Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Rachel Lynn Solomon: Ex Talk

2023. június 28. - Szavak erdeje

d9b8c6f9-c91f-40f2-8914-2ecb5dcca3e0.JPEG 

Szerző: Rachel Lynn Solomon
Cím: Ex Talk
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 446

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Shay ​Goldstein közel egy évtizede Seattle egyik rádiós csatornájának a producere, és nem is tudja elképzelni, hogy máshol dolgozzon. Csakhogy az utóbbi időben állandósultak a konfliktusok közte és Dominic Yun, a fiatal riporter, a rádió új munkatársa között. Dominic mesterfokozatú újságírói végzettséggel érkezett a csatornához, és meg van róla győződve, hogy mindent tud a rádiós szakmáról.
Miközben a csatorna a fennmaradásért küzd, Shay új műsorötlettel áll elő, amit a főnöke lelkesen és azonnal jóvá is hagy. Az Ex Talk című új műsorban két egykori partner adna élő adásban kapcsolati tanácsokat a hallgatóknak, és Shay főnöke úgy dönt, Shay és Dominic kiváló műsorvezetők lesznek, mivel amúgy is elég feszült a kapcsolatuk. Shay és Dominic eleinte nem örülnek sem annak, hogy hazudniuk kell a hallgatóknak, sem egymás társaságának, de nincs választásuk: vagy elvállalják, vagy elveszítik a munkájukat.
Az új műsor váratlanul nagy sikert arat a hallgatóság körében, és előbb Seattle-ben, majd szélesebb körben, podcast formában is növekvő népszerűségre tesz szert, amit nem mindenki néz jó szemmel. A helyzetet bonyolítja, hogy Shay és Dominic közben egymásba szeretnek, és ezzel egyre több hazugságra kényszerülnek, ami ebben az igazságra épülő szakmában azzal fenyeget, hogy ha lelepleződnek, nemcsak a karrierjüknek lehet vége, de ennél jóval többet is veszíthetnek…

 

"Én már olyan régóta vagyok a színfalak mögött, hogy azt hiszem, látni szeretném, vajon képes vagyok-e ennél többre is." 

Ez a könyv valahogy elkerülte a figyelmemet, nem sokkal a megjelenése előtt bukkantam rá. Nagyon szépen köszönöm a Kossuth Kiadónak a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Egy szóval: tetszett. :) Humoros volt, romantikus, könnyed nyári olvasmány. Emlékeim szerint az első olyan történetem, aminek a főszereplői rádiósok.

Shay már 10 éve producerként dolgozik a Pacific Public Rádiónál. A csatorna hallgatóságának növelése érdekében egy új ötlettel áll elő. Élő adásban párkapcsolati tanácsokat adnak a hallgatóknak. Élete nagy vágya teljesülhet ezzel, aki mindig a műsor vezetésről álmodott. Egyetlen bökkenő nehezíti a dolgát, hogy a társa Dominic lenne, akivel állandóak a konfliktusai, ráadásul el kell játszaniuk több ezer ember előtt, hogy ők egy párt alkottak, azonban a szakítás után is meg tudnak maradni egy légtérben. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a két főszereplő egymásba szeret, ezáltal még több hazugságra kényszerülnek.

Sokkal több van ebben a történetben, mint ami első olvasásra látszik. Bepillantást nyerhetünk a rádiózás és a podcast világába, megkapjuk a drámával tűzdelt romantikus szálat, némi erotikát, viszont mindezek mellett helyet kapnak olyan fontos témák, mint a gyász feldolgozása, illetve, hogy Shay nőként mennyire háttérbe szorult a férfi  főnöke előtt. De láthatjuk azt is, hogy a közösségi média milyen hatással van az emberek életére, mindennapjaira. Ezek a problémák még napjainkban is előfordulhatnak, és emiatt tetszett nekem különösen ez a történet, mert az írónő nem félt belenyúlni ebbe a témába.

A szerző írói stílusa nagyon tetszett, könnyen olvasható volt a történet, gyorsan lehetett vele haladni. Ami az elején nem tetszett, az Dominic karaktere. Nekem nagyon nagyképűnek tűnt azzal, hogy minden mondatába beleszőtte, hogy márpedig neki mesterdiplomája van. Annak viszont örülök, hogy ezt idővel sikerült átbillenteni a humoros kategóriába, és így sikerült őt is megkedvelnem.

Az eseményeket Shay szemszögéből látjuk, és bevallom, nekem kicsit hiányzott a történetből Dominic. Természetesen megismerjük az ő történetét is, de nekem ez kevés volt Shay-hoz képest. 

De ne gondoljátok, hogy őt kevésbé kedveltem volna. Szimpatikus volt, bár nem minden döntésével értettem egyet. Viszont Dominic és ő nagyon jó párost alkottak.

A könnyed, romantikus történetek kedvelőinek ajánlom ezt a kötetet.


Értékelésem: 5/5


Idézetek a könyvből:

"A kivételezettekhez tartozni hatalmas drog."

"Apám mindig azt mondta, hogy a rádió nem csak egyetlen dologból áll. Az egyik pillanatban megnevettethet, a másikban összetörheti a szívedet."

" (...) Ha elveszítesz valaki, az nem csak egyszer történik meg. Hanem minden alkalommal, valahányszor valami klasszat csinálsz, amit szeretnéd, hogy lásson az illető, minden alkalommal, amikor elakadsz és szükséged lenne a tanácsaira. Minden alkalommal, ha kudarcot vallottál."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Ex Talk - Szerelem első szakításra (kossuth.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr6018153722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása