Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mona Kasten: Feel Again – Érezz újra!

2023. március 31. - Szavak erdeje

image1_36.jpeg 

Szerző: Mona Kasten 
Cím: Feel Agai - Érezz újra!
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 472

Fülszöveg:

Úgy volt, hogy Isaac csak egy projekt lesz a számára – de Sawyer szívének más tervei voltak.

Sawyer Dixon fiatal és kemény – és kívülálló. A szülei halála óta senkit nem enged közel magához; ám ez megváltozik, amikor megismerkedik Isaac Granttel. A kocka Isaac a szemüvegével és különös ruháival valójában szöges ellentéte azoknak, akik bejönnek neki. De amikor a srác, akinek elege van a szingliségből, a segítségét kéri, megegyeznek valamiben: Sawyer rosszfiút farag Isaacből, és cserébe megörökítheti az átalakulását egy egyetemi projekt keretében. De a lány nem számol azokkal az intenzív érzelmekkel, melyek közte és Isaac közt izzanak.

Romantikus, de kicsit sem giccses szerelmi történet fiatal felnőtteknek.

 

"Mindegy, hogy a döntéseimet jónak találják, vagy sem: a családom az otthonom. Ez soha nem fog megváltozni." 

Az Érezz újra! kapcsolódott is a sorozat eddigi részeihez, meg nem is. A szereplőket már ismerhettük korábbról, azonban ott csak szűkszavú mellékszereplőként találkoztunk velük. Végre eljött Sawyer története is, amire nagyon kíváncsi voltam. Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Nagyon vártam már, hogy kézbe vegyem ezt a részt, mert ötletem sem volt, hogy mit fog kihozni az író Sawyer és Isaac kettőséből. Egy tetovált, rocker lány, aki elutasít minden felé irányuló törődést, és a csendes, mindenen elpiruló kocka srác, aki csokornyakkendőt hord.. Csokornyakkendőt... Hord még egyáltalán valaki csokornyakkendőt? :) Viszont szerintem annyira jól meg lett írva az ő történetük, még ha néha olyan abszurd is volt, hogy elmosolyodtam rajta. :)

Ez a rész különösen közel állt a szívemhez, ugyanis imádtam olvasni, hogy Sawyer milyen lelkesedéssel, és szeretettel beszél a fotózásról. A fotós lelkem örömtáncot lejtett. Majd néhány mondat után egy kődarabként hullott a földre... Nem tudom, hogy az eredeti szövegben is ez van, vagy csak a fordítással voltak gondok, de ez a mondat konkrétan fájdalmat okozott olvasás közben:

"Lecsavartam az objektívet, és készítettem egy képet az ideiglenes táncparkettről."

Ehhez a mondathoz egy kis gyorsatalpaló: ha lecsavarod az objektívet a gépről, akkor csak a gépváz marad a kezedben. Azzal pedig, ha fejre áll a világ, akkor sem lehet képet készíteni. Amit le lehet csavarni, az maximum az objektívsapka. - Oktatás vége :) -

Bevallom, az utolsó 100 oldalt én végigkönnyeztem. Számomra nagyon megható volt. Nem volt könnyű dolga egyik főszereplőnek sem, mert az önbecsülésükön ejtett sebeket hordozták magukkal hosszú évekig. Sawyernek senkije nem volt, akire számíthatott volna, csak a nővére, Isaacnek pedig hiába volt ott a nagy család, akiket imádott, mégis hordozta a középiskolában szerzett sebeket.

Szerettem a szereplőket, kivéve Rylie-t. Őt egy ponton igazságtalannak tartottam. Borzalmas, amiken keresztül kellett menniük a testvéreknek, de hiába mondta Sawyer folyamatosan azt, hogy csak rá számíthat, én ebben nem értettem vele egyet.

A történet szépen bemutatja két, teljesen eltérő személyiséggel rendelkező ember egymásra találását. Azt, hogy mennyire előítéletesek tudnak lenni velünk szemben mások, ha nem hozzuk az általuk elvárt normát. De a családi összetartás, a sérelmek feldolgozása is kiemelkedő szerepet kap a kötetben. Kellően romantikus, de ebben a részben jóval kevesebb testiség kapott szerepet. Jelen esetben inkább a lélek gyógyulása, önmaguk megtalálása, és a jellemfejlődés áll a középpontban.

A történet végére nagy változáson mentek keresztül a szereplőink, de valahogy mégis megmaradtak annak az embernek, akiket korábban megismertünk. Szerethetőek voltak. Isaacet pedig annyira imádtam!! :) A szüleit viszont nem igazán sikerült megkedvelnem. Az egyik gyerekük tanulhat menő egyetemen,a másiknak meg át kell (!!??) venni a farmot? Miért is?? Örülök, hogy végül Isaac küzdött az álmai megvalósításáért, még ha szegény majd bele rokkant a munkába, hogy elő tudja teremteni a tandíjra valót.

A romantikus lelkű olvasóknak ajánlom a kötetet.

Az első két résztől írt ajánlómat itt olvashatjátok:

Mona Kasten: Begin Again – Újrakezdés - Szavak erdeje (blog.hu)

Mona Kasten: Trust Again – Bízz újra! - Szavak erdeje (blog.hu)

 

Értékelésem: 5/5

Néhány idézet a könyvből:

"Az egyik lecke, amit a szüleink megtanítottak nekünk, az volt, hogy mindig csak azt tegyük, amit mi magunk helyesnek érzünk, és soha ne arra hallgassunk, amit mások mondanak rólunk."

"A problémákat úgy lehet megoldani, ha beszélünk róluk. És nem úgy, ha halálra dolgozzuk magunkat, és megpróbáljuk elfojtani őket. Így nem működik."

"Nem azok vagyunk, amit mondanak rólunk."

 

A könyvet, és a sorozat többi részét itt tudjátok beszerezni:

Mona Kasten: Feel Again - Érezz újra! (Újrakezdés 3.) (konyvmolykepzo.hu)

Keresés: "mona kasten" eredménye (konyvmolykepzo.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr3918082388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása