Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mona Kasten: Begin Again – Újrakezdés

2023. február 27. - Szavak erdeje

image0_60.jpeg 

Szerző: Mona Kasten
Cím: Begin Again - Újrakezdés
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 496

Fülszöveg:

Kaden hozza a szabályokat – Allie egytől egyig megszegi őket.

Mindent elölről kezdeni! – ez Allie Harper leghőbb vágya, amikor Woodshillbe költözik, hogy ott járjon egyetemre. Ezért az, hogy épp egy nagyképű rosszfiúnál köt ki albérletben, egyáltalán nem illik a terveibe.

Kaden White ugyan hihetetlenül vonzó – de a tetoválásai és a pimasz viselkedése miatt nem éppen ő az, akivel Allie egy lakásban szeretne élni. Főleg, hogy a srác legelső dolga, hogy felállít egy szabályokból álló listát. A legfontosabb: soha nem lehet köztük semmi!

De Allie hamar rájön, hogy Kaden álarca mögött sokkal több minden rejtőzik, mint ami eleinte látszik. És minél közelebbről megismeri, annál lehetetlenebbé válik számára, hogy a kettejük közt vibráló heves bizsergésről ne vegyen tudomást…

Talán épp a legvalószínűtlenebb helyzetben
lehetséges az újrakezdés?


"A könnyek tisztítják a lelket" 

Mondtam már mennyire imádom a Könyvmolyképző Kiadó Rubin pöttyös könyveit? Soha nem csalódok egyikben sem. És soha nem tudom letenni egyiket sem. Nagyon szépen köszönöm a Kiadónak a recenziós példányt, és a felejthetetlen olvasmányélményt.

A történet röviden:

Allie a saját életét szeretné élni minél távolabb a családjától. Megtalálja a tökéletes lakást az egyetemi éveire, azonban a lakótársa a legkevésbé sem kedves pasi. A mindig mogorva Kaden felállítja a szabályokat, amihez alkalmazkodni kell. Ahogy telnek az együtt töltött napok, úgy válik világossá Allie számára, hogy Kaden álarca mögött egy szerethető férfi lapul, aki cipeli a saját terheit. Mint ahogyan a lány is. 

Gondolataim:

Mona Kasten nagyon tud. Az Újrakezdés volt az első könyvem tőle, de elérte azt, hogy 36 évesen, rózsaszín buborékokkal a szemem előtt, teljes átéléssel ugorjak bele a történetbe, essek szerelembe, és vigyorogva kerüljek egy másik dimenzióba. Nem is akarom tudni, hogy festhettem egy külső szemlélőn keresztül. :) Óh, Kaden.. Hogy én mennyire imádom a tetovált, morcos rosszfiúkat. :)

Közel 500 oldal a könyv, gondoltam egy hétig biztos kitart, ha átlagban 80-100 oldalt tudok elolvasni belőle egy nap. Khm.. 3 nap alatt elolvastam. :) Ez szerintem sok mindent elmond. Letehetetlen volt, imádtam, beszippantott és nem eresztett.

Úgy gondolom, hogy ennek a történetnek kellett ez az oldalszám. Szépen ki voltak dolgozva az események, nem volt összecsapva, mindenből kaptam, amit elvárok egy Rubin pöttyös könyvtől. Volt benne romantika, csalódás, dráma, szerelem, forró pillanatok, sírás, nevetés. 

A szereplőket nagyon szerettem. Kaden szájából folyamatosan azt halljuk, hogy ő a rossz fiú. Próbálja is elhitetni mindenkivel. Megközelíthetetlen, mogorva, lobbanékony. Egy olyan falat húzott maga köré, ami szinte ledönthetetlen. Igen, szinte. Majd jön Allie az illatgyertyáival, és meghódítja mindenki szívét. Egy erős nő, aki nem fél hátrahagyni a múltját, hogy végre a saját álmait kövesse, az lehessen ami és aki lenni szeretne, de ami a legfontosabb, megélje azt, hogy milyen szabadnak lenni.

Nagyon szerettem a párbeszédeket a történetben. Azt is ami mögöttük van, meg azt is, hogy egyáltalán léteztek. Nem kellett száz oldalakon keresztül a szereplőink némaságát "hallgatni". Ha valami problémájuk volt, beszéltek. Képesek voltak felnőtt kommunikációra. 

Allie-nek nem volt könnyű gyerekkora, sem kamaszkora. Rajta keresztül kiválóan mutatja be a szerző, hogy a pénz nem minden, szeretetet, törődést nem lehet rajta venni. Tetszett, ahogy Allie ki tudott lépni ebből a mérgező környezetből, és a saját lábára tudott állni. Lehet negatívumokkal illetni, viszont azok után amiken keresztül kellett mennie a családi házban az anyja miatt, volt bátorsága maga mögött hagyni mindent. Lehet, hogy sokat beszél, lehet hogy még többet sír, lehet, hogy nagyon naív, viszont erős, és bátor nő.

Tökéletes kikapcsolódást nyújtott ez a kötet. Romantikus volt, humoros, és nem maradt ki belőle a megfelelő mennyiségű dráma sem. Pontosan azt kaptam, amire vágytam, és amit vártam.

Alíg várom, hogy folytatni tudjam a sorozatot. Egy könyv elég volt ahhoz, hogy megszeressem Mona Kasten írói stílusát.

"Nem eltört, csak meghajlott."

A romantika kedvelőinek szívből ajánlom Mona Kasten kötetét.

Értékelésem: 5/5

Naná, hogy kedvenc lett! :)

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Mona Kasten: Begin Again - Újrakezdés (Újrakezdés 1.) (konyvmolykepzo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5318054142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása