Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban

2023. március 02. - Szavak erdeje

image0_64.jpeg 

Szerző: Heather Webber
Cím: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 448

Fülszöveg:

Az Éjfélkor a Feketerigó kávézóban mágikus realizmussal átszőtt, szívmelengető és magával ragadó romantikus történet, helyszíne pedig az Egyesült Államok egy bájos déli kisvárosa.

Wicklow, ez az emberléptékűen kicsi település az alabamai hegyek árnyékában terül el. Ide érkezik Anna Kate, hogy eltemesse szeretett nagymamáját, Zét, a Feketerigó kávézó tulajdonosát. Úgy tervezte, hogy csak rövid időt tölt itt, bezárja a kávézót, majd eladja nagyanyja ingatlanát. Ám hiába szánja el magát, hogy nem alakít ki szoros kapcsolatokat a helybeliekkel, és hogy elkerüli az apja családját, Anna Kate-et végül megmagyarázhatatlan módon elbűvöli a különös déli városka, ahonnan anyja sok évvel korábban elmenekült, és a rejtélyes Feketerigó-pite, amelyről az egész város beszél.
Ahogy lassan fény derül a múltra, Anna Kate-nek végül döntést kell hoznia, hogy ez a magányos feketerigó képes lesz-e rendbe szedni törött szárnyát, és megtanulni repülni.


"Segítséget kérni nem azonos a gyengeséggel, Natalie. Az inkább az erő jele."


Gondolataim a könyvről:

Ez egy nagyon összetett történet volt. Első ránézésre egy könnyed romantikus könyvnek tűnik, némi mágikus realizmussal fűszerezve. Viszont ebben a történetben sokkal több van. Szól a gyász feldolgozásról, az életút keresésről, a megbocsájtásról. 

Zé halála után az unokája, Anna Kate örökli a Fekete Rigó kávézót, viszont a végrendeletben van egy kikötés, mi szerint két hónapig nem adhatja el, üzemeltetnie kell. Ebbe a lány bele is megy, de amint letelik a határidő, akkor szeretne megválni a kávézótól, és elkezdeni a tanulmányait az orvosi egyetemen. Viszont a napok előrehaladtával egyre inkább magával ragadja a hely varázsa, és találja meg önmagát a piték elkészítése közben. A helyiek szinte szomjazzák az édességet körbelengő varázslatot.

A madarak híre messzire eljut, egyre többen szeretnék látni, és hallani a fekete rigók énekét. A köréjük épült misztikum nagyon tetszett.

A könyv romantikus vonala szépen ki volt dolgozva, viszont nem ezen volt a hangsúly. A szereplők lépésről lépésre haladtak, lassan bontakoztak ki az érzelmek. Az eseményeket Anna Kate és Natalie szemszögén keresztül követhetjük, akik mély sebet hordoznak magukban. Anna Kate szeretné megtudni, hogy mi az oka annak, hogy az anyjának el kellett hagynia a szülővárosát, valamint az elhunyt apjáról is szeretne minél többet megtudni. Natalie pedig az életét szeretné egyenesbe hozni a férje halála után.

Azt már az elején tudjuk, pontosabban csak sejtjük, hogy több évtizedes rejtély övezi Anna Kate apjának halálát, amit a kötet végére sikerül csak kibogoznia a lánynak. Minél több információhoz jut, annál inkább megismeri a családtagjait, és saját magát.

Léleksimogató ez a kötet. Nagyon szerettem olvasni, és a szereplőkkel tartani azon az úton, ahol közös a céljuk: begyógyítani a fájó sebeket, és megtalálni a számukra kijelölt utat. Külön öröm számomra, hogy egy olyan kisvárosban játszódik a történet, aminek a lakói egy közösséget alkotnak, segítik, támogatják a másikat. 

A kötet vége nem okoz meglepetéseket, ahogy haladunk a történetben, egyre világosabbá válik számunkra, hogy mi lesz a végkifejlet. Viszont amíg eljutunk odáig, az valóban olyan, mint egy finom sütemény, amiből egy falat nem elég, szinte hívogat a többi is, amíg az utolsó morzsáig el nem fogy. Így halad ez a történet is oldalról oldalra. Lassan, finoman. A végén bevallom elmorzsoltam néhány könnycseppet.

A borító gyönyörű. Egyszerű, mégis kitűnik a színvilágával. Engem megnyert magának.

A könyvet a romantika, és a mágikus realizmus kedvelőinek szívből ajánlom.

Kedvenc idézeteim:

"Mert a szíved ott van, ahol a gyökereid."

"A gyógyulást nem egy szelet pitében fogod megtalálni, Natalie. A gyógyulásnak belülről kell kezdődnie." 

Értékelésem: 5/5

A könyvet itt tudjátok megrendelni:

Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban (kossuth.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr3818060306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása