Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

James Norbury: Az utazás

2023. február 12. - Szavak erdeje

image1_30.jpeg 

Szerző: James Norbury
Cím: Az utazás
Kiadó: XXI. Század Kiadó
Kiadás éve: 164
Oldalak száma: 2022


Fülszöveg:

A Nagy ​Panda és Kicsi Sárkány folytatása gyönyörűen illusztrált ajándékkönyv az elfogadásról, önmagunk és egymás mélyebb megismeréséről.
A két valószínűtlen útitárs útnak indul, folytatva az előző kötet kalandjait, hogy eljussanak egy helyre, amely talán messze van az otthonuktól, de az utazás révén önmagukhoz és egymáshoz közelebb kerülnek.
– Változás – mondta Nagy Panda. – Ha nem is tudod, hová vezet, attól még jobb, mint egy helyben maradni.
Kicsi Sárkány boldogtalan, és kiönti a szívét Nagy Pandának, aki úgy véli, ahhoz, hogy barátjának kedélye helyreálljon, útnak kell indulniuk. Új vidékeket fedeznek fel, rendkívüli élményekkel gazdagodnak, és nagy kihívásokkal néznek szembe. Nagy Panda és Kicsi Sárkány továbbhaladnak az elfogadás ösvényén, és megtanulják, hogy a változások, a nehézségek életünk természetes velejárói – ezek nélkül fejlődés se volna lehetséges.
Ebben a kötetben is ugyanolyan bájos, szívet melengető illusztrációk találhatók, mint James Norbury eredeti, Nagy Panda és Kicsi Sárkány című nemzetközi bestsellerében.

 

"A problémák nem arra valók, hogy eltántorítsanak az utunktól - folytatta Nagy Panda. A természet általuk tudatja, hogy másik ösvényt kell keresnünk."

 

Ez volt a legcsodálatosabb mese, amit olvastam. Nem csak gyerekeknek szól, hanem kortól, és nemtől függetlenül mindenkinek. Tanít, utat mutat, melengeti a lelked, felnyitja a szemed. Nagyon sok életbölcsességet tartalmaz, amit én is igyekszem megfogadni, és magammal vinni. Szeretném ugyan ezt átadni a kisfiamnak is.

Nagy Panda bölcs tanító. Nem csak Kicsi Sárkányt látta el tanácsokkal, hanem engem is. 

Ez a kötet kívül-belül gyönyörű. Az illusztrációk, a grafika, a mondanivaló. Gyorsan lehet vele haladni, mert egy oldal nagyon kevés szöveget tartalmaz, de ennek ellenére én mégis visszafogtam az olvasási sebességet. Ízlelgettem a mondanivalót, átgondoltam az olvasottakat, megfogadtam a tanácsokat.

Ahogy a címből is kiderül, a történet egy utazásról szól. De ez az utazás nemcsak a térben történik, hanem a lélekben is. Nagy Panda és Kicsi Sárkány segít megismerni önmagunkat, és segít elfogadni az ismeretlent, ami bár ijesztőnek tűnhet, mégis rengeteg lehetőséget, szépséget tárhat elénk, ha mi hagyjuk. 

"Természetes, hogy félünk - felelte Nagy Panda -, de néha így is muszáj kitartanunk. A félelem nem óv meg a haláltól, de elveszi tőled az életet."

Kedves Olvasó! Mondd, hányszor volt rá példa, hogy meghátráltál egy feladat elől, vagy az ismeretlen elől, mert féltél? Mert nem tudtad mi vár rád a sarkon túl? Mindannyian kerültünk már ilyen helyzetbe, és sokunkban évekkel később megfogalmazódik a gondolat, hogy mégis meg kellett volna próbálni. A lehetőség ott volt, kár volt elszalasztani. Ne félj az ismeretlentől! Ragadd meg az alkalmat, mert lehet csak egyszer lesz rá lehetőséged.

Végezetül Kicsi Sárkány közvetítse az én gondolataimat is:

"Azt hiszem, a világ sosem lesz olyan, amilyennek szeretném - töprengett hangosan Kicsi Sárkány - , és bizonyos dolgokon sosem változtathatok. De talán megváltozhatok és megbarátkozhatom azokkal a dolgokkal is, amelyeket korábban nem tudtam elfogadni." 

 

Az idei évem első kedvenc könyve! Kölcsön kaptam, de szeretnék beszerezni belőle egy saját példányt is, és útravalónak átadni majd a kisfiamnak. 

Értékelésem: 5/5 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Az utazás - Nagy Panda és Kicsi Sárkány - James Norbury (szazadkiado.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr8218042558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása