Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Krencz Nóra: Szilánk

2023. február 18. - Szavak erdeje

image0_58.jpeg 

Szerző: Krencz Nóra
Cím: Szilánk
Kiadó: Mogul Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 424

Fülszöveg:

Demetria ​egyike az ókori Athén jelentéktelennek hitt leányainak. Olyan életet él, mint mindenki más. Ám egy napon kelmekereskedő apját tönkreteszi egy tűzvész.
Mit érhet a nő szava egy patriarchális társadalomban, ha cselekednie kell?

Marie Louise Amandine nemesi származású hölgy a 18. századi Franciaországban. Leendő vőlegénye forradalmi, filozófiai gondolatok elvakult híve lesz, amellyel nagy hatást gyakorol a lányra, ám szembehelyezkedik leendő apósa és anyósa nézeteivel. Marie két tűz közé kerül, s el kell döntenie, kinek az oldalára áll.

Emilie Jefferson anyja és húga társaságában a 20. század elején New Yorkba költözik, miután az apja egy másik asszonnyal kezd új életet. A korábban gondtalan, vidéki lányt csak egy jó házasság mentheti meg a nélkülözéstől. Vajon a pénz valóban elég a boldogsághoz?
A nagyvárosi utcák söpredékét pedig jobb elkerülni…

Krencz Nóra új regényével ezúttal történelmi vizekre evez. Ám a látszat csal. E történetek meghökkentő titkokat rejtenek.
Lehet, hogy épp Rólad…
A sors szilánkjai a bőrödbe vájnak.


"A szív mindig ismeri az igazán helyes és megfelelő utat, csak az agy nem hisz neki."

Egy ajánlás útján került fel a kívánságlistámra ez a kötet. Várni akartam vele tavaszig, de úgy alakult, hogy mégis tél közepén fogunk megismerkedni egymással. A könyv 2021-ben jelent meg a Mogul Kiadó gondozásában. Köszönöm szépen shop.könyvmogul, hogy elolvashattam.

A történet röviden:

4 különböző idősíkon játszódik a történet. Jelen vagyunk az ókori Athénban, ahol Demetria életét ismerjük meg, a 18. századi Franciaországban Marie Louise családjának vallási nézeteibe kapunk betekintést, a 20. században Emilie megpróbáltatásait olvashatjuk, és mindezeket a jelenben Lauren szemén keresztül látjuk.

Gondolataim:

Tudom, hogy nem leszek népszerű az alábbi bejegyzéssel, viszont ez az oldal azért jött létre évekkel ezelőtt, hogy megosszam veletek az őszinte (!!) véleményemet. Függetlenül attól, hogy ez pozitív, vagy negatív.

Annyira akartam szeretni ezt a könyvet!!! Az ötlet zseniális, a szerző írásmódja lenyűgöző. Lényegre törően ír, folyamatosan fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését, szépen fogalmaz, mégis a kivitelezés a 4 különböző idősíkon nekem borzasztóan zavaró volt. 

Olyan érzésem volt, mintha 4 történetet olvastam volna egyszerre, és amikor éppen elmerülök az egyik eseményeiben, élvezem az olvasottakat, érzelmet tud kiváltani belőlem, akkor kivennék a kezemből, és belenyomnának egy másik könyvet, aminek semmi köze az előbb olvasottakhoz. Csak ez az oka annak, hogy nem tudtam magaménak érezni Krencz Nóra ezen írását. Nekem a 4 történet, 4 eltérő időben az nagyon sok volt. A kevesebb néha több. Véleményem szerint itt 2 idősík elegendő lett volna. (Akkor viszont fel is kerül a kedvenceim közé azonnal!)

Ezen túllendülve igyekeztem meglátni a pozitívat is a Szilánkban. Krencz Nóra engem meggyőzött, hogy ő egy nagyon jó szerző. Az ötlete egyedi, soha eddig ilyen történettel nem találkoztam. A törött szilánkokon keresztül tehetsz utazást a lelked legmélyére. Lenyűgöző! Az írásmódja magával ragadó, lendületes, és sokszor éreztem úgy, hogy csak még 5 percet hagyjanak olvasni. Még 5 perc, és befejezem. 

Lauren története engem meglepett. A lány egy fesztiválon van egy barátnőjével, ahol egy rejtélyes sátor hirdeti: Tükörjóslás - Ismerje meg jobban önmagát! Ez nemcsak felkelti Lauren érdeklődését, hanem úgy vonzza, mint lámpafény a molylepkét. Amikor átlépi a sátor ajtaját, akkor megkezdődik egy utazás, ami feltárja a mélyen magába zárt, valódi énjét, és segít megismerni önmagát. 

Szeretnék többet is mesélni erről a könyvről, a benne játszódó eseményekről, arról, hogy Emilie történetének végén miért lobbant fel bennem a harag, de az már erősen szpoileres lenne. 

Aki szereti a lélektani regényeket, a múltban játszódó történelmi fikciókat, és akit nem zavarnak a váltakozó idősíkok, azoknak ajánlom ezt a kötetet.

Értékelésem: 3,5/5


A Mogul Kiadó webáruházából ti is beszerezhetitek a könyvet 10% kedvezménnyel, ha használjátok a szavakerdeje kódot.

Szilánk | Facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4618045856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása