Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Kozma Ani: Kezdet és vég

2022. február 10. - Szavak erdeje

covers_674546.jpgSzerző: Kozma Ani
Cím: Kezdet és vég
Kiadó: NewLine Kiadó
Kiadás éve: 2021
Műfaj: dráma/lélektani
Oldalak száma: 268
 

Három ember sorsa fonódik össze egy tragikus baleset következtében.
Miként lehet egy családnak túljutni a rossz időszakon, hogy a múltra ne szomorúsággal gondoljanak, a jelennel elégedettek legyenek és a jövőre bizalommal tekintsenek?
Egy igaz szerelem
Egy tragédia
Egy titok
Az igazság
Ez a felemelő történet a szerelemről, a reményről és a második esélyről szól. Az események során számos titok kerül napvilágra, amelyek felkavarják az állóvizet. A regény magávalragadó, sodró lendülete, erőteljes karakterei teszik élővé a történetet.
Vajon Annika és Dávid szerelme felül tud kerekedni a családi viharokon, vagy külön folytatják az útjukat?
Kozma Ani megrendítő erejű könyve egy olyan utazásra invitál, amely magával ragadja az olvasót, a romantika, dráma és misztikum különleges elegyéből álló, lebilincselő családregény világába.

 

"A tisztelet legmagasabb szintje az, amikor elfogadunk valakit olyannak, amilyen."

Nagyon szépen köszönöm az Írónőnek, hogy elolvashattam a könyvét. Egy nagyon erős olvasmány volt, el kellett telnie néhány napnak, hogy meg tudjam írni ezt az ajánlót.

A történet röviden:

Két főszereplőnk, Annika, és a férje, Dávid életét kísérjük nyomon. Annika életet ad a kisfiúknak, majd másnap a kórházban közli vele a hírt a férje, hogy Dávid testvére, Adrián a motorbalesetét követően meghalt. A gyász felemészti a családot, azonban ott az 1 napos kisfiú, akinek látszólag nem tud úgy örülni a család egy része, ahogy azt kellene. Ahogy telik az idő, úgy ismerjük meg Annika és Dávid történetét, egymásra találásukat. A hétköznapokat családi viták tarkítják, amin az sem segít, hogy Dávid szüleinek gyásza annyira elhatalmasodott, hogy félő, a fiatalok házassága is áldozatául esik.

Gondolataim:

Olvasás során az első gondolatom az volt, hogy a jó ég óvjon mindenkit egy olyan anyóstól, mint Éva. Kibírhatatlan, minden lében kanál, mindent és mindenkit irányítani akar. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy felment tőle a vérnyomásom. Annika helyében én már az elején messzire menekültem volna tőle, az biztos.

Na de térjünk vissza a történetre. A könyv mindössze 268 oldal, azonban annyi mindent kap az olvasó, hogy valóban kell idő a feldolgozáshoz. A cím már sugallja azt az ellentétet, ami végigkísér minket az olvasás során. Már a könyv első oldalán szembesülünk ezzel a ténnyel, amikor megtudjuk, hogy a főszereplőnk testvére meghal. Mindezt közli a feleségével, aki a kórházi ágyon ül az 1 napja született babával. Egy gyermek születése leírhatatlan boldogság, egy eufórikus érzés. Amit nem tudnak megélni a szülők, mert a gyász igyekszik átvenni a hatalmat. Az ebből kialakul viták, lelki sebek felszínre hozzák az eddig ki nem mondott sérelmeket. 

Annikát nem tudtam teljes mértékben közel engedni magamhoz. Benne is éreztem azt a kettősséget, mintha a színskála két ellentétes pontja lenne. Olyan érzésem volt, mintha még saját maga sem tudná néha, hogy mit akar.

Dávidot nagyon sajnáltam, mert szinte érezhető volt, hogy őrlődik belülről. Meg akart felelni a feleségének, a szüleinek, örülni akart a babának, de szenvedett a testvére miatt. Erőn felül teljesített nap, mint nap.

Sok mindent adott számomra a kötet, amit viszek magammal. Lélektani, és önismereti vonatkozásai is vannak, és a mai napig elgondolkodom, hogy bizonyos élethelyzetekben én hogy reagáltam volna. A könyvben megvan minden ahhoz, hogy tanítson. Tanítson az empátiára, a toleranciára, a szeretetre, az elfogadásra, és arra, hogy mélyen magunkba tudjunk nézni. Vajon mindig elfogadott az, ahogy egy élethelyzetre reagálunk? Nem a környezetünk számára, hanem saját magunk számára elfogadott-e.

Borító:

Egyedi, és figyelemfelkeltő. Vonzza a tekintetet, és szinte hívogatja az embert, hogy igen, olvasásra érdemes vagyok!

 

Egy igazán mély, tanulságos történet, ajánlom mindenkinek.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6917278268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása