Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Colleen Hoover: Verity

2023. január 15. - Szavak erdeje

 

image0_50.jpeg 

Szerző: Colleen Hoover
Cím: Verity
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 310

Fülszöveg:

Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

 

"Elég egyszerű a képlet. Gondozd jól a fizikai valódat! Tápláld azzal, amire szüksége van, nem pedig azzal, amit a tudatod diktál."

Időtlen idők óta szeretném elolvasni ezt a könyvet. Most végre eljött a pillanat, amikor leemeltem a polcról az első thriller könyvemet Colleen Hoovertől. 

A történet röviden:

Lowen író, de nem lubickol az anyagi javakban. Egy borzalmasan kezdődő nap folytatásaként élete nagy lehetősége áll előtte. A híres bestsellerszerző, Verity Crawford férje felkéri, hogy fejezze be a felesége helyett a nagy sikerű sorozatát. Lowen végül igent mond a felkérésre, és személyesen keresi fel a Crawford házat, hogy minden anyagot összegyűjtsön ahhoz, hogy Verity nevéhez méltó befejezést tudjon írni. A munka során nemcsak a hátborzongató rejtélyek nehezítik meg a mindennapjait, hanem a fiók mélyéről előkerült önéletrajz is, ami gyökeresen felforgatja Lowen lelki világát.

Gondolataim:

Te jó ég, ez a könyv!!! Ez mi volt? Colleen Hoover egy zseni. Nemcsak a romantika műfaját hódította meg, de nálam thriller szerzőként is hatalmas 5 csillagot kap.

A könyv izgalmas volt, feszültséggel teli, néhol hátborzongató. Olvasás során éreztem, hogy pattanásig feszülnek az idegeim. Bevallom volt olyan része a kötetnek, amikor le kellett tennem, mert a sokat látott olvasó lelkemnek is nagyon nyomasztóak voltak bizonyos események. De a történet az agyamat nem tudta elengedni, ott kattogott folyamatosan a kérdés, hogy ebből vajon mi fog kisülni? Egyszerre volt zseniális, és nagyon beteg.

Amikor Lowen megtalálja Verity önéletraját, akkor egyrészt felébredt a kíváncsiságom, mert azért ott lebegtek a szemem előtt az eddig elolvasott könyveim a szerzőtől, és bíztam benne, hogy kapunk egy kis sírós romantikát. Majd ahogy olvastam, úgy lett hangosabb a vészcsengő. Nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez nem egy kellemes hangulatú esti mese lesz. Megbotránkoztam, és elöntött Verity iránt az a fajta harag, amit nem lehet szavakkal kifejezni.

Nagyon nehéz spoiler mentesen beszélni erről a könyvről, mert amiről bővebben kifejteném a véleményemet, azzal elvenném mástól az olvasás élményt.

Hoover viszonylag kevés szereplőt sorakoztat fel, de nekem nem is hiányzott a nagy "tömeg" a történetből. Sem Lowen, sem Jeremy nem lett a kedvenc karakterem, a legtöbb érzelmet Verity váltott ki belőlem. Jeremyben szerintem több volt, mint amit kaptunk. Megkaptuk a megszokott romantikus szálat, viszont felvette vele a versenyt a feszültséggel teli, sötét pszicho-thriller is. A kettő teljes összhangban mozgott. 

A végkifejletet imádtam. Egyrészt le lett zárva, viszont CoHo tett bele egy olyan csavart, amivel mégis nyitva hagyja, és az olvasóra bízza a lezárást. Most, hogy a végére értem a kötetnek, már a borító is értelmet nyert.

Egyszerűen fantasztikus volt ez a kötet. A thriller rajongóinak szívből ajánlom. Nekem ezzel a történettel nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet a szerző. 

 

Értékelésem: 5/5

A könyvet itt tudjátok megrendelni:

Colleen Hoover: Verity (konyvmolykepzo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1418024272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása