Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Danielle Steel - Erősebb a szeretetnél

2020. január 14. - Szavak erdeje

 covers_484514.jpg

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Titanic, a valaha épített legnagyobb hajó első útjára indul… és azon a végzetes éjszakán darabokra törik egy különleges család élete és jövője is.
A húszéves Edwina Winfield egy csapásra felnőtté válik, amikor angliai eljegyzéséről hazafelé tartva szüleit és vőlegényét egyszerre veszti el a szörnyű tragédiában. Öt kisebb testvérével beszáll a Titanic mentőcsónakjába, ám anyjuk nem tart velük. Nem hagyja el férjét, akinek- a lány vőlegényével együtt- a süllyedő hajón kell maradnia.
San Franciscóba visszatérve Edwina neveli kistestvéreit, irányítja a családi vállalkozást és próbálja egyben tartani a népes famíliát. Ám néha-néha,amikor az emberfeletti munka engedi, elsiratja a Titanicon maradt vőlegényét és édesapját. Csak anyja iránt táplál felemás érzéseket: sehogy sem tudja megérteni, hogyan lehetett erősebb az asszony szerelme a gyermekei iránt érzett szereteténél…

 

Az első könyvem az írónőtől, de biztos, hogy nem az utolsó. A szerzőről eddig csak annyit tudtam, hogy romantikus könyveket ír, de valahogy eddig nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. Nem tudom az okát, de valamiért a Julia füzetek jutottak eszembe róla. Kolléganőm nagy rajongója az írónőnek, így nem meglepő, ha egy Steel könyvvel a kezében látom. :) Na de amikor megláttam a borítót... :)

Mikor megtudtam, hogy a Titanic is nagy szerepet játszik ebben a történetben, nem volt kérdés, ezt nekem is el kell olvasnom.

Magamhoz képest sokáig tartott, amíg a végére értem. Na nem azért, mert nem tetszett volna, vagy unalmas lett volna a történet. Erről szó sincs. Egyszerűen csak olyan mélyen érintett a testvérek tragédiája, hogy néhány fejezetenként le kellett tennem, mert már nem láttam a könnyeimtől.

A Titanic első, és egyben utolsó útjának a történetét szerintem mindenki ismeri. Ezen az úton vett részt a Winfield család is. Edwina, az 5 testvére, a szülei, és a vőlegénye. A tragédiát csak a gyerekek élik túl, és Edwinára vár a feladat, hogy ahogy az az anyjának megígérte, felneveli a testvéreit. Attól a pillanattól kezdve csak annak élt, hogy tisztességesen nevelje a gyerekeket, és emiatt a saját életét háttérbe szorítja.

A könyvben végigkísérjük, hogy egy ilyen tragédiának a túlélői hogy dolgozzák fel  a feldolgozhatatlant. Hogyan próbálják tovább élni az életüket, és hogy ez mennyire változtatja meg a személyiségüket. 

Nyomon követjük a gyerekek életét, ahol természetesen vannak hullámvölgyek is, Edwina mégis ott van, és egyszerre tölti be a testvér, a barát, és a szülő szerepét. 

Nagyon jól felépített történetről van szó, az idősebb gyerekek idő közben fiatal felnőttekké válnak, és nincs olyan érzése az olvasónak, hogy összecsapott vagy túlzsúfolt lenne a könyv. 

Olvassátok el, megéri. Én már jelentkeztem is a következő Steel könyvért. :)

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr4015394526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása