Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Linda Winterberg: Felhőtlen, boldog napok

2023. augusztus 13. - Szavak erdeje

image0_86.jpeg 

Szerző: Linda Winterberg
Cím: Felhőtlen, boldog napok (A pezsgőgyár 2.)
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352
 

Fülszöveg:

Rajna-völgy, 1951. Henni és testvérei, Lisbeth és Bille végre közelebb került egymáshoz, már maguk mögött hagyták a régi vitákat. A pezsgőgyárat vezető Henni és Georg első gyermeküket várják. Lisbeth is rátalál az új szerelemre, amely azonban veszélybe kerül, amikor utoléri a múltja. Bille, a madárfióka még mindig a család szeme fénye, azonban nem tudja túltenni magát a háborúban ápolónőként átélt borzalmakon. Végül egy férfiban lel vigaszra, aki aztán óriási csalódást okoz neki. Conrad, Henni eltűntnek hitt férje is visszatér, amivel a nővérek boldogsága újra veszélybe kerül.

 

"(...) a Herzberg név minőséget jelent." 

Bevallom kicsit tartottam ettől a résztől, mert az első nem nyerte el a tetszésemet. Sokáig gondolkodtam, hogy ezt elolvassam-e egyáltalán. De végül úgy döntöttem, hogy egy könyv alapján nem ítélem meg a szerzőt, és mint kiderült, jó döntést hoztam. Köszönöm szépen a Kossuth Kiadónak a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Véget ért a háború, az élet szépen lassan kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. Továbbra is vannak nélkülözések, fedél nélkül maradt emberek, viszont az éhezés, és a kiszolgáltatottság megszűnni látszik. A három nővér viszonya is rendeződik, egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Henni a férjével együtt vezeti a pezsgőgyárat, Lisbeth megtalálja a szerelmet, és Bille is igyekszik túltenni magát a háborúban átélt borzalmakon. 

A Herzberg- pincészet jól működik ugyan, azonban az adók őket is sújtják, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy továbbra is versenyképesek maradjanak. Az emiatt kialakult feszült helyzetet tovább tetőzi, amikor Henni halottnak hitt férje váratlanul felbukkan.

Az különösen tetszett ebben a kötetben, hogy a szereplők családként voltak jelen, és nem feledkeztünk meg egyikükről sem. Lisbeth jellemfejlődése jót tett a történetnek. Belátta a hibáit, megbűnhődött érte, és végre újra a család része lett. Billét továbbra is sajnálom, az ő történetére nagyon kíváncsi vagyok. Úgy érzem, hogy neki még hosszú út vezet a teljes gyógyulásáig. 

Az események kicsivel több, mint egy évet ölelnek fel. Ez alatt az egy év alatt követhetjük nyomon, hogy mennyi minden történhet egy családdal. Csalódások, szerelmek, tragédiák, a mindennapi küzdelem. Helytállni anyaként, feleségként, barátként, dolgozó emberként. A Herzberg családdal jártunk nagyon mélyen, és nagyon magasan is. Voltak drámák, csalódások, viták, mint minden családban, viszont a megfelelő mennyiségben kapott mindenből az olvasó. Nem volt túlírva sem a szereplők karaktere, sem az események láncolata.

Egy hibát véltem felfedezni a történetben, ami nagyon szúrta a szemem. Az egyik oldalon Henni gyermeke fogak nélküli mosollyal ajándékozza meg az apját, a másik oldalon pedig már ki is bújtak azok a fogacskák. Ez nekem nem fér bele egy jól szerkesztett könyvbe. Tudom, hogy nem nagy dolog, de úgy gondolom, hogy aki a szerzővel szerkesztette a könyvet, annak ezt illett volna pontosítani, hogy két, egymás melletti oldalon ne legyen ekkora ellentmondás.

Egy nagyon szerethető történetet kaptam, és izgatottan várom a folytatást. A családregények kedvelőinek ajánlom szeretettel a Herzberg lányok történetét.


Értékelésem:
4,5/5


Idézetek a könyvből:

 "Hazugságra nem lehet házasságot építeni. "

"Senki sem tökéletes. Az élet sem, és soha nem is lesz az."

"(...) a habzóbor az öröm bora, mert többnyire akkor isszák, amikor ünnepelnek valamit."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

A pezsgőgyár 2. - Boldog napok (kossuth.hu) 


Fizetett együttműködés a Kossuth Kiadóval.
Reklám!

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr618190203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása