Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Lisa Kleypas: Ház a Rainshadow Roadon

2021. szeptember 01. - Szavak erdeje

covers_628444.jpgSzerző: Lisa Kleypas
Cím: Friday Harbor 2. - Ház a Rainshadow Roadon
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2020
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 400

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucy Marinn üvegművész, aki a Washington állambeli gyönyörű, rejtélyekkel teli Friday Harborben lakik. Amikor a barátja, Kevin elhagyja, az aljas árulás váratlanul éri és megdöbbenti. A férfi új szeretője ugyanis nem más, mint Lucy húga. Lucy elkeseredettségét tovább fokozza a tény, hogy úgy érzi, szerelmi téren állandóan rosszul választ.
Kevin szeretné megúszni Lucy szüleinek a rosszallását, ezért megkéri egy ismerősét, Sam Nolant, akinek szőlőbirtoka van a San Juan-szigeten, hogy udvaroljon Lucynak – így a nő remélhetőleg hamar megenyhül, és elpárolog a haragja.
Miközben Lucy elgondolkodik a szerelem, hűség, régi szokások, tévedések és új kezdetek kérdésein, azt is megtanulja, hogy vannak az életben bizonyos dolgok, melyek tönkremehetnek, és mégis lehetséges létrehozni a darabkáikból valami szépet és újat.

 

A sorozat első részét már korábban olvastam, és azon gondolkodom, mióta befejeztem a második részt, hogy miért nem vettem kézbe hamarabb. Az első rész sem volt rossz, 4 csillagot kapott, azonban ez a rész sokkal jobban tetszett.

A történet röviden:

Lucy már gyerekkora óta rajong az üvegért, ezért már akkor eldönti, hogy üvegművész lesz. Az álma teljesül, azonban mégsem lehet maradéktalanul boldog, mert hideg zuhanyként éri, hogy Kevin, a barátja elhagyja, ráadásul nem másért, mint Lucy húgáért. A házból is ki kell költöznie, ráadásul minél hamarabb. Egy véletlen folytán azonban belebotlik Sam Nolanbe.

Sam-nek van egy szőlőbirtoka, és egy gyönyörű háza. A Rainshadow Road-on lévő birtokon a bátyjával, és a nővérük kislányával élnek együtt. A Nolan fiúk élete közel sem volt tökéletes, két alkoholista szülő mellett nőttek fel, ezért "első dolguk volt" egy falat húzni maguk köré, és kizárni az érzelmeket. Sam senkit nem enged közel magához, tudatosan kerüli a kapcsolatokat, és az elköteleződést. Azonban arra nem számít, hogy Lucy felkavarja az állóvizet, és fenekestől felforgatja az eddigi életét.

Egy szerencsétlen baleset azonban megpecsételi Lucy és Sam sorsát.

Gondolataim:

Annyira kusza volt ez a nyár, és még közel sincs vége, hogy szinte üdítő volt ezt a könyvet elolvasni. Nagyon tetszett, szerettem a karaktereket. Nyilván Kevint ki nem állhattam, és Lucy húga, Alice sem nőtt a szívemhez, bár ahhoz, hogy ő ilyen negatív karakter legyen, nagyban hozzájárultak a szülei is.

Nyilván borítékolható volt a történet kimenetele, azonban volt olyan rész, ami meglepett. Nem okozott csalódást a könyv, élvezettel olvastam, szinte már én is barangoltam egyet a szigeten, és vártam a varázslatot. :)

Ami még különösen közel állt a szívemhez, az Lucy elhivatottsága az álmai, a szakmája iránt. Ő 7 évesen eldöntötte, hogy mivel szeretne foglalkozni, és nem adta fel az álmait. Én ugyan ezt megéltem 12 évesen. Ebben hasonlítunk egymásra. :)

Fontos megemlítenem, hogy ebben a részben megjelennek az első részből megismert szereplők. A könyv külön is olvasható, mert a fő történet Lucy és Sam köré épül, azonban megjelenik például Holly, Mark, és természetesen Renfield is. 

Borító:

Ha a történet ismerete nélkül ránézek a borítóra, azt mondom, hogy tetszik, biztos érdekes a könyv is, elolvasom. Így, hogy az olvasás befejezése után nézek rá a borítóra, azt mondom, hogy nem illik bele a sztoriba. Ha már ház, akkor hasonlítson Sam házára, amit körbeölel egy szőlőbirtok.

 

A romantikus lelkű olvasóknak ajánlom ezt a könyvet. A vége kiszámítható, ennek ellenére bájos történet. :)

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2716668926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása