbéreli Klotert, hogy szerezze meg neki azt a rejtélyes eszközt, amelyre annyira vágyik. Az üzlet megköttetett, azonban Kloternek nincs könnyű dolga, minden alkalommal falakba ütközik. Van viszont ami közös az ő nyomozásában, és a 28 évvel korábbi eseményekben. Az éjszakát a telihold világítja meg.

Gondolataim:

Még a 300.oldalon is azt mondtam, hogy ez a könyv felkerül a kedvenceim listájára, pedig bevallom, nem volt könnyű olvasni. 

A történet két idősíkon játszódik, ami engem egészen a könyv végéig kétségek között tartott. Nem tudtam, hogy fognak összekapcsolódni, mi köze a jelen eseményeinek a 28 évvel korábban történt borzalmakhoz. A végén viszont minden értelmet nyert. Na én itt akadtam ki, nem is kicsit.

Mason Murray egyszerűen fantasztikusan ír. Több szereplőt sorakoztat fel, mindegyiket felruházza jobb és kevésbé szerethető tulajdonságokkal, és amikor megszólaltatja őket, akkor az adott szereplőre jellemző stílus köszön vissza az oldalakon. Az elsőtől az utolsóig. Nem éreztem olvasás közben, hogy kizökkent volna ebből az írói stílusból. Egyszerűen imádtam. Volt rá példa, hogy egyszerre forgott a gyomrom a leírt eseményektől, és nevetnem kellett. 

Lebilincselő történet volt, viszont az érzékeny lelkű, és a gyenge gyomrú olvasóknak nem ajánlom ezt a kötetet. A szerző nem finomkodik a házban történt események pontos leírásával, szókimondóan, és hátborzongatóan adja át az olvasóknak a lápon történteket. Végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet.

Viszont egy kérdés végig ott motoszkált a gondolataim között. 1993-at írunk, és adott egy vagyonos család, valamint egy ingatlanközvetítő. És senkinél nem volt mobiltelefon? Tény, hogy abban az időben még egy mobil nem fért el az embernek olyan kényelmesen a hátsó zsebében, mint napjainkban, de már akkor is léteztek hordozható készülékek.

Nos, ha már ennyit áradoztam arról, hogy milyen zseniális volt ez a kötet, akkor ejtsünk szót a negatívumokról. Legalábbis ami bennem negatív érzéseket váltott ki. Ez pedig a történet végkifejlete. Azzal még mindig nem tudtam megbarátkozni, pedig eltelt már néhány nap azóta, hogy befejeztem a kötetet. Nyilván nem fogom leírni, hogy pontosan mi az ami nálam vérnyomás emelkedést okozott, mert azzal nagyot spoilereznék. 

Aki egy vérfagyasztó thrillerre vágyik, annak ajánlom ezt a kötetet. 

A Mogul Kiadó webáruházából ti is beszerezhetitek a könyvet 10% kedvezménnyel, ha használjátok a szavakerdeje kódot.

 (1) shop.konyvmogul.hu - A magyar szerzők webáruháza | Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr3818034468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása