Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Hilary Davidson: Az utolsó lélegzet

2023. június 03. - Szavak erdeje

227eb5dd-3d27-4b75-8325-1dab00f0f764.jpg 

Szerző: Hilary Davidson
Cím: Az utolsó lélegzet
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352

Fülszöveg:

Egy ​izgalmakkal teli thriller egy halott nőről, aki megjósolta, hogy meg fogják gyilkolni, és a húgáról, aki nem hagyja, hogy testvérével együtt eltemessék az igazságot.

Deirdre vigasztalhatatlan, amikor szeretett nővére, Caroline hirtelen meghal. De a bánatát vérfagyasztó zavarodottság váltja fel, amikor kap egy üzenetet, amelyet Caroline küldött több nappal korábban, és amelyben figyelmezteti őt, hogy a látszat ellenére a halála nem baleset lesz. Deirdre, aki már rég megszokta, hogy ő a család fekete báránya, elfedi tetoválásait, és Manhattanbe megy nővére temetésére.

Az üzenet szerint Caroline férje, Theo már az első feleségét is megölte, és megúszta büntetlenül. A hír által felzaklatott Deirdre úton a temetőbe szembesíti Theot, aki kimutatja a foga fehérjét, és megosztja vele gyanúját, miszerint Deirdre „tökéletes” nővérének viszonya volt valakivel.

Paranoiásan és pont annyi információval ellátva, ami veszélyessé teszi, Deirdre leás a Caroline-nal együtt eltemetett felkavaró titkok mélyére. De ahogy egyre közelebb jut az igazsághoz, rádöbben, hogy a saját élete is veszélyben lehet…, és hogy valószínűleg több gyilkos is van a családban.

 

"Az ember tud rossz dolgokat tenni anélkül, hogy rossz ember lenne."


A thriller kategóriában is nagyon olvasmányos könyveket hoz számunkra a Kossuth Kiadó, ezért nem volt kérdés, hogy ezt a kötetet is szeretném majd elolvasni. Köszönöm szépen még egyszer a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Hű a mindenit, ez egy nagyon erős könyv volt. Eredetileg nem ez lett volna a következő olvasmányom, csak bele akartam olvasni, hogy tudjam milyen hangulatra számíthatok. A következő pillanatban pedig már a könyv felénél jártam. Nem tudtam letenni, minden oldal tartogatott számomra meglepő fordulatokat. Lendületes volt, mégsem volt elnagyolva, illetve elkapkodva a szálak kibogozása. A szereplőink lépésről lépésre göngyölítik fel a rejtélyeket.

A történet elején megismerjük Deirdre-t, aki a nővére temetésére tart. Maga alá gyűrte a gyász, és ezt csak fokozza az apja látványa, akivel hosszú évek óta semmilyen kapcsolata nincs. Azonban amikor egy e-mail érkezik Caroline-tól, akkor elkezd kételkedni abban, hogy mi valódi abból, amit maga körül lát. A nővére azzal vádolja a férjét, hogy az első feleségét megölte, és hogy a saját halála sem baleset lesz, bármennyire is annak tűnik. Deirdre nyomozásba kezd, és egyre mélyebb haragot kezd táplálni a sógora, és az egész Thraxton család iránt. Végül sikerül olyan mélyre ásnia a múltban, amikor már az ő élete is veszélyben forog.

Sokáig kétségek között hagy minket a szerző Caroline halálával kapcsolatban. Nem vezeti rá egyből az olvasót a megoldásra, hagyja, hogy Deirdre karakterével együtt nyomozzon. Sokszor meglepődtem a könyvben szereplő fordulatokon. A kötet végén sem maradunk meglepetések nélkül, mert miután kiderül, hogy mi is történt Caroline-nal, utána egy csavart még azért tartogat számunkra a szerző.

A szereplőkkel kapcsolatban szépen bevezetett engem is a Davidson az erdőbe. Pontosan olyannak láttam őket, amilyennek a szerző láttatni akarta. Majd jött a fordulat, és csak kapkodtam a fejem. Mindegyik szereplő sérült valamilyen szinten. De leginkább a múltban elszenvedett sérelmeket, testi és lelki bántalmazások nyomait hordozzák. Két karakter esetében maradt egy kis hiányérzetem. Deirdre és Juliet bemutatásában éreztem némi hiányosságot.

A könyv tele volt fordulatokkal, rejtéllyel, rég eltemetett titkokkal, és ahogyan ezt a szerző szépen lassan felgöngyölítette, és az olvasó elé tárta, azzal engem meggyőzött, hogy felkerüljön a neve a radaromra. Nem nyújtotta el feleslegesen a történetet, minden eseménynek megvolt a maga magyarázata, és végül kaptunk egy tökéletes lezárást. 

A thriller rajongóinak ajánlom Hilary Davidson - Az utolsó lélegzet című könyvét.


Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"Amikor az embernek gyerekei lesznek, nem tudhatja előre, hogy milyen ember válik majd belőlük. Hiheted azt, hogy olyanok lesznek, mint te. Hiszen a te véred csörgedezik az ereikben. De sajnos elutasíthatnak mindent, amit tanítottál nekik, és lehet belőlük olyasvalaki, akit alig ismersz fel."

"Semmi sem fájdalmasabb az igazságnál. De az az egyetlen gyógyír."

"Gyakran hisszük azt, hogy tudni akarjuk a sötét titkokat, Theo, de ritkán van ez így. Az igazság gyakran olyan csúf, hogy nem vagyunk képesek szembenézni vele."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Az utolsó lélegzet (kossuth.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr1018136016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása