Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Ruby Saw: Fordulj a Nap felé!

2023. április 16. - Szavak erdeje

image1_38.jpeg 

Szerző: Ruby Saw
Cím: Fordulj a Nap felé!
Kiadó: Book Dreams
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 208

Fülszöveg:

Vannak ​olyan kapcsolatok, melyek nem a nulláról indulnak, hanem a közepétől, hogy aztán eldönthessék, előről akarják-e kezdeni, vagy belevetik magukat az ismeretlenbe, és sodródnak.
Heaven és Carlos kapcsolata pontosan ilyen.
Heaven élete sohasem volt egyszerű. Az édesapja egyedül, anya nélkül nevelte fel. Kizárólag egyetlen emléke maradt édesanyjától, a virágoskertje, amelyet az apja gondosan oltalmaz. Egyik nap zajos összetűzésbe keveredik az új kertésszel dédelgetett virágai miatt. A fiatal nő később elnézést kér. A bűntudat annyira nyomasztja, hogy túlzottan is jó viszonyba kerül a férfivel.
Carlos szintén egyedülálló szülő, aki tizenöt éves fiával Mexikóból érkezett az Államokba, egy jobb élet reményében. Carlos és Gael nagyon eltávolodtak egymástól, mióta Beverly Hills-ben tartózkodnak. A férfinek váratlanul az a nő nyújt segítő kezet a fiával kapcsolatban, akiről azt gondolta, soha az életben nem fog szóba állni vele.
A két életút találkozik, és felfedezik, hogy sok mindenben hasonlítanak.
Heaven képes mindent feladni egy fellángolás miatt? Carlos el meri mondani, milyen árat fizetett, hogy az Államokban kezdhessen új életet? Kettejük kapcsolata vajon milyen érzésekre épül?

 

"A szeretteink mindig velünk vannak. Észrevétlenül hordozzuk őket magunkkal a szívünkben, az emlékezetünkben, a cselekedeteinkben."

Ruby Saw-tól eddig csak egy novellát olvastam. Nem is értem miért csak ennyit, mert már akkor megnyert magának a történetével, és a stílusával az Írónő. Köszönöm még egyszer a megkeresést, és a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Az első gondolatom, amikor befejeztem a könyvet, az volt, hogy miért lett vége? Miért volt ilyen rövid? Szerettem volna még egy kis időt a szereplőkkel tölteni.

Egy romantikus történetet tartottam a kezemben, ami mégis eltért az átlagostól. Már a szereplőink megismerkedése sem volt mindennapi, de az út, amíg egymásra találtak, megmelengette a szívemet. Szerettem Heaven és Carlos párosát, mert egyrészt nem voltak túlírva, egyikük sem volt tökéletes, másrészt tényleg emberiek voltak. Hibáztak, tudtak elnézést kérni, és vállalták a tetteik következményét. Ők ketten teljesen eltérő társadalmi osztályt képviselnek, viszont mégis van bennük valami közös. Tetszett, hogy kimutatták az érzelmeiket, egyszerre tudtak szenvedélyesek lenni, érzékenyek, határozottak, és még meggondolatlanok is.

Heaven meg sem ismerhette az édesanyját, mert már a születésekor elvesztette. Az apja egyedül nevelte fel. Ahogyan Carlos is egyedül neveli a kamasz fiát. Talán emiatt nem is véletlen, hogy Heaven és Gael szinte már a legelején megtalálják a közös hangot. Carlos minden nap küzd a szülői lét viszontagságaival, megéli a pozitív pillanatokat, és szeretne egy jobb, biztonságosabb jövőt biztosítani a fiának, aki egyébként tipikus kamasz. Lázad, tombol benne a düh, de mint minden kamaszt, őt is vissza lehet terelni a helyes útra, csak a megfelelő eszközt kell megtalálni. 

Szerethetőek voltak a szereplők, a hibáikkal együtt is. Azt sajnálom csak, hogy Leah kevés szerepet kapott. Róla szívesen olvasnék még, nagyon bírtam a személyiségét. De ha már a kívánságaimat sorolom, akkor megemlíteném azt is, hogy kíváncsi vagyok a főszereplőink életének további alakulására is. :)

Bár rövidke volt a történet (legalábbis nekem nagyon annak tűnt, mert leültem olvasni, pislogtam kettőt, és véget is ért.), de a szereplők egymásra találása mégsem volt sem elkapkodva, sem eltúlozva. Szépen lassan haladtak egymás felé, megéltek minden pillanatot. Nem volt klisés, nem volt unalmas, és ami számomra a legfontosabb volt, hogy nem éreztem azt, hogy gyorsan letudjuk a romantikus szálat, és kész is van. Olyan volt ez a történet, mint egy karakteres bor. Ízlelgeted, szépen lassan kortyolgatod, és kiélvezed minden cseppjét.

A karakterek személyiségfejlődéséről is szeretnék említést tenni. Amennyire visszafogott volt Carlos a kötet elején, annyira megtanult kiállni magáért és a szeretteiért a történet végén. Vállalta az általa elkövetett hibákat, és mindent megtett annak érdekében, hogy jóvátegye. Az pedig különösen meglepett, hogy mennyi szenvedély van benne. :) Heaven is szembe mert nézni az érzéseivel, és képes volt meghozni a számára megfelelő döntést.

A maffia megjelenése tette fel az i-re a pontot, megadta a kellő feszültséget a történetnek. 

Kaptunk egy kis romantikát, némi izgalommal és feszültséggel fűszerezve, kellő mennyiségű drámát, egy pici erotikát, és a sorok között kibontakozó, komoly témákat. 

Ajánlom mindenkinek szeretettel.

Értékelésem:  5/5

Idézetek a könyvből:

"Nem tudhatjuk egészen pontosan, mi rejtőzik az emberekben, ritka, hogy az igazi arcukat mutatják az első pillanattól fogva."

"Azok, akik hasonló traumát élnek át, nem idegenek egymásnak, rokonlelkek."

"Furcsa dolog ez az életnek nevezett valami. Van, aki minden porcikájában érzi, van, akinek játék, van, aki csak úgy megvan vele, és van, akinek fogalma sincs, mit kezdjen ezzel az ajándékkal. Mert konkrétan az életajándék, csak vagy egyáltalán nem, vagy későn vesszük ezt észre."

 

A könyvet ebook formában itt tudjátok beszerezni:

Ruby Saw - Fordulj a nap felé ( ebook ) - Ruby Saw - Book Dreams Kiadó webshop

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr2318100012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása