Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Alexandra Adornetto - A pokol jegyese

2018. augusztus 17. - Szavak erdeje

Bethany Church egy angyal, akit azért küldenek a Földre, hogy féken tartsa a sötét erőket. Szerelmes lesz, ami nem a küldetése része, de Beth és halandó barátja, Xavier Woods között őszinte, erős kötődés alakul ki. Ám még Xavier szerelme és arkangyal testvérei, Gabriel és Ivy törődése sem képes megakadályozni, hogy Betht rávegyék egy motorozásra, ami a pokolban ér véget. Ott a Jake Thornnal kötött alku fejében Beth visszatérhet a Földre, de amit a démon cserébe kér, az elpusztíthatja a lányt es valószínűleg a szeretteit is. 
A történet, amit Alexandra Adornetto a New York Times bestsellereként bemutatkozó Lázado (Halo) cimű regényében kezdett, akciódús, váratlan fordulatokkal kel életre újra, miközben angyalok csatáznak démonokkal, ami próbára teszi Bethany szerelmét.

 

No hát ezen is átrágtam magam :)

Az tény, hogy izgalmasabb volt, mint az első rész, de itt is voltak olyan részek, amiket szívem szerint kihagytam volna. Az már az első részből kiderült, hogy a tengerpart a sziklákkal milyen fantasztikus, na de ezt még egyszer körbeírni, teljesen fölösleges. Semmit nem adott hozzá ehhez a részhez.

Azt is tudjuk, hogy milyen csodálatos Xavier, hogy milyen izmos, jóképű, és gyönyörű szeme van, de ezt miért kell (kis túlzással) minden második fejezetben elmondani? Ezen kívül miért is van a borítón fekete szárnyú angyal? És ami a legfontosabb kérdés, miért ez a címe a könyvnek? Megmondom őszintén, egy külföldi író könyvénél nem tudom ki találja ki a magyar címet, de ha az illető olvasta a könyvet (márpedig gondolom, hogy olvasta), akkor eljutott az Utószóig is, és ha azt veszem figyelembe, akkor elég ellentmondásos ez a cím.

Voltak benne izgalmas részek, és még a pokolban is voltak olyan személyek, akiket sikerült megkedvelnem :)

A történet egy halloween-i bulival kezdődik. Beth tiltakozása ellenére a barátnői jó ötletnek tartják a szellemidézést, mert mikor máskor, ha nem halloween estéjén kommunikáljanak a szellemekkel. De mint várható volt, balul sült el ez a szórakozásuk, és tudtukon kívül sikerült megidézni egy démonherceget, Jake Thorn személyében, aki elrabolja Bethanyt, és magával viszi a pokolba. Ott ismeri meg Tuckert és Hanna-t akik, amennyire a körülmények engedik, próbálják tartani a lelket Beth-ben.

Tucker által találja meg az Álmok  Tavát, aminek segítségével sikerül kivetülnie a testéből, így láthatja a családját, és Xaviert, és a megmentésének terveit is nyomon tudja követni. De természetesen Jake rájön erre az akcióra, és ott vág vissza, ahol Bethnek a legjobban fáj. Ha az angyal nem lehet az övé, akkor Xavieré sem legyen, ezért a fiú életére tör. Beth csak úgy tudja megmenteni, ha alkut köt Jake-kel. De mint tudjuk, egy démonnal (aki történetesen a Harmadik kör hercege) nem egy jó ötlet alkudozni.

Amikor már Bethany szinte minden reményét elvesztette, akkor nem más, mint Mihály Arkangyal érkezik a segítséggel. Már csak az a kérdés, hogy plusz egy Arkangyal segítségével egy ember, egy szeráf, és Gabriel Arkangyal be tud-e jutni a pokolba?

Mint már említettem, ez a történet izgalmasabb volt, mint az előző, de azért itt is volt olyan rész, ami több sebből vérzett. Példának okáért, pont egy angyal ne tudná, hogy egy démonban, akinek a pokol az otthona, nem szabad megbízni, és az ígéreteit sem szabad készpénznek venni. Tudni illik, a démonok nem a nagy szívükről és a szavahihetőségükről híresek :)

Ebben a részben Beth kevésbé volt idegesítő, de ha hiányérzete maradna az olvasónak a tini hisztik terén, akkor Molly kárpótol ezért. Néha komolyan csodáltam Gabrielt, a türelme miatt.  :) Az első részből már tudjuk, hogy Molly odáig van Gabrielért (na jó, ki nem? :) ), de ebben a részben amit művel, az kissé túlmegy a normális viselkedés határán. Alap, hogy nem könyörgünk egy pasinak, még ha az illető egy ultradögös arkangyal is. Belegondoltam, hogy ha ezt a könyvet a kezébe veszi egy tinilány, akkor mit gondolhat, az a normális viselkedés, hogy egy 17 éves lány könyörög egy pasinak, hgy szeresse? Ezen a jeleneten azért kiakadtam. De lehet csak öreg vagyok már ehhez a könyvhöz :)

Ahogy írtam ezt a bejegyzést, azon gondolkodtam, hogy vajon mennyi idős lehet a könyv szerzője, hogy ilyen gyermeteg ez a történet. Jelentem, majdnem lefordultam a székről. Alexandra Adornetto 16-17  évesen írta az első és a második részét a sorozatnak, szóval már kezdem érteni, hogy miért olyan a történet, mintha egy középiskolás lány naplóját olvasná az ember. Mindemellett minden elismerésem, hogy 16 évesen elmondhatta magáról, hogy publikálásra méltónak találták a könyvét. De ha várt volna pár évet, akkor lehet jobban sikerül venni az akadályokat.

A függő végen már meg sem lepődök, viszont a folytatásról már lemondtam, tekintve hogy 2012-ben adták ki a második részt magyarul, és nem valószínű, hogy pont most állnának neki a harmadik folytatásának. Pedig Lucifer lépésére kíváncsi lettem volna. :)

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr414187135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása