Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Ruby Saw: Savages – Vadak

2023. május 18. - Szavak erdeje

image0_82.jpeg 

Szerző: Ruby Saw
Cím: Savages - Vadak
Kiadó: Book Dreams Kiadó
Kiadás éve: 2021 (ebook)
Oldalak száma: 155
 

Fülszöveg:

Alkohol, drogok, pénz, szórakozás, ez a szlogenünk. Úgy tűnt, semmi sem fontosabb számunkra a bulinál, és ez komolyan így is volt egy bizonyos napig. Vergilius szemet vet a Savage-re, ami miatt háború kezdődik az Inferno-val. Fenyegetések, tettlegesség, rémület váltja fel a szórakozást. Az Inferno személyzete kemény, de mi sem vagyunk cukorból. Megmutatjuk, hogy edzette meg az öt árvát az élet! Nem hódolunk be! Harcolunk egymásért és a Savage-ért!
Mind a pokolban vagyunk, és olykor itt is van háború…


"Az ember úgy gondolja, ha élete során egyszer már megtörtént a legrosszabb, akkor túl van a nehezén, többé már nem kell szembenéznie ekkora mértékű fájdalommal. Hinni lehet... De nem mi döntjük el, mit hoz a sors."
 

Mielőtt kézbe vettem volna a könyvet, azelőtt elolvastam a novellákat, amelyekben a Vadak szereplőit ismerhetjük meg jobban. Ahhoz, hogy ne boruljak ki teljesen a könyv olvasása közben, erre valóban szükség volt. :) Nagyon köszönöm, Ruby Saw, hogy elküldted nekem. :)

Gondolataim a történetről:

Leah szavait idézve nagyon elfajzott a kapcsolata a fiúkkal. Minden szereplőnk hordja a saját keresztjét.. Ki így dolgozza fel, ki úgy. Van aki drogokhoz nyúl és van aki a munkába temetkezik. Egy valami közös bennük. Összetartanak, hiszen ők egy család.

Hiába a drogok, az alkohol, a nagy mértékben megkérdőjelezhető kapcsolatuk a csapat egyetlen női tagjával, én nagyon szerettem a srácokat is (kivéve egyiküket a végén), és Sebastiant is. De a legnagyobb kedvencem Ransom volt. A mogorva rosszfiú... Á, imádom. :) Aki régebb óta követi az oldalt, annak ez nem okoz meglepetést. :)

A novellák sokat segítettek abban, hogy megismerjük a szereplőinket. Látjuk hogyan, és miért kerültek árvaházba, hogyan ismerkednek meg egymással, és hogy tárta ki feléjük szerető karját Sebastian, és ezzel együtt miként lettek ők egy család. Nem voltak könnyű olvasmányok, de örülök, hogy elolvastam őket, ezáltal jobban megismertem a fiúkat is, és Leaht is.

Leah nem egy egyszerű nő. Az élete sem volt egyszerű, és boldog sem. Keresi a választ, ki is ő valójában. A külső szemlélő felé kialakított egy képet magáról, de úgy éreztem, azzal saját magát is meg akarja győzni, hogy az az igazi önmaga. De nem, nem az volt. Az igazi Leah mélyen el van rejtve a világ szeme elől.

Nagyon különleges volt a könyv abból a szempontból, hogy nem volt egy szokványos befejezése. Két különböző finálét kapott az olvasó, és azokból választhatta ki, hogy számára mi az ideális befejezés. Én is választottam természetesen. :)

A témáját tekintve sem volt egy könnyű olvasmány. Legalábbis nekem nem, mint ahogy az kiderült a történet vége felé közeledve. Volt benne romantika, ami nem egészen hétköznapi módon lett az olvasók elé tárva. Volt benne erotika, ami szintén nem a megszokott, - ismét Leaht idézve, - elfajzott. :) Volt benne maffia, zsarolás. Majd jött a csavar, és az írónő olyan bombát dobott le, hogy majdnem kiesett a kezemből az ebook olvasó. Komolyan azt hittem, hogy rosszul látok, és ilyen nincs. De sajnos, valóban volt. Mire a történet végére értem, addigra teljes sokkot kaptam. Mindez egy alíg több, mint 150 oldalas könyvben. 

Elképesztő, hogy mit alkotott Ruby Saw. Minden történetében megkapjuk az alapot, amire építkezhetünk, és megkapjuk a lezárást is, ami vagy összetör, vagy felemel. Nem volt unalmas üresjárat, az események úgy illettek egymáshoz, mint a matrjoska baba darabjai. Zseniális. :) 

A négy fiú, és Leah történetét egy novellával zártam, ami a Walk the Line címet viseli. Ez volt a tökéletes végszó. Egy puha kéz simogatása a lelkemen. Nagyon szerettem.

Örülök, hogy Ruby Saw megismertette velem a világát, nem tudok elég hálás lenni a történetekért. Nagyon gyorsan elolvastam őket, talán túl gyorsan is. De nem tehetek róla, egyszerűen nem tudtam letenni őket. Magával ragadtak, beszippantottak a történetek.

Aki szereti a romantikus-erotikus történeteket, amiben egy nem mindennapi kapcsolatot ismerhetünk meg, annak ajánlom a Vadak című könyvet, és a hozzá kapcsolódó novellákat:

f788262f-a46d-4880-b40d-43c6d134e5dd.JPEG

A Vadak zárásaként pedig ki ne hagyjátok a Walk the line című novellát.

63188bce-04a8-4ebf-ac66-9e600852a92a.JPEG

 

Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:


 "Azt mondják, a hosszú alvás pihentető, fiatalító hatású, kisimul tőle a bőr.. Azt azonban elfelejtik közölni, hogy ébredés után úgy nézel ki, mint aki smink nélkül simán lehet statiszta a Walking Deadben."


"Mert mi vadak vagyunk, nem emberek, nem úgy működünk. Először megvadulunk, hogy aztán márlegelni tudjuk, mi az , amiért érdemes lenyugodni."

 

A Vadak című könyvet és a novellákat itt tudjátok beszerezni:

Ruby Saw - Savages - Vadak - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop

Novellák:

Ruby Saw - Heaven - Sorsok 4. ( novellasorozat ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Dimitrij - Sorsok 7. ( novellasorozat ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Mathys - Sorsok 8. ( novellasorozat ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Leo - Sorsok 9. ( ebbok novellasorozat ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Ransom - Sorsok 10. ( ebook novellasorozat ) - Ruby Saw - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Leah - Sorsok 3. ( novellasorozat ) - BOOK DREAMS KIADÓ - Book Dreams Kiadó webshop
Ruby Saw - Walk the line ( ebook novella ) - Ruby Saw - Book Dreams Kiadó webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2918121730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása