Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

C. J. Box: Az országút

2023. május 25. - Szavak erdeje

image0_83.jpeg 

Szerző: C. J. Box
Cím: Az országút
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 480
 

Fülszöveg:

Az ​isten háta mögött című thriller folytatása a New York Times bestseller-írójától, a legjobb detektívregény Edgar Allan Poe-díjának nyertesétől.

Amikor Montana félreeső vidékén két lány útnak indul, hogy meglátogassák a barátjukat, nem sejtik, hogy ez lesz az utolsó alkalom, amikor bárki hall felőlük. A nővérek – és az autójuk – egyszerűen eltűnnek.
Cody Hoyt rendőrségi nyomozó éppen most veszítette el az állását, és hosszú józan időszak után megint kezébe vette a poharat. Fia, valamint egykori nyomozótársa, Cassie Dewell rábeszélésére elindul dél felé, oda, ahol a lányokat utoljára látták. Miközben Cody úton van, Cassie rájön, hogy nem Gracie és Danielle Sullivan az elsők, akik eltűntek azon a környéken. Ez a fenséges táj egy olyan gyilkos vadászterülete, akinek könyörtelenségét csak az intelligenciája múlja felül. És lehet, hogy nem egyedül dolgozik.
Gracie és Danielle ideje egyre fogy… Vajon Cassie le tudja győzni kétségeit és tapasztalatlanságát, és fel tudja használni veleszületett képességeit? Cody Hoyt képes megküzdeni a démonaival és megtalálni a gyilkost, mielőtt egy újabb áldozat eltűnik az autópályán?

A regény nyomán az ABC készített nagy sikerű televíziós sorozatot Big Sky (Végtelen égbolt) címmel.

 

"Amikor Cody Hoyt gyújtózsinórján elindult a láng, bármi megtörténhetett. És Justin nem volt biztos benne, hogy ő akarja tartani a lángoló gyufát." 


C. J. Box első könyvét is közvetlenül a megjelenés után olvastam, és nem volt kérdés, hogy Az országút című kötet is felkerül az elolvasandó könyveim listájára. Nagyon köszönöm a Kossuth Kiadónak a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Már az első 50 oldal után éreztem, hogy ez egy nagyon erős könyv lesz. Már akkor megalapozta a szerző a kellő feszültséget, felkeltette az érdeklődésemet, és arra sarkallt, hogy minél hamarabb folytassam az olvasást. 

Ez a kötet 2 évvel Az Isten háta mögött című könyv után játszódik. Az szereplőinket már abból a részből megismerhettük, viszont ennek ellenére, én úgy gondolom, hogy ez a rész önállóan is olvasható, és érthető. Az első részből megismert Sullivan lányok útnak indulnak, hogy találkozzanak az idősebb testvér, Danielle pasijával, aki történetesen a hírhedt Cody Hoyt nyomozó fia. Az úton azonban nem várt problémájuk akad az autóval. Amikor hosszabb ideig elérhetetlenek lesznek, akkor Cody fia riadóztatja az apján, aki a keresésükre indul. Cody új társa, Cassandra Dewell nyomozó nem támogatja, hogy a saját szakállukra nyomozzanak, de ahogy egyre mélyebbre ásnak az ügyben, rájönnek, hogy az idő szorít, minél hamarabb meg kell találniuk a lányokat, ugyanis egy Gyíkkirályként elhíresült sorozatgyilkos szedi áldozatait.

Bevallom volt egy bizonyos része a történetnek, amikor nem akartam elhinni azt amit olvasok. Nem tudtam elfogadni, és egészen az utolsó oldalig bíztam benne, hogy valójában nem történt meg az, amitől féltem. Sőt, már alíg várom a következő részt, mert még mindig bizakodom egy pozitív kimenetelben.

Nagyon megszerettem a szerző írásmódját, mert folyamatosan fenn tudta tartani az érdeklődésemet, és azt a belső feszültséget, ami megjelent már a kötet elején. Egyszerre akartam gyorsan olvasni, hogy minél hamarabb megtudjam mi lesz a történet vége, és visszafogni magam, hogy minél tovább borzolja az idegeimet. Izgalmas volt a történet, nem untatott, és nem volt kiszámítható. Számomra ilyen egy jó thriller. A szerző mindig tudott meglepetéseket okozni, nem volt sablonos a történet. Nem tudtam mi lesz a következő oldalon.

Dewell nyomozó személyében egy új főszereplőt ismertünk meg, akit szó szerint bedobtak a mély vízbe. Nemcsak magasabb beosztásba helyezték, hanem egyenesen belökték az oroszlán barlangjába, ahol történetesen Cody Hoyt várt rá. Az elején nem tudtam hova tenni az ő személyét. Egy zöldfülű rendőrpalántának tűnt, de ahogy haladtunk előre az eseményekben, úgy bontakozott ki az személyisége is. A legjobbtól tanult. 

A történet vége sem hagy nyugodni, mert igaz, hogy lezárták az egyik szálat, de a másik még nyitott maradt. Remélem lesz folytatása, mert a szerző nagyon felborzolta a kíváncsiságomat.

Aki egy izgalmas, és letehetetlen olvasmányt keres, annak ajánlom Az országút című könyvet C.J.Box tollából.


Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"(...) amikor az ember valamit a kukába dob, az majdnem olyan, mintha az adott tárgyat ki akarná dobni az életéből. Hogy ne legyen a szeme előtt, ne gondoljon rá, ezt szokta mondani Cody."


"Cody elsődleges motivációja azonban, amiért egészen mostanáig józan maradt, és amiért minden reggel felkelt, az volt, hogy elkapja a rosszfiúkat."


"Pokolian igyekszünk elkapni a degeneráltakat és a szemétládákat, hogy ne bánthassák az ártatlan embereket, de minden erő azon munkálkodik, hogy mi elbukjunk."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Az országút (kossuth.hu)

 

Az előző részről írt ajánlómat itt tudjátok elolvasni:

C. J. Box: Az Isten háta mögött - Szavak erdeje (blog.hu) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5618129680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása