Könyvekről őszintén

Szavak erdeje

Szavak erdeje

Ruth Cardello: A titokzatos

2023. július 12. - Szavak erdeje

8ca3befe-5e47-489b-93d7-620b865d253e.JPEG 

Szerző: Ruth Cardello
Cím: A titokzatos
Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 384

Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Milliárdos Corisik befejező kötete egy hirtelenjében induló kapcsolatról szól, amely akár örökké is tarthat – de csak akkor, ha fény derül mindenre, ami eddig rejtve maradt.

Amikor Christof az országút mentén találkozik egy gyönyörű autószerelő-lánnyal, rögtön érzi, hogy őket egymásnak teremtette a sors. Azonban a családjának szüksége van rá és különleges képességeire Olaszországban, ahol az évtizedek óta takargatott titkok és árulás következtében mindenüket elveszíthetik. Az édesanyja úgy véli, egy menyasszony jelenléte segíthet elsimítani a dolgokat. De Christof nem akarja a nemrég megismert lányt rögtön belekényszeríteni a családi bonyodalmakba.

A férfiak mindig találnak valamit McKenna személyében, amit meg akarnak változtatni – a függetlenségét, a sikereit, vagy éppen az illatot, amely a műhelyben töltött napja után érezhető rajta. Ezért aztán, amikor belezúg egy jóképű milliomos srácba, nem hiszi, hogy a kapcsolatuk sokáig tarthat. Az eljegyzésük hamis, ám a közöttük minduntalan fellobbanó tűz nagyon is valóságos – egyszerűen lehetetlen neki ellenállni.

Ha Christof és McKenna képesek megbízni magukban és egymásban, akkor Olaszország megajándékozhatja őket egy szerelemmel, ami éppoly bensőséges, mint amilyen tüzes. Ha mégsem, akkor nem a kapcsolatuk az egyetlen, amit komoly veszély fenyeget…

 

"Az embereknek van olyan elképzelése, hogy a szerelemnek tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy működjön. De nem így van. Inkább elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy túlélje a nem tökéletes pillanatokat."


Már nagyon vártam A titokzatos megjelenését, annak pedig különösen örülök, hogy ezzel a borítóval hozta el nekünk a Kossuth Kiadó. Ezúton is köszönöm a recenziós példányt.

Gondolataim a történetről:

Christof lett a kedvenc Romanom. :) Azt sajnálom csak, hogy véget ért a sorozat, pedig szívesen eltöltöttem volna még egy kis időt ezzel a családdal. 

A Romano család élete kívülről tökéletesnek látszik, azonban ők is őrzik a saját titkaikat, sérelmeiket. Amikor Olaszországban a milliárdos, Dominic Corisi egyre több területet vásárol föl Christof családjától, akkor úgy érzik, hogy ez ellen tenni kell, ugyanis attól félnek, hogy Dominic az apja ámokfutását folytatja. A fiúk anyja szerint, ezt a helyzetet csak Chris tudja megoldani, ezért elküldi olasz rokonaihoz, hogy oldja meg ezt a problémát, és ha egy menyasszonyt is magával vinne, az talán segíthetné a biztos győzelmet. 

Amikor Christof szeretett autója lerobban az út szélén, akkor egy igazi profi siet a segítségére, McKenna személyében, aki gyerekkora óta az autók megszállottja. A vonzalmuk kölcsönös, azonban a lány nem bízik abban, hogy hosszú távra szólna az ő kapcsolatuk. Amikor Christof előáll azzal az őrült ötlettel, hogy McKenna játssza el a menyasszonyát az olasz rokonoknál, akkor mindenki legnagyobb megdöbbenésére, a lány igent mond. Azonban hiába kerülnek egyre közelebb egymáshoz, az egymás után napvilágra kerülő családi titkok, és Dominic Corisi felbukkanása nem könnyíti meg a dolgukat. 

Több minden volt ebben a könyvben, mint ami első ránézésre látszik. Nemcsak egy romantikus, humoros, és egy kicsit erotikus könyvet kapunk, hanem betekintést nyerhetünk egy igazi olasz család mindennapjaiba, de a szerző bemutatja a családi összetartást, a család fontosságát is. 

Nagyon tetszett a szereplők karaktere, illetve Dominic jellemfejlődése. Míg Christof egy összetartó, boldog családban nőtt fel, addig Dominicnek meg kellett küzdenie az apja őrült jellemével, ami miatt a fiát is az ördöggel azonosították. 

McKenna igazi belevaló nő. Az anyja elhagyta még gyerek korában, ezért az apja, az autók, és a versenyek voltak az ő életének a középpontjában. Amikor az apja meghalt, akkor magával vitt egy darabot a lányából is, de ezután mégis képes volt talpra állni, és megvalósítani az álmait. A csapata volt az ő családja, de ami nekem a legjobban tetszett az ő karakterében, az a szenvedély, ahogy a munkájához viszonyult. Nem félt egész nap munkásoverálban autót szerelni, de ugyan ilyen magabiztos sminkben, drága ruhákban is. Nekem ő lett a kedvenc nő karakterem ebből a sorozatból. Meg persze Christof nagymamája a fakanállal. :) 

Kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv, könnyű volt a nyelvezete, gyorsan lehetett vele haladni. A történet is tartogatott izgalmas fordulatokat, mindezt humorba csomagolva kapta meg az olvasó. Jól szórakoztam olvasás közben, sőt arra is volt példa, hogy hangosan felnevettem.

A könnyed, romantikus könyvek kedvelőinek ajánlom nemcsak ezt a részt, hanem az egész sorozatot. Az előző részekről írt ajánlóimat itt olvashatjátok:

Ruth Cardello: A megtört szívű - Szavak erdeje (blog.hu)

Ruth Cardello: A vad - Szavak erdeje (blog.hu)


Értékelésem: 5/5

Idézetek a könyvből:

"(...) sokkal fontosabb őszintének és figyelmesnek lenni egymással, mint tökéletesnek."

"Igen. Igen. A család. A végén semmi más nem számít, csak a család."

"Még egy hegyet is meg lehet mászni, bármilyen leküzdhetetlennek látszik, ha arra figyelsz, hogy egyszerre csak egy lépést tegyél."


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Milliárdos Corisik 3. - A titokzatos (kossuth.hu) 

 

* Fizetett partneri együttműködés!

* A könyvben LMBTQ mellékszereplő van, ezért az olvasása 18 éven felülieknek ajánlott! Vagy saját felelősségre. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fairypowderbooks.blog.hu/api/trackback/id/tr5718161794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása