Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Ruth Cardello: A vad

2023. február 14. - Szavak erdeje

 

image1_32.jpeg 

Szerző: Ruth Cardello
Cím: A vad
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 320


Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Wren Heath, miután évekig a nyugodt, megfontolt életet részesítette előnyben a futó kalandokkal szemben, úgy gondolja, hogy egy egyhetes tüzes viszony pontosan az lesz, amit igazán kíván. És ki mással lehetne jobb, mint Mauricio Romanóval, a milliomossal, aki első osztályú szívtipró és szoknyavadász hírében áll? Csak néhány könnyű nap, kötöttségek nélkül, aztán viszlát. Ami pedig a nyaralás alatt történik, az ott is marad…

Párizs Mauricio kedvelt játszótere, ám szerelemről szó sem lehet. Heves vágy? Az igen. Toujours. Aztán találkozik ezzel a gyönyörű nővel, aki a testi örömöknél nem akar semmi többet. Mauricio nagyon jól tudja, hogyan részesítse Wrent élete legőrültebb, legvadabb ötéjszakás kalandjában, de persze semmi komoly. Csakhogy minél hevesebben lángol kettejük közt a tűz, annál nehezebb Mauriciónak eszébe idézni a saját szabályait.

Vajon kettejük sorsa arra rendeltetett, hogy szeressék egymást, vagy hogy örökre összetörjenek?

 

"(...) bátornak lenni nem azt jelenti, hogy az ember soha nem fél - hanem azt jelenti, hogy azt tesszük, amit kell, még akkor is, ha félünk."

A történet röviden:

Aki olvasta az első részt, az biztosan emlékszik a Romano családra. Az ügyeletes szépfiú, Mauricio nagy nőcsábász hírében áll, nem a komoly kapcsolatok híve. Párizsban találkozik Wrennel, az amerikai mérnök lánnyal, aki az egy hetes nyaralása alatt nemcsak Párizst szeretné megismerni, hanem a saját határait is. Szeretné tudni milyen érzés egy gátlások nélküli hét a francia fővárosban. Csak egy hét, érzelmek, és ígéretek nélkül, ami Wrennek, és Mauricionak is megfelel. Azonban a kalandjuk nem úgy fejeződik be, ahogy azt eltervezték.

Gondolataim:

Aki még nem olvasta az első részt, de a kezében tartja ezt a könyvet, az ne keseredjen el, a fő cselekményszálat az első rész ismerete nélkül is nyomon lehet követni. Egy-két információmorzsát kapunk az előzményből is, de ez bőven elegendő, túl sok szerepet nem fog játszani ennek a kötetnek az eseményeiben.

Nekem tetszett ez a történet. Kellően pikáns volt, mégis jól szórakoztam az olvasás során. Ha kicsit mélyebbre ásunk, és a sorok mögé tekintünk, akkor rájövünk, hogy Ruth Cardello fontos mondanivalót közöl az olvasóval. Egyrészt a család jelentőségéről, az irántuk érzett feltétel nélküli szeretetről, valamint a főszereplők saját magukban őrzött bizonytalanságáról, önmaguk megismeréséről, és az útkeresésükről.

A történet nagyon gyorsan beindul, és ezzel a kezdeti lendülettel zajlanak a fő események, viszont a mögöttes mondanivaló apránként bontakozik ki, hagy időt a szereplőknek is, hogy megtalálják a saját helyüket a világban, és egymás életében úgy, hogy teljesen eltérő anyagi háttérrel rendelkeznek.

Nem értettem egyet minden döntésükkel, viszont a történet végéhez közeledve Mauricionak igazán kijárt volna egy atyai nyakleves. Csak hogy észhez térjen. :) 

Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert ebben a részben is elhintettek némi információt azokról a bizonyos milliárdos Corisicről, de éppen csak annyit, hogy felkeltse az olvasó érdeklődését. Azt kell mondanom, ezt zseniálisan csinálja a szerző. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor nézel egy nagyon jó filmet, de néha beiktatnak egy reklámot. Csak egyet, de az pont elég, hogy felkeltse az érdeklődésedet. Majd folytatódik a film, amiben el is merülsz, viszont csak ott motoszkál az agyat egy pontján, hogy volt valami abban a reklámban, ami megfogott, és szeretnél arról is többet tudni.

Szerettem a főszereplőket, a Romano család tagjait, az összetartásukat. Mauricio az ügyeletes szépfiú, akiben sokkal több van, mint a külseje, és Wren a visszahúzódó mérnök, aki él-hal a családjáért, és keresi az útját, amiben kiteljesedhet. Mindketten egyediek, nem okoztak csalódást.

Összegezve ez egy nagyon olvasmányos könyv volt. Egyszerre mély mondanivalóval, és erotikával fűszerezett romantikus történettel is megörvendeztette az olvasót. Csak ajánlani tudom az első résszel együtt.

Értékelésem: 5/5

A könyvet innen tudjátok beszerezni:

Milliárdos Corisik 2. - A vad (kossuth.hu)

Az első részről írt ajánlómat itt olvashatjátok:

Ruth Cardello: A megtört szívű - Szavak erdeje (blog.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr418046786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása