Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Debbie Macomber - A fagyöngy alatt

2021. január 03. - Szavak erdeje

 covers_365287.jpg
Szerző: Debbie Macomber
Cím: A fagyöngy alatt
Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2015
Műfaj: romantikus karásonyi
Oldalak száma: 234

Addie ​Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Debbie Macomber (Angyali segítség, Csillagos éj) ízig-vérig karácsonyi regényében két fiatal megható és sokszor megmosolyogtató történetét követhetjük nyomon a nehéz kezdettől a fagyöngy alatti beteljesülésig.


Mint ahogy nincs Karácsony Kevin nélkül, úgy nálam sincs Karácsony Debbie Macomber regény nélkül. :) Idén A fagyöngy alatt című kötetet választottam. Ez a történet annyira egyszerű, és annyira cuki, hogy nem lehet nem szeretni.

A történet röviden:

A főszereplőnk Addie, akinek az élete nem úgy alakult, ahogy tervezte, ezért Karácsony előtt hazaköltözik az Édesanyjához, hogy együtt töltsék az ünnepeket. Az édesapja nélküli első karácsonyony azonban nem úgy alakult, ahogy tervezte, ugyanis az édesanyja bejelentette, hogy a szomszéddal, aki szintén elvesztette a férjét, egy 2 hetes hajóútra készülnek, és nem tölti otthon az ünnepeket. Természetesen Addie csalódott, azonban a sors (vagy inkább az égiek) alaposan megkavarják a dolgokat. 

A szomszédja, Erich ugyanis balesetet szenved, és annak érdekében, hogy mindkettejük édesanyja el tudjon utazni, Addie felajánlja, hogy gondját viseli a morcos, karácsonyellenes szomszédnak. Még akkor is, ha ez az elkezdett irodalmi kurzus miatt egyáltalán nem lesz egyszerű.

Gondolataim:

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy egyáltalán nem lepett meg a történet vége, sőt, csalódtam volna, ha másképp alakul, mert akkor az már nem lett volna igazi Macomberes regény. Időnként Addie nekem kicsit sok volt azzal, hogy a saját akaratát ráerőltette a másikra, de az anyja és a szomszédja felé tanúsított önzetlensége kárpótolt. :)

Addie annak ellenére, hogy nem tud róla, közel sincs egyedül, ugyanis Harry, aki az irodalom kurzust vezeti ,történetesen angyal, és az első küldetését teljesíti a Földön. Kicsit szétszort, kicsit szokatlan neki az emberek világa, ami okoz némi galibát, de nagyon szerethető karakter.

A mellékszereplőkről, pl. az ideiglenesen szabadlábra kerülő elítéltről, és a veterán katona történetéről szívesen olvasnék, de szerintem az már nem illene bele Debbie Macomber karácsonyi történeteibe. Ettől függetlenül én kíváncsi vagyok :)

Arról nem is beszélve, hogy a könyv olvasása közben komolyan kedvet kaptam, hogy elolvassam Dickens - Karácsonyi ének című könyvét. :) Már csak be kell szereznem. :)

Borító:

Önmagában a borító nagyon szép, nagyon hangulatos, csak semmi köze a történethez szerintem. Se a karaktereket, sem a regény főbb eseményeit nem látom benne. Nagyon szép, csak nem ehhez a könyvhöz.

Nem kell sokat gondolkodni ezen a történeten, nincsenek benne nagy csavarok, eléggé kiszámítható is, mint a legtöbb Debbie Macomber regény (már amelyiket sikerült elolvasnom), de ettől függetlenül, vagy éppen ezért szívből ajánlom mindenkinek. A cukisága egy kicsit elfeledteti az idei év megpróbáltatásait.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1716356832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása