Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Dani Atkins: A legfényesebb csillag az égen

2022. március 30. - Szavak erdeje

covers_676684.jpgSzerző: Dani Atkins
Cím: A legfényesebb csillag az égen
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2021
Műfaj: romantikus
Oldalak száma: 432
 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Magával ​ragadó történet.” – Heidi Swain, bestsellerszerző

Ahol egy történet véget ér, ott egy másik elkezdődik
Lisa csillagászként fürkészte az eget, és amikor fürkésző pillantása Alexre esett, meglátta, hogy a zord külső mögött egy szeretetre méltó férfi rejtőzik.
Alex, Lisa és a fiuk, Connor boldog kis univerzumot hoztak létre hármasban. De Lisa tragikus hirtelenséggel elhunyt egy vonatbalesetben, és a világuk atomjaira hullott. A férfit maga alá temeti a gyász, és súlyos teherként nehezedik a vállára, hogy egyedül kell felnevelnie hatéves fiát. Hogy boldogulnak kettesben Connorral anélkül, hogy Lisa fényt hozna az életükbe?
Ekkor megjelenik négy idegen. Két férfi és két nő, akik ugyan sosem találkoztak Lisával, de akiknek Lisa halála mégis gyökeresen megváltoztatta az életét. Alex megismeri a történetüket, és rádöbben, hogy talán az élet mégsem olyan könyörtelen és értelmetlen, amilyennek gondolta. És talán a jövő mégiscsak meg van írva a csillagokban…
A díjnyertes romantikus regényeiről híres Dani Atkins egy szívfacsaró szerelmi történettel érkezik a magyar olvasókhoz. Regényének középpontjában egy megözvegyült férfi áll, akinek meg kell küzdenie a kérdéssel: vajon mindent másképp csinált volna, ha tudja, hogy a felesége nemsokára már nem lesz mellette?

 

"Én is szeretlek apu. -... - A csillagokat is lehoznám neked." 


Sok évvel ezelőtt olvastam egy könyvet Dani Atkinstől, de az olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy a mai napig emlékszem rá. Ezért különösen örülök, hogy az Álomgyár Kiadó lehetőséget biztosított arra, hogy az egyik legújabb kötetét is elolvassam a szerzőnek. Ezt ezúton is köszönöm.

A történet röviden:

Alex, Lisa, és a kisfiúk, Connor gondtalanul élnek addig a szörnyű napig, amíg Lisa egy végzetes vonatbalesetben életét veszti. Alex teljesen magába roskad, nem tudja, hogyan fogja egyedül felnevelni Connort. A kisfiú zárkózott lesz, falat emel maga köré, amin még az apja sem tud áthatolni.

Azonban négy, teljesen más életkorú, életstílusú, és személyiségű idegen toppan be az életükbe, akik bár teljesen különbözőek, egy valami, pontosabban egy valaki mégis összeköti őket. Általuk Alex megszállottan próbál visszatalálni a feleségéhez, azonban be kell látnia, hogy ha normális életet akar biztosítani a kisfiának, akkor el kell engednie a feleségét. Ez azonban koránt sem olyan egyszerű egy összetört szívű apának.

Gondolataim:

Ez a kötet engem romokba döntött. Anyaként és feleségként is. Az utolsó 40 oldalt 2 napig olvastam, mert néhány mondat után zokogtam, képtelen voltak folytatni a történetet. Nagyon megrázó, mégis gyönyörű. Benne van minden fájdalom, kétségbeesés, szeretet, és minden remény, amit egy feleségét elvesztő férj, és az édesanyját elvesztő gyermek átél.

A történetet két nézőpontból ismerjük meg. Alex szemszögéből, és Molly szemszögéből, aki pedagógusként dolgozik, ért a kisgyermekek nyelvén. Egyikük mérhetetlen fájdalma, a másiknak az életet jelenti. Eddig soha nem találkoztak egymással, mégis összeköti őket valaki. Mégpedig Lisa. Lisa, aki a halálával megmenti nemcsak Molly, hanem még 3 másik ember életét, visszaadja a reményt egy hosszú, boldog életre.

Dani Atkins úgy veti papírra az érzelmeket, ahogy azt kevesen tudják. A történetei az olvasó lelkéig, szívéig hatolnak, összetöri, majd szépen lassan újraépíti. Emiatt olvasmányosak, és nagyon szerethetőek a könyvei. Ebben a kötetben is ott volt az a plusz, ami fellobbantotta a remény szikráját, hogy bár mély a fájdalom, de egyszer egy napon majd képes lesz mindenki feldolgozni, és tovább élni az életet a szeretett személy emlékeivel, az együtt átélt boldog pillanatokkal.

Biztos vagyok benne, hogy sokáig velem marad ez a történet, és hetekkel, hónapokkal, sőt évekkel később is emlékezni fogok rá. Azokra a gondolatokra, amelyek megfogalmazódtak bennem, és azokra az érzésekre, amelyeket olvasás közben átéltem. Gyönyörűen megírt történet.

Borító:

Gyönyörű. Többek között ezért is figyeltem fel a könyvre. A színek, az éles kontraszt vonzza a tekintetet. Most, ahogy a könyv végére értem, amikor ránézek, görcsben van a gyomrom, érzem a fájdalmat is. Nagyon illik a történethez.

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2217791534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása