Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Beth Flynn: Fogy az idő

2023. február 17. - Szavak erdeje

image0_57.jpeg 

Szerző: Beth Flynn
Cím: Fogy az idő
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 600


Fülszöveg:

Azt ​hitték, a kivégzésével lezárul az egész. Tévedtek.

Dél-Florida leghírhedtebb és legbrutálisabb motoros bandájának a vezérét kivégezték egy méreginjekcióval. Napokkal később a családjának és barátainak vissza kellett volna térniük a régi kerékvágásba, hogy továbbléphessenek. Ehelyett egy olyan eltorzult és veszélyes világban találják magukat, ahol még a legkönyörtelenebbek is megdöbbenten szembesülnek az árulások gubancos hálójával, nemcsak Dél-Florida veszélyes utcáin, de egészen a legmagasabb szinteken is.

A Kilenc perc ezen magával ragadó folytatásregénye, a Rossz időben az 1950-es évekbeli közép-Florida napfényes síkságaitól Fort Lauderale trópusi hőségén át a floridai siralomház folyosóin át kalauzolja el az olvasót, mígnem megérkezünk Jason „Grizz” Talbot háttértörténetéhez és a titokhoz, amit egész életén át próbált leplezni.

Még Grizz belső köreiben sem ismerik a férfi teljes történetét – a tragédiát, ami rányomta a bélyeget a fiatalkori éveire, a véletlenszerű felfedezés, ami a kormány legkeresettebb és leginkább rettegett emberévé tette, és a szerelmének mélységeire Ginny, a gyengédszívű, ártatlan lány iránt, akit egykor elrabolt, majd feleségül vett.

Ginny, Grizz egykori rögeszméje, és most a gyermeke anyja, éveken át gyászolta a férfit, akit eleinte elutasított, aztán megszeretett. Mostanra újraházasodott Tommyval, a banda egy korábbi tagjával, és a pár több mint egy évtizedet töltött azzal, hogy próbálták az erőszakos, bűncselekményekkel teli világtól távol, a floridai Everglades szélén kialakított normális életüket élni.

Tommy számára különösen magas a tét. Éveken át kétségbeesetten szerelmes volt Ginnybe, és most végre valóra vált az álma: feleségül vette a nőt, akiről azt hitte, sosem lehet az övé. De még a normális élet látszatával – virágzó karrier, két gyönyörű gyermek és egy őszintén boldog és szeretetteljes házasság – sem képesek maguk mögött hagyni a múltat. Valahányszor megfordulnak, újabb titokra derül fény, feltárva az őket összekötő szálakat.

És most, hogy Grizzt kivégezték, Ginny olyan sötét, olyan kegyetlen titkokat tud meg, nem is biztos, hogy képes továbbmenni.

Vajon ezek a titkok darabokra törik a szerelmüket? És meddig fogja Grizz védelmezni azt, amit a sajátjának tart, még a síron túlról is?

 

"Az emberek kétségbeesett dolgokra vetemednek, ha szerelmesek" 

Az első rész kedvenc lett. Hosszú éveket vártam, hogy be tudjam szerezni, és el tudjam olvasni ezt a kötetet. Most végre eljött a pillanat, és te jó ég!! A Kilenc percet is imádtam, de ez a rész vitt mindent!! Nem is értem miért vártam eddig, hogy elolvassam. Már alíg várom a folytatást. :)

A történet röviden:

A könyv 50 év eseményeit öleli fel. Grizzt kivégzik, de évekkel korábban még a börtönben arra kéri Ginnyt, a feleségét, hogy menjen hozzá Tommyhoz. Ginny eleget tesz a kérésnek, így van egy támasza, aki vigasztalja, amíg a szerelme a halálsoron "várja" a kivégzést. Azonban Grizz kivégzésével közel sem ér véget a történet, mondhatni akkor kezdődik csak el igazán. Napokkal a motoros banda vezérének halála előtt olyan titokra derül fény, ami alapjaiban rengeti meg Ginny emberekbe vetett hitét. Ahogy telnek a napok újabb és újabb titokra derül fény, és még maga a lány sem tudja, hogy mindezeket az információkat hogy fogja feldolgozni. Vajon mi volt igaz az egész eddigi életéből, és mi hazugság?

Gondolataim:

Még mindig a könyv hatása alatt vagyok. Ráz a hideg (jó értelemben), és legszívesebben elkezdeném elölről olvasni. Beth Flynn nagyon tud. Nemcsak az olvasó érdeklődését tudja fenntartani, de felkelti a kíváncsiságát, és a kötet végén lévő csattanóval garantált az instant agyvérzés. Legalábbis nálam. :D 

Az események több idősíkon játszódnak. 1950-2000 között olvashatjuk a történetet. A dátumból könnyen ki lehet következtetni, hogy az adott korszaknak ki a főszereplője, még ha nevet nem is mindig említ a szerző. Megtudjuk a szereplőink háttér történetét, választ kapunk nagyon sok kérdésre, azonban a végkifejlet közel sem zárja le a történetet, sőt. Ha eddig sok kérdésetek volt, garantálom, hogy a könyv elolvasása után még több lesz. Emiatt személy szerint én már alíg várom a folytatást.

Beth Flynn zseniálisan ír. Pörgős, izgalmas, letehetetlen kötettel örvendeztette meg az olvasókat. Segít megérteni a szereplőket, megnyitja előttünk a lelküket, és való igaz, hogy nem helyeseljük a főszereplők egyes döntéseit, mégis képesek közel kerülni hozzánk.

Ami kicsit nehezítheti a történet követését, hogy aki közel kerül a hírhedt motoros bandához, az az igazi nevét el is felejtheti, így leginkább beceneveket kell megjegyeznünk.

Az első részre több utalás is van, így ha régen olvastad, mint ahogyan én is, akkor sem kell kétségbe esni. Szépen fel lehet venni a fonalat, a szerző segít feleleveníteni a már megkopott emlékeket. 

Én régen olvastam az első részt, szerintem még a megjelenéskor. Akkor nem volt belőle saját példányom, azt csak 3 éve sikerült beszereznem, de akár hányszor ránézek a polcomon, elfog a kellemes érzés, hogy igen, ez a könyv kedvenc volt, kedvenc is marad. Ugyan ezt érzem ennél a kötetnél is. Bármikor újra tudnám kezdeni az egész sorozatot.

Értékelésem: 5/5

Természetesen a kötet felkerült a kedvenc könyveim listájára. :)

Itt be tudod szerezni:

Beth Flynn: Fogy az idő (Kilenc perc 2.) (konyvmolykepzo.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr7618042614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása