Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Kathryn Croft - A lány, akinek nincs múltja

2020. január 18. - Szavak erdeje

 covers_415315.jpg

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Évek óta menekülsz a múltad elől. Ma utolér.

Leah Mills úgy él, mint aki örökösen menekül egy borzasztó nap üldözi a múltjából. Magányos, társaságba nem jár, barátai nincsenek. Aztán egy napon, mert oly nagyon vágyik már kapcsolatra, megismerkedik Juliannel. Most először meri elhinni, hogy normális életet élhet.

Ám annak a bizonyos napnak a tizennegyedik évfordulóján kap egy üdvözlőlapot. Valaki tudja az igazat, tudja, mi történt. És nem fog leállni, amíg szét nem rombolja az életet, amit a fiatal nő felépített.

De Leah valóban az, akinek látszik? Vagy megérdemli mindazt, amit rámérnek?

Mindenkinek vannak titkai. Némelyik azonban halálos.

 

Ezt a történetet imádtam úgy ahogy van. Alíg bírtam letenni, és szinte remegett a kezem, hogy a könyv végére lapozzak, és megtudjam ki mozgatja a szálakat, és hogy mi is történt pontosan évekkel ezelőtt. (Megjegyzés: nem lapoztam hátra :) )

A főszereplőnk Leah, aki egy könyvtárban dolgozik. Imádja a munkáját, de a napjainak a fénypontja, amikor hazaér a minden vidámságot nélkülöző lakásába a töménytelen mennyiségű könyve közé, magára zárhatja az ajtót, ezzel kizárva mindent és mindenkit az életéből, és olvashat. A 14 évvel ezelőtt történteket nem tudta és nem is akarta feldolgozni, ezért a könyveibe menekül. Nem tartja a kapcsolatot senkivel, nincsenek barátai, és nincs egy férfi az életében. 

Egy nap azonban regisztrál egy társkereső oldalra, ahol megismeri Juliant, és elkezd hinni abban, hogy talán ő is élhet teljes életet.

Ahhoz a bizonyos évfordulóhoz közeledve azonban egyre hátborzongatóbb üzeneteket kap egy idegentől, aki látszólag mindent tud a múltjáról. A zaklatások egyre gyakoribbá, és durvábbá válnak, és Leah a fejébe veszi, hogy kideríti, ki az aki kísérti a múltból.

Ahogy az írónő összefűzi a szálakat, az valami zseniális. Olvastam már pszichológiai thriller könyveket, és azt hittem, hogy nem érhet már meglepetés, hogy mi lehet az a bizonyos múltbéli esemény, de tévedtem. Annyira meglepett, hogy azt a részt újra is olvastam, mert azt hittem valamit félreértettem. :)

Azonban nemcsak meglepődtem, hanem kimondhatatlan düh is kavargott bennem Leah barátai, és környezete miatt. Az emberi kegyetlenség nem ismer határokat, ezt már nagyon sok olvasmányomban beigazolódott, és itt szintúgy.

A történet két szálon játszódik, a múltban és a jelenben. Azonban a könyv elején mégsem tudjuk meg, hogy pontosan mi is történt. Az írónő nagyon jól oldotta meg a két idősík összefűzését.

Összességében egy nagyon izgalmas, olvasmányos történet volt, biztos, hogy az írónő összes, magyarul megjelent könyvét el fogom olvasni. :)

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a thriller könyveket, szereti a borzongást, és egy letehetetlen történetet szeretne olvasni.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5615409930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása