Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Mona Kasten: Trust Again – Bízz újra!

2023. március 28. - Szavak erdeje

image0_69.jpeg 

Szerző: Mona Kasten
Cím: Trust Again - Bízz újra!
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2021
Oldalak száma: 480
 

Fülszöveg:

Dawn már leszámolt a szerelemmel – Spencer nem hajlandó feladni.

Amikor Dawn először találkozik Spencer Cosgrove-val, rögtön tudja, hogy beütött nála a krach. Méghozzá alaposan. Spencer szexi, sármos és vicces, pont az esete – és a fiú azonnal flörtölni is kezd vele.

Csakhogy Dawn fogadalmat tett, hogy elkerüli a férfiakat. Túl nagy fájdalmat érez, amiért rossz partnerben bízott meg, túl mély a seb, amiért megcsalták. De Spencer nem adja fel. És amikor Dawn rájön a srác szívszaggató titkára, világossá válik számára, hogy esélye sincs felülkerekedni azon a káoszon, amivé Spencer miatt vált az élete.

Kövesd az álmait!

"Sokféle fájdalom létezik, és én az összeset éreztem." 

Mióta befejeztem az Újrakezdés című nyitó kötetet, azóta csak az lebeg a szemem előtt, hogy minél hamarabb le tudjak ülni, és folytatni tudjam a sorozatot. Nagyon köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy elküldte nekem a teljes sorozatot, és egy levegővétellel el is tudom olvasni. 

Gondolataim a történetről:

Péntek este fejeztem be a második részt, és azóta az ismerőseim egy része csak azt hallgatja, hogy azonnal szerezzék be és olvassák el ezt a sorozatot. :) Mert annyira jó, és én annyira odáig vagyok Spencer-ért. :) Szerelembe estem. :)

Ebben a kötetben a baráti társaság újabb két tagját ismerhetjük meg jobban. A csendes Downt, aki nem bízik meg szinte senkiben, és a mindig vidám Spencert, aki már az első mondatával leveszi az olvasót a lábáról. A mindennapjaikat követhetjük nyomon, megismerjük a titkaikat, visszautazunk velük a múltba. Egyik pillanatban velük együtt nevetünk, míg a másikban velük sírunk. Összetörik a szívünket, de a történet végére be is gyógyítják azt.

A könyv tartalmazta a rá jellemző stílusjegyeket. Nagy titkok, dögös pasi, visszahúzódó lány, elsöprő vágy, elfojtott érzelmek, nagy drámák. De mégsem mondanám tucat könyvnek. Spencert már az első részben megkedveltem, de bevallom azt gondoltam, hogy Down csak kéreti magát. Végül kiderült, hogy miért volt olyan távolságtartó, és mi volt az oka, hogy titkolózott mindenki előtt.

Ez a kötet tökéletes példája annak, hogy az ember önértékelését, önbecsülését mennyire földbe tudja tiporni egy ember, vagy akár csak egy mondat is, és mennyi munka van abban, hogy elhiggyük, van érték abban, amit csinálunk.

Nagyon jól szórakoztam az olvasás során, de voltak pillanatok (na jó, bevallom, elég sok olyan pillanat volt), amikor gombóc volt a torkomban, megremegett a szám széle, és eleredtek a könnyeim. Borzalmas, hogy milyen sebet hordoz magában Spencer, és hogy miken kellett keresztülmennie Down-nak. 

Már az első részben s izzott a levegő a főszereplőink között, de ez túlszárnyalta. Spencer beszólásai, nyomulása már soknak tűnhetnének, ha nem lenne olyan lehengerlő stílusa. Down jellemfejlődése nekem nagyon tetszett. Bátorság kellett ahhoz, hogy üres lappal, barátok nélkül újrakezdje az életét, ráadásul távol az édesapjától, aki a mindent jelenti számára. Kíváncsi voltam, hogy fogja kezelni Sawyert, mert ők ketten a tűz és a víz, de akármennyire csendes is Down, csak sikerült megtalálnia a lakótársához vezető utat, és megtalálni a közös hangot. Barátokat szerzett, túl tudott lépni a félelmein, és felvállalta önmagát. De hogy ez utóbbit miért is mondom, ahhoz olvassátok el a könyvet. :)

Nagyon intenzív, nagyon szerethető történet volt, ahol több komoly témát és érint a szerző. Csak ajánlani tudom a romantikus lelkű olvasóknak, akik nem idegenkednek a pikánsabb részletektől.
 

Értékelésem: 5/5

Néhány idézet a könyvből:

"Úgy nem igazán tudod magad mögött hagyni a múltadat, ha mindent mélyen magadba temetsz. (...) A múltnak ugyanis megvan az a szokása, hogy nem enged el, amíg nem nézünk vele szembe."

"Soha többé nem akartam, hogy annyira meghódítsanak, hogy ne tudjak többé egyedül létezni, és hatalmat adjak valakinek arra, hogy tönkretegyen."

"Ha valakire rábízod magad, az mindig azt jelenti, hogy meg fogsz sérülni." 

A sorozatot itt tudjátok beszerezni:

Mona Kasten: Trust Again - Bízz újra! (Újrakezdés 2.) (konyvmolykepzo.hu)

Keresés: "mona kasten" eredménye (konyvmolykepzo.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5218080162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása