Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Dombóvári István: Félkemény

2023. február 07. - Szavak erdeje

image0_56.jpeg 

Szerző: Dombóvári István
Cím: Félkemény
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 278

Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fecó, ​a jó fej, bár kissé hiú informatikus igazán szereti a feleségét. Élhetnének is boldogan holtomiglan-holtodiglan, ha az ifjú férj nem követne el egy ostoba hibát. De elköveti, ezért Erika megbántódik, elköltözik otthonról, és bejelenti, hogy válni akar. A srácnak egyetlen napja marad, hogy ráakadjon a feleségére, és meggyőzze róla, hogy nincsen vége a házasságuknak. Aznap este ugyanis Erikára élete felejthetetlen kalandja vár: egy nyereményjáték győzteseként együtt töltheti az estét, és talán az éjszakát is bálványával, a világhírű rocksztárral.
Szerencsére Fecónak nem egyedül kell végrehajtania a lehetetlennek látszó küldetést. Mellette állnak barátai: a kigyúrt szoknyavadász, Iván, a javíthatatlan álmodozó forgatókönyvíró, Ákos és az apaszerepre lelkesen készülő Gábor. Őrült versenyfutás kezdődik az idővel, miközben úgy tűnik, minden összeesküdött a négy jóbarát ellen, kőszívű recepciósok állják útjukat, unott taxisofőrök teszik ki őket a puszta közepén, zöld hajú fodrászok titkolóznak előttük, biztonsági őrök tartóztatják fel őket. Szerepet kap még a történetben néhány (jó néhány) pohár gin-tonik, egy bombanő, egy TikTok-influenszer, a város leghírhedtebb sztriptízbárja és egy flitteres fekete tanga is.
Kap-e Fecó második esélyt? Odaér-e a szülésre Gábor? Rátalál-e az igazi párjára Iván? Sikerül-e megírnia élete főművét Ákosnak? Mire a könyv végére érünk, minden kiderül! A Félkemény nagyon mai, hol szívfájdító, hol kacagtató ünneplése a szerelemnek, a barátságnak és a hűségnek.


"Miért mindig csőstül jön minden? A vacak meg a király dolgok is? Jobban is el lehetne osztani ezeket az életben, egyenletesebben, tudományos rendszerezéssel, és akkor minden olyan tiszta és rendezett lenne, mint a laborban."

Szerintem nincs olyan ember, aki ne tudná ki is az a Dombóvári István. Na de azt már lehet kevesebben tudják, hogy ő bizony könyveket is ír. Eddig még nem olvastam tőle, kicsit féltem is bevallom, de a legújabb regényének a fülszövege felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon köszönöm a Jaffa Kiadónak, hogy elolvashattam.

A történet röviden:

Fecó informatikusként dolgozik, van egy gyönyörű felesége, nem szenved hiányt semmiben, leszámítva az önbizalmat. Hosszú, házasságban töltött évei alatt sem akarja elhinni, hogy milyen szerencséje van Erikával. Nagy dolgokat vár a munkahelyén is, azonban nem minden úgy alakul, ahogy tervezi, ezért a 3 haverjával beülnek egy szórakozóhelyre iszogatni. Ott azonban elkövet egy hibát, ami miatt a felesége elköltözik otthonról, és válni akar. 

Amikor egy rádiós nyereményjátékon Erika mellé áll a szerencse, hogy eltölthessen egy estét egy híres rocksztárral,  akkor Feco bepánikol. Egy évekkel korábbi beszélgetésüknek köszönhetően biztosra veszi, hogy Erika az öreg rocker ágyában keres vigasztalást, ezért a 3 haverjával felkerekednek, hogy megakadályozzák ezt. Az idő szorít, Fecó pedig egyre kétségbeesettebb.

Gondolataim:

Ez a könyv elképesztő. Nagyon sokat nevettem rajta, mert 4 ilyen szerencsétlen pasi egy helyen, egy időben, mint Fecó, Gábor, Iván és Ákos, nem sűrűn fordul elő szerintem. Bár bevallom Fecó egyedül hisztisebb, mint egy tucat nő összesen egy cipőboltban leárazáskor, emiatt elég sokszor idegesített. Le a kalappal Erika előtt, nagy türelemre vall elviselni a férjét éveken keresztül. :)

A történettel könnyen, gyorsan lehetett haladni. Pörgős volt, humoros, és kalandokkal teli. Amikor a fiúk elindulnak Erika után, akkor nekem kicsit túlírtnak tűnt a történet, de ahogy haladtunk előre az időben, úgy már egyre érdekesebb lett az újabb és újabb akadályokkal tűzdelt kaland, amit meg kellett oldaniuk. Találékonyságban, és szórakoztatásban elismerem, csillagos ötöst kapnak. :) Annyira abszurd volt, de olyan jól volt megírva a történet, hogy nem lehetett letenni. Én leginkább a gyerek alvás idejében vagy este olvasok, de sokszor vissza kellett fognom magamat, hogy ne röhögjek fel hangosan, nehogy felébresszem a család legfiatalabb tagját.

A szereplők nagyon érdekesek voltak, gyakorlatilag egy közös vonásuk sem volt. Mégis valahogy annyira illettek ugyan abba a társaságba. Fecó az önbizalomhiányos hisztis informatikus, Iván aki a tökéletesnél is tökéletesebb párt keresi, Gábor, az enyhén papucs férj, aki a születendő gyermeke előtt szeretne minél jobban megfelelni, és Ákos, aki mindig nagyot álmodik, tele van új ötletekkel, de mégsem találja a számára kijelölt utat. Lehengerlő társaság az egyszer biztos.

Aki egy könnyen olvasható, szórakoztató könyvre vágyik, annak ajánlom Dombóvári István könyvét. 

Értékelésem: 4,5/5

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Félkemény - Szórakoztató irodalom (jaffa.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5518037468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása