Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mona Kasten: Hope Again – Remélj újra!

2023. április 18. - Szavak erdeje

e5f70873-76d6-42eb-a2fb-e3f4fb884928.jpg 

Szerző: Mona Kasten
Cím: Hope Again - Remélj újra!
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 456

Fülszöveg:

Everly soha nem akart szerelmes lenni – de Nolan szavai mindent megváltoztattak.

Everly Penn sosem tervezte, hogy szerelmes lesz – főleg nem a tanárába. De Nolan Gates sármos, intelligens és szexi, és ő az egyetlen, aki mellett Everly meg tud feledkezni sötét gondolatairól, melyek gyerekkora óta ébren tartják minden éjszaka. Minél jobban megismeri őt, annál intenzívebbé válik a köztük lévő kapcsolat – és Everly annál jobban vágyik rá, hogy átlépje azt a láthatatlan határt, mely elválasztja Nolantől. Amit nem sejt: Nolan életigenlő felfogása és az irodalom iránti lelkesedése mögött, mely másokra is átragad, sötét titok rejlik. És ez a titok tönkretehetné a szerelmüket, még mielőtt az megkezdődött volna.

A Spiegel #1 bestsellerszerző, Mona Kasten sikersorozatának 4. kötete.

 

"Nem a sebhelyek határozzák meg az embert. Megszerezzük őket, de onnantól a saját történetüket mesélik." 


Annyira örülök, hogy elolvashattam a sorozat eddig megjelent részeit, és már most tűkön ülve várom a folytatást. Nagyon köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak ezt az élményt, amit Mona Kasten könyveivel adtak nekem.

Gondolataim a történetről:

Eddig Spencer volt az abszolút kedvenc, de amikor feltűnt Nolan, akkor elkezdett rezegni az a bizonyos léc Spencer alatt. Majd ahogy haladtam a Hope Again olvasásával, úgy lett egyre nagyon kedvenc a kissé fura, ámbár annál szexibb egyetemi tanár. Amikor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy neki bizony hosszú szőke haja van, és egy saját könyvtárat birtokol az otthonában, ráadásul tetovált is, na akkor szerelembe estem. 

Szeretem a tanár-diák kapcsolatokat. Már nem a beteges, kiskorú diák - felnőtt tanár kapcsolatra gondolok, hanem az egyetemi afférokra, ahol 20 év fölött van mindkét szereplőnk. Nolan, mint tanár, nekem nagyon szimpatikus volt. Alíg volt néhány évvel idősebb a diákjainál, mindenben segítette őket, és a feladatok, amiket kitalált, azok határozottan tetszettek. Elgondolkodtam azon, hogy kijegyzetelem őket, és én is leírom a gondolataimat. Az ő személyisége, mint tanár, nagyon bejött. Leginkább az fogott meg benne, hogy mennyire közvetlen. Jó, lehet nem teljesen helyénvaló egy egyetemi oktatónak párnákon ülve, vagy az asztalon állva órát tartani, de én például hozzá bátrabban odamennék, ha segítségre lenne szükségem, mint egy mogorva, karót nyelt öltönyös professzorhoz.

Everly nekem nagyon sokáig nem volt szimpatikus. Annyira görcsösen távolt tartotta magát mindenkitől, titkolózott a barátai előtt, hogy ez számomra abszolút életszerűtlen volt. 20 éves egyetemista, de csak az anyjával beszél komolyabb dolgokról? Nem tudom elképzelni. Nemes egyszerűséggel azért sem, mert ha évekig magadban hordozol egy ekkora traumát, amit ő is, és soha senkinek nem mondasz semmit, abban egy idő után belerokkansz. A teher súlya fog összenyomni. A történet végére kezdtem vele szimpatizálni csak, amikor megnyílt a környezetének, és közel engedte magához a barátait.

Maga a történet szépen, lassan haladt, néha talán túlságosan is lassan. De ez valahogy illett a két szereplő jelleméhez. Nolan hiába egy látszólag laza tanár, de ő is küzd a démonaival. Everly szintén csendes, visszahúzódó, leginkább a saját világában él, ahol csak az anyja kapott helyet. Egy pörgős, lendületes történet nem illett volna hozzájuk. Ebben a kötetben sem a testi kapcsolaton volt a hangsúly, hanem a belső, lelki vívódás, a traumák feldolgozása kapott fontosabb szerepet.

Eddig minden résszel tudott meglepetést okozni a szerző. A történetei szinte ugyan arra a témára épülnek, két megtört szív egymásra találása. Viszont mindegyik története adott valami újat, vitt bele egy csavart, amitől egyedi lett, és nem tudtam sablonosnak mondani. Mindenki megküzdött a démonaival, és ezalatt a jellemfejlődésüket is nyomon követhettük.

Szeretem ezt a társaságot, és már nagyon várom a folytatást. 

Értékelésem: 5/5

Naná, hogy kedvenc lett! :)

Idézetek a könyvből:

"Valahol a világban van egy lelki társam. Csak meg kell őt találnom."

"Olvasás közben sírni: ez az egyik legszebb érzés a világon."

"Mindegy, miről is van szó: biztos vagyok benne, hogy minden rendbe fog jönni - jelentette kis halkan Down. - Ha az ember elérte a mélypontot, onnan ugyanis csak felfelé vezet az út."


A sorozat előző részeiről írt ajánlóimat itt olvashatjátok:

Mona Kasten: Begin Again – Újrakezdés - Szavak erdeje (blog.hu)

Mona Kasten: Trust Again – Bízz újra! - Szavak erdeje (blog.hu)

Mona Kasten: Feel Again – Érezz újra! - Szavak erdeje (blog.hu)

 

A Hope Again itt szerezhető be:

Mona Kasten: Hope Again – Remélj újra! (Újrakezdés 4.) (konyvmolykepzo.hu)


A sorozat előző részei is megrendelhetőek a kiadó weboldaláról:

Mona Kasten: Begin Again - Újrakezdés (Újrakezdés 1.) (konyvmolykepzo.hu)

Mona Kasten: Begin Again - Újrakezdés (Újrakezdés 1.) (konyvmolykepzo.hu)

Mona Kasten: Feel Again - Érezz újra! (Újrakezdés 3.) (konyvmolykepzo.hu)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5518102762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása