Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Stella Albright: Miután visszajöttél (Búcsúszimfónia-duett 2.)

2023. március 18. - Szavak erdeje

image0_67.jpeg 

Szerző: Stella Albright
Cím: Búcsúszimfónia 2 - Miután visszajöttél
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 352

Fülszöveg:

Egy ​élet megváltoztathatja a világot
Tíz év telt el azóta, hogy Harmony utoljára látta egykori rockzenész édesapját, akinek hirtelen felbukkanása a feje tetejére állítja a lány életét. Harmony úgy dönt, hogy az amerikai kisvárosból, ahová nagyszülei vitték, visszatér Párizsba, hogy feltegye apjának a kérdéseket, melyek régóta gyötrik. Amikor a titkok feltárulnak, minden, amit Harmony valaha is hitt és tudott a múltról, végérvényesen megváltozik.
Van megbocsátás egy apa számára, akit felőrölt élete szerelmének elvesztése? Létezik újrakezdés, miután már rég feladtuk? Amíg Harmony próbálja megérteni a kapcsolatát az apjával, mi lesz szerelmével, Haydennel? Vajon kettejük kapcsolata elég erős ahhoz, hogy sorsuk örök időkre összefonódjon, vagy végleg elszakadnak egymástól?
Stella Albright Búcsúszimfónia-duettjének második részében kibontakozik a tehetséges zenészlány, Harmony története. Megindító regény szerelemről, szeretetről, az újrakezdés és a második esély lehetőségéről, valamint a szülő-gyermek kapcsolat olykor fájdalmas, de páratlan kötelékéről.

 

"(...) az ember nem azokat bánja leginkább, amiket kimondott, hanem amiket sosem volt bátorsága kimondani." 

Nagyon vártam, hogy megjelenjen ez a történet, 2022-ben a Könyvfesztiválon meg is vásároltam, és végre találkozhattam a drága Stellával is. Ezúton is köszönök neked mindent!

Gondolataim a történetről:

Nagyon vártam, hogy végre elkezdjem ezt a történetet olvasni. Mégis halogattam. Majd ősszel.. Majd Karácsonykor.. Majd januárban.. De egyik "eltervezett dátum" sem volt az igazi. Vártam. Majd a semmiből jött egy családi tragédia, ami kiszakította az életünket a megszokott, nyugodt helyéből. Az volt az a pillanat, amikor éreztem, hogy eljött az idő. Most kell mindent félretennem, és levennem a könyvet a polcról. Nagy tanítóm volt ez a kötet. Nehéz szavakba önteni, hogy mit is érzek.

Harmony életében 10 év után újra felbukkan az apja. Kérdések ezrei kavarognak a fejében, és forr benne az indulat. Válaszokat akar, ezért két hétre elutazik Franciaországba az apjával. Abban bízik, hogy elfogadható magyarázattal tud szolgálni a híres rocksztár arra, hogy miért lökte el magától a lányát, mikor a legnagyobb szüksége lett volna rá. Ahogy telnek a napok úgy ismerjük meg a múlt eseményeit, és kapunk választ a kérdésekre.

Imádtam minden sorát ennek a történetnek. A legnehezebb és legfájdalmasabb időben vettem kézbe, nem tagadom, nagyon sokat sírtam rajta, de nagyon sok erőt is merítettem Harmony történetéből.

Hirtelen nem is tudom, hogy a történetről meséljek, vagy azokról az érzésekről, amelyeket kiváltott belőlem ez a kötet. :) 

Fájdalmas, és mégis gyönyörű történet, ami apró darabokra törte a lelkemet. Harmony életében fontos szerepet játszik a zene. Ha szomorú, ha boldog, ha magányos, vagy ha csendre vágyik, akkor a zenét hívja segítségül. Szinte az egyedüli társa, akiben nem csalódott. Túl van egy fájdalmas szakításon, az apja 10 év után visszatért. Ezek külön-külön is olyan események, amelyeket nehéz feldolgozni. A kettő együtt pedig mélyre taszítja a lányt. Hoz olyan döntéseket, amelyekre nem büszke, és amiket meg is bán. Viszont legyünk őszinték magunkhoz. Mi hogyan viselkedtünk volna az ő helyzetében? Annyi mindenen kellett keresztül mennie ilyen fiatalon, ami az embernek egy egész életre is bőven sok. Ha velünk történt volna mindez, mi milyen döntéseket hozunk? Hogy reagálunk? Lennénk-e ilyen erősek, mint ez a fiatal lány? 

Nekem sok mindent tanított Harmony. Legelőször azt, hogy minden napban van valami, amiért hálásak lehetünk, mert 1 pillanat alatt bekövetkezhet valami visszafordíthatatlan, és pontosan emiatt kell minden pillanatot megragadni, minden pillanatot kihasználni, megélni, este pedig úgy tudjuk majd álomra a fejünket, hogy mi mindent megtettünk azért, hogy ne maradjon bennünk hiányérzet az adott nappal kapcsolatban.

Megmutatta, hogy a megbocsátás nem kerül semmibe, viszont le tudod tenni azt a terhet, amit a harag által cipelsz magaddal. Talán ez a legnehezebb. Feldolgozni, elengedni, és kimondani azt, hogy megbocsátok.

Egy érzelmekben gazdag, könnyekre fakasztó történetet kaptam. Nem csalódtam most sem a szerzőben, mert tudtam, hogy össze fog törni, de minden könnycseppel erősebbé is tesz, és a kötet végére újjászületek. Úgy érzem, hogy mindenkiben van egy kis Harmony. Mindannyian hordjuk a saját keresztünket, mindenki előtt ott van az újrakezdés lehetősége, a megbocsátás képessége. Már csak élnünk kell vele. Rajtunk múlik, hogy megtesszük-e azt a bizonyos lépést, amitől a legjobban tartunk.

Az egyik legcsodálatosabb történet volt, amivel az elmúlt években találkoztam. Szívből ajánlom mindenkinek. Olvassátok, szeressétek, és hagyjátok, hogy tanítson. Stella a szívével, lelkével adta át nekünk Harmony történetét. Egy történetet a hit erejéről, a szeretet hatalmáról, a megbocsájtásról.

Köszönöm, Drága!

Értékelésem: 5/5

Természetesen kedvenc lett. :)

Kedvenc idézeteim:

"Ha mindig arra fogsz tekinteni, hogy mit rontottál el a múltban, akkor sosem leszel képes egy jobb jövőt építeni."

"A ház akkor válik otthonná, amikor vannak akik megtöltik azt figyelemmel, odaadással és legfőképpen szeretettel. Az otthon ott van, ahol a család."

"Az ember sokkal többet képes eltűrni, mint azt valaha is hitte."

"Élj úgy, hogy minden pillanat érdemes legyen arra, ha esetleg búcsúzni kell."

Ez csak néhány gondolat a könyvből, valójában rengeteg jelölő címkét elhasználtam, hogy megjelöljem a számomra fontos gondolatokat.

 

A kötetet itt tudjátok beszerezni:

Búcsúszimfónia 2. - Miután visszajöttél | Álomgyár (alomgyar.hu)

 

Az első részről írt ajánlómat itt olvashatjátok:

Stella Albright - Miután elmentél (Búcsúszimfónia-duett 1.) - Szavak erdeje (blog.hu)

Az első részt itt tudjátok beszerezni:

Búcsúszimfónia 1. - Miután elmentél | Álomgyár (alomgyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1118070096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása